PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40041
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Aurora...

ocenił(a) serial na 8

Wielki com back w 7 odcinku czwartej serii. Super!!! Sarah Bolger - kocham :-)

ocenił(a) serial na 8
theszymonfilipiak

Znowu ciepłe kluchy.

no_bo_co

10/10 ❤

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Dlaczego tak uważasz? Według mnie Sarah wykreowała bardzo barwna i ciekawą postać w drugim sezonie. Mam nadzieję, że zostanie na dłużej w "OUAT".

theszymonfilipiak

Nie wiem dlaczego uważa tak przedmówca, ale ja tak uważam, ponieważ jest postacią nudną. Poza ładnym wyglądaniem niewiele więcej robi.

ocenił(a) serial na 8
Cairns

Każdy ma inny gust. Może nie jest jakąś postacią, która kradnie całe show, ale fajnie i przyjemnie się śledzi jej losy.

theszymonfilipiak

Rozumiem czemu tak sądzisz, bo jest postacią sympatyczną. Ja wolę postacie wyraziste, z mocnym charakterem, które mają jasno sprecyzowane plany i dążenia, jakieś marzenie, które próbują zrealizować. Lubię też wszelkich dziwaków:) Aurora z kolei jest według mnie osobą bardzo zwyczajną. Fajnie byłoby kogoś takiego znać w prawdziwym życiu, ale niekoniecznie z zapartym tchem śledzić jego poczynania na ekranie;)

ocenił(a) serial na 8
Cairns

Aurora jest jedną z moich ulubionych postaci, jednak faktycznie są w serialu bohaterowie bardziej charakterystyczni jak np. Regina, która jest chyba najciekawsza kreacją. ;-)

theszymonfilipiak

No cóż, w tym ostatnim zgadzamy się ze sobą całkowicie:)

no_bo_co

Chyba mówisz o Mary Margaret. Wolę oglądać Aurorę od tego kaszalota śnieżki, która nie dość że grać nie potrafi to wygląda jak bulwa.

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Aktorce nie można nic zarzucić, jednak postać Śnieżki jest taka przesłodzona. A wygląda jak wygląda, bo dziecko, które gra w serialu jest jej prawdziwym, więc nic dziwnego, że "troche" się jej utyło xD

theszymonfilipiak

A który z tych maluchów jest jej? Bo, z tego co wiem, w postać Neala wciela się kilka niemowlaków (skubańce nie chcą współpracować i słuchać poleceń, wyobrażasz sobie? ;) )

ocenił(a) serial na 8
gunia5

To pierwsze xD Nie no żart. Nie mam pojęcia, ale wiem, że gra ich prawdziwe dziecko.

theszymonfilipiak

;)
http://twitter.com/ginnygoodwin/status/529047742799417345

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Mówię zarówno o Aurorze jak i Śnieżce, a także Dzwoneczku oraz Belli, a także o Księciu, Emmie, Henrym i paru innym. Serial z samym Goldem, Reginą, Hookiem, Corą, Pinokiem, Piotrusiem Panem, Baelfire, Grahamem, Jeffersonem, Królową Śniegu śmiało by się obronił. A dla tamtych wystarczyłby tylko mały epizod.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Neal RLY? Przecież to najgorsza z postaci wprowadzonych w s2 jeśli chodzi o te ważniejsze postacie oczywiście... Nudny, drewniany i miał zerową chemię z Emmą... Hook przynajmniej coś sobą reprezentuje chociaż oczywiście w związku jak każdy w tym serialu wypada gorzej ale Neal to dopiero była by tragedia.

ocenił(a) serial na 8
Artemisek

Może faktycznie z Nealem trochę przesadziłem. O Ruby zapomniałem.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

No tak, Ruby w początkowych odcinkach - i jej pierwszym centrycznym była po prostu wspaniała. Mam wrażenie, że większość postaci epizodycznych jest świetna właśnie dla tego, że są epizodyczne... pamiętam Belle z pierwszego sezonu - i w finale... bardzo cieszyłem się z tego, że wreszcie została wypuszczona i tak dalej, niestety w drugim sezonie stała się po prostu nieznośna i nudna - gdy jednak była postacią epizodyczną to bardzo ją lubiłem stąd też moje przypuszczenia. Jeśli jednak chodzi o Twoją listę, to akurat właśnie Aurorę i Dzwoneczka bardzo polubiłem - jeśli mowa o Aurorze to fakt, może chodzić o urodę natomiast dzwoneczek jest całkiem ciekawą postacią... dość źle napisana, bez żadnego ważniejszego wątku a jednak miała w sobie coś co przykuwało uwagę.

Najbardziej jednak brakuje mi Jeffersona i Ruby. Nie wiem czemu, ale Maelficent nie przypadła mi do gustu - ciekawe czy inni też tak mają bo aktorka która nią gra jest bardzo uzdolniona i pewien serial z jej udziałem był przeze mnie oglądany głównie ze względu na wykreowaną przez nią postać.

no_bo_co

Nie przesadaj kwestia gustu.

ocenił(a) serial na 10
theszymonfilipiak

Za mało jej było <3

Karlaaajn

Jeej moja ulubienica <3

ocenił(a) serial na 8
theszymonfilipiak

CUDOWNIE uwielbiam ją, to jedna z najbardziej lubianych postaci w serialu oby w 4b zastąpiła śnieżkę.

ocenił(a) serial na 7
theszymonfilipiak

Szkoda, że nie przywrócą Ruby... :c

ocenił(a) serial na 8
xpheebsx

Kto go tam wie...

theszymonfilipiak

Przyznam się, że nigdy nie przepadałam za postacią Aurory z oryginalnego filmu Disneya. W Maleficent również nie uzyskała mojej większej sympatji. Więc gdy zaczęłam oglądać 2 sezon, zobaczyłam Śpiącą Królewnę i usłyszałam imię "Aurora" od razu naszykowałam się na wiele mdłych i nijakich scen. Lecz ku mojemu zaskoczeniu nie tylko mnie nie irytowała, ale nawet ją polubiłam. Z chęcią więc zobaczę kolejne sceny z nią, zwłaszcza jeśli będzie to podbudowa pod 4B.

ocenił(a) serial na 8
theszymonfilipiak

Błagam, nie.