Przeczytałam dziś, że nowym elementem sezonu drugiego będzie dodanie postaci małej
syrenki Ariel:) Poza tym będzie Roszpunka, Mulan i Piotruś Pan!:) jamie dorman
(Huntsman) napewno będzie kontynuował swoją rolę w drugim sezonie. Dowiemy się
również kim naprawde jest Dr Whale ! Ja oczekuję jeszcze przynajmniej jednego Prince
Charming;) a Wy?
a królowa śniegu to chyba z zupełnie innej beczki bo to andersena o ile dobrze kojarzę? a tam się pojawiają takie disneyowskie postacie
No ale disneyowskie postacie nie są wymyślone przez Disneya przecież! To są tylko adaptacje baśni i legend, tak jak Mulan, to stara chińska legenda, w której swoją drogą Mulan jest przywódczynią buntowników, czy jakiejś szajki rebeliantów i brutalnie ginie.
A np. Roszpunka jest np. braci Grimm.
Z jednej strony to prawda, że starają się wykorzystywać wszystkie postacie z bajek Disneya, w ramach autopromocji, ale króla Midasa nie kojarzę z żadnej z nich i pojawił się w serialu, więc czemu nie królowa śniegu? :)
Mam nadzieję na Śpiącą Królewnę! Tylko jej brakuje z grona słynnych księżniczek. Może dr Whale to właśnie książę od Śpiącej Królewny?
Nie masz wrażenia, że Emma była "śpiącą" Królewną? Rzucenie klątwy, wróżka chrzestna, "uśpienie" królestwa i odczarowanie królestwa pocałunkiem ;) Trochę nietypowym co prawda ale tu baśnie stanowią przecież jedynie inspirację ;)
Hahaha niezła jestem- czytam ten post i kompletne zaciemnienie umysłu, bo myślę sobie- jak to a królewna śnieżka i zaraz kolejna myśl "matko jaki ze mnie debil" xD
Ale owszem Aurora by się przydała :)
Śpiąca Królewna mogła by się pojawić. Wiedźma którą Emma zabiła miała zdolność transformacji w smoka tak samo jak tamta wiedźma, więc nie trzeba dużo wysiłku by połączyć te wątki
Przepraszam wszystkich, oczywiście to było już powiedziane w serialu. Moje przeoczenie
a kiedy 2 sezon? ;))
ja też chciałabym Aurorę - to moja ulubiona księżniczka :) chociaż Ariel też jest słodka :D
Jeszcze nie wiadomo dokładnie kiedy ale słyszałam ze w miarę wcześnie tzn nie trzeba będzie czekać pół roku tak jak to zazwyczaj bywa.
pół roku to jeszcze dobry czas na czekanie :) Na Merlina czy TB muszę czekać 10 miesięcy :)
W drugim sezonie ma być podobno przedstawiona Królowa Kier (najprawdopodobniej matka Reginy).
Przecież była już królowa kier! To ona ścięła kapelusznika! I to zdecydowanie nie była ta sama królowa, co matka Reginy, którą też przedstawiono już w serialu.
A czy już nam nie mieszali postaci? Może się okazać, że matka Reginy zostawiła ich po tym jak córka się od niej odwróciła i podbiła sobie królestwo :) Kto wie ;)
Wiem, że była już Królowa Kier, ale mam na myśli pełniejszą historię o niej. Według mnie prawie na pewno to matka Reginy.
No ok, może macie rację. Specjalnie wróciłam do tamtego odcinka, by na nią popatrzeć i słusznie pamiętałam, że była jakaś dziwna - bo jej wcale nie było widać :).
Chciałabym odcinek o matce Reginy :) Ostatecznie to ona - córka młynarza - pokonała Rumpelstiltskina :)
A kto wie kiedy ma być sezon 2? Może nieco nie w temacie, ale nie wiem więc pytam...
Niewiele zostało takich naprawdę znanych baśni. Może tak Brzydkie Kaczątko? ;D
chciałabym Aurorę, Alicję z Krainy Czarów, Arielkę, Piotrusia Pana, Królową Śniegu, Brzydkie Kaczątko byłoby super! ;D. Mam nadzieję że opowiedzą o ojcu Henry'ego - jak się poznał z Emmą i wogólę całą resztę( chciałabym okropnie żeby był nim syn Rumpla, ale zobaczymy;), mogliby też pokazać dlaczego Regina adoptowała dziecko, jak Henry rozkminił kto jest kim i co się stało z matką Reginy ;)
hehe Alicja juz byla :D a co do reszty to tez bym tak chciala wlasnie i czekam na Arielke :P :D fajnie jakby byla ta spiaca krolewna, krolowa sniegu i tez mnie ciekawi jak sie Henry domyslil tego wszystkiego ;p serial nie jest skonczony jeszcze :D moze sie wiele wydarzyc :)
A ja bym chciała Jasminę (jakby ktoś nie kojarzył - księżniczkę z Aladyna, o której nikt tu nie wspomniał, a przecież jest jedną z postaci Disneyowskich :D)
Ja bym osobiście chciała calineczkę i w sumie wyżej zostały wypisane wszyskie baji jakie mi do głowy przychodzą. Przydał by się też jakiś czarny charakter ale nie mam zielonego pojęcia kto to mógłby być.
Szczerze to bym się nie zdziwiła gdyby się pojawiła, po chwili namysłu nie był by to taki głupi pomysł, no bo kto jescze ze złych charakterów został?? Moze ten z Aladyna nie pamiętam jak się nazywał ten co Jasminę w klepsydrze zamką :D:D:D
Hm... Co do Aladyna, to mi się z czarnych charakterów stamtąd jedynie Jaffar kojarzy, ale czy to o niego chodzi... Nie mam pojęcia, tak dawno temu to oglądałam :D Ale w sumie Urszula mogłaby faktycznie być taką 'konkurencją' dla Reginy :D xD Swoją drogą, ciekawe jakich aktorów by wybrali na Eryka, czy Aladyna :D xD Mam nadzieję, że jakichś młodszych, bo w bajkach oni byli młodymi książętami, a nie hot 30-stkami xD
P.S. Mogliby też pomyśleć nad Herkulesem, Pocahontas, czy nawet Tarzanem :D Te bajki też były fajne :D
Własnie o tego Jaffara mi chodziło :D:D w sumie przydałby się jeszcze jeden sweet prince XD jakiś inny wątek na kilka odcinków nie byłby taki zły, ale masz racje niech wezmą młodych aktorów. Kurcze do głowy mi nie przyszły te bajki co je wymieniłaś, choć tarzan byłby spoko :D:D:D Tak sobie później pomyślałam że mogliby z syna Golda zrobić sprzymieżeńca Reginy, Baelfire chcący sie zemścić na swoim ojcu za to że go opuścił?? Dla mnie to dobry powód do przejścia na ciemną stronę mocy :D:D
Ano, przydałby się, przydał :D:D Nom, bo jak wszystko miałoby nadal ciągnąć się wokół Śnieżki itd., to mogłoby nie być tak ciekawie. I myślę właśnie, że młodzi aktorzy wnieśliby trochę świeżości do tego serialu :D
Hahah, no! Tarzan fajny był :D Tylko który aktor mógłby go zagrać? :D:D
To by nie był faktycznie zły pomysł :D A Baelfire może być takim asem w rękawie scenarzystów, bo w końcu nie wiadomo gdzie teraz jest, a jemu najbardziej zależało na tym, żeby jego ojciec był znowu normalny. Tylko czy z Reginą by współpracował? Wątpię w sumie... Przecież to właśnie magia ich rozdzieliła, ale za to mógłby być po prostu takim ludzkim połowicznym charakterem :D Ani nie do końca złym, ani zupełnie dobrym :D
W sumie jakby tak się zastanowić, to można by wiele wartościowych historii przedstawić xD Oby tylko twórcy na nie wpadli xD
To by się nawet ciekawsze okazało nie dokońca zły ani dobry, ale na czyją korzyść by działał? Przeciwko Regine z tego względu że włada magią czy całkowicie neutralnie i naprzykład starałby się tylko aby jago ojciec wyrzekł się, nie wiem czy wyrzekł to dobre slowo chodzi o to by się pozbył magii. Mam nadzieję że go scenarzyści umieszczą, wraz z kilkoma innymi nowymi postaciami, nie chcę tu narzekać ale jakby nie dodali świerzych wątków i postaći serial stałby mniej ciekawy niż jest :D:D:D
Nie mogę się już doczekać :D:D mam nadzieję że scenarzyści wpadną na takie pomysły.
A jakie według Ciebie postacie juz z serialu mogły by sie pojawić znowu (oczywiście bez tych głównych)?
Myślę, że działałby na korzyść siebie i swojego ojca, bo jakby nie patrzeć - namawiając ojca do wyrzeczenia się magii, robił to dla niego. No i Bella przecież też tego chciała, więc może nawet by mu pomogła? :D
Powinni tak zrobić, w końcu klątwa została złamana, a nawet magia przywrócona, więc jednak nowy ważny wątek jest potrzebny :D
Hm... Na pewno więcej Czerwonego Kapturka, lubię tę postać :D Szkoda tylko, że akurat jej ukochany zginął, ale cóż. Fajnie by było też, gdyby Graham wrócił, ale to pewnie będzie jedno z tych niemożliwych do spełnienia życzeń xD No, ale za to mamy Pinokia, który po złamaniu klątwy powinien wrócić do siebie :D A czy ktoś jeszcze? Nie wydaje mi się. A przynajmniej mi nie brakuje już nikogo xD Teraz tylko modlę się o nowe, wspaniałe postaci xD
P.S. A według Ciebie? :D
Ja też chce aby jakimś cudem wrócił Graham ten jego akcent..... :D:D:D:D ciekawe czy czerwony kapturek odzyska tę swoją moc, wtedy byłoby ciekawie, bardzo lubię tę postać i mam nadzieję że bedzie jej więcej :D:D chciałabym aby się pojawił szalony kapolusznik tak na jeden ewentualnie dwa odcinki.
Właśnie niech pojawi się mnóstwo nowych postaci, mam nadzieję że scenarzyści nie nawalą tutaj i naprzykład dadzą nam raptem kilka postaci.
No, akcent Grahama <3 I w ogóle fajny był :D
Pewnie odzyska, skoro wróciła magia, a przynajmniej powinno tak być :D ^^
Ach, no fakt, Jefferson to też była ciekawa postać w końcu :D I teraz będzie dość potężnym wrogiem Reginy :D W sumie, gdyby wszyscy, którzy jej tak nienawidzą złączyli siły, to byliby w stanie ją pokonać ^^
Nom :D Tylko za dużo też nie, żeby nie narobić bałaganu :D xD
OMG dopiero teraz zobaczyłam jak napisałam kapelusznik :D:D:D
Taki złoty środek byłby najlepszy :D:D Zastanawia mnie jak wprowadzą Grahama przecież on w "naszym" świecie zginął, ale jak już pisałam nie mogę się doczekać:D:D
Przypomniałam sobie jeszcze jedną bajkę księżniczka łabędzi, chyba że była ona już wymieniana :D:D:D
Oj tam, każdemu się zdarza błąd xD I powiem Ci, że ja też nie zwróciłam na to uwagi wcześniej xDD Hahah xD,
No chyba, że dadzą go tylko w retrospekcjach...
Ktoś coś tam niżej wspominał :D Ale to była całkiem fajna bajka faktycznie, więc może też dadzą :D
No cóż, możemy się tylko zastanawiać kto i co będzie, zostaje nam tylko czekanie :D:D:D:D
Ale ja nie chce tylko w retrospekcjach.... ale lepsze to niż miałoby go nie być wcale, może będą jakieś wspomnienia wtedy jak wszyscy byli w bajkowym świecie, lub coś takiego mam nadzieje że wiesz o co mi chodzi.
Wiem, wiem :D I też chciałabym go normalnie, ale skoro Regina nie mogła wskrzesić swojego ukochanego, to logicznie myśląc, na Grahama też nie ma co liczyć.
Hah, normalnie doczekać się nie mogę tego drugiego sezonu xD
Wiem, ale pomarzyć zawsze można :D:D Może będzie i zostaje w tym przekonaniu dopóki nie bezie pierwszego odcinka, który rozwieje moje marzenia :D:D:D A tak przy okazji to podali już datę drugiego sezonu??
No można, można :D Ja też mimo wszystko mam tę maleńką nadzieję na to,że wróci tak normalnie :D
Hmm... nic mi o tym nie wiadomo :D
Gdzieś obiło mi się o uszy że niby ma być w październiku ale pewnie to plotka, czytałam na jakimś zagranicznym forum nie pamiętam gdzie, ale to jakiś czas temu.
Właśnie :D:D powtarzam to już chyba z setny raz ale nie mogę się doczekać, powiem szczerze że to jest pierwszy serial gdzie czekanie tak bardzo mi przeszkadza :D:D:D