PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Nowa i prosta zabawa:
■ wypisujecie jedno marzenie w fabule,
■ argumentujecie w trzech punktach (zdania lub myślniki, ale nie w stylu "bo tak")
■ dodajemy post z marzeniem RAZ DZIENNIE, ale komentarze pod czyimiś marzeniami nie są zabronione.
■ Najlepiej byście dodawali nowe marzenie jako odpowiedź od postu założyciela, bo to będzie estetycznie wyglądało.

Pewnie to głupie, ale coś się na tym forum musi dziać, bo mamy 12 tygodni przerwy, nie mam miesięcy letnich by rozerwać się jakoś "inaczej" a chyba każdy lubi czytać kreatywne posty.

PS. Jutro, w poniedziałek 23 grudnia, nie ma odcinka 3x12 a czymś się trzeba zająć.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Zacznij :P

A tak w ogóle jest jeszcze jedna kreatywna zabawa http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Gra+%22P ostacie%22.,2340106#post_11182636

michu1945

Moim największym marzeniem w OUaT, a jest ich wiele, to szczęśliwe zakończenie dla w-s-z-y-s-t-k-i-c-h.

1. Widzieć Reginę szczęśliwą z małym Rolandem przy boku i z niemowlakiem, zrodzonym prawdziwą miłością jej do Hooda i na odwrót.
2. Rumpelstitlskina, cieszącego się z prawnuka od strony Henry'ego lub mającego własną córkę, tym razem, małą Rumpelkę/ Bellinkę wraz z Belle, gdzieś na wsi, pośród rzek i jezior. Jako jedyna moc, mogła by mu pozostać zamiana słomy w złoto by nigdy już nie zaznał biedy. Bogaty, tak jak Mroczny, może wszystko.
3. Emma z Nealem szczęśliwi z czworgiem dzieci, Hook mający małego syna - Liama (na cześć brata), z Dzwoneczkiem, Gepetto z Babcią, młody Pinokio z Małgosią, Jefferson z Mulan, Henry z córką Kapelusznika, Kapturek z Frankensteinem, Gburek z Novą, Abigail z Friederickiem, król George z Urszulą, Eryk z Ariel, olbrzym Anton z Maleficent, Aurora z Filipem itd. Nieważne czy w Zaczarowanym Lesie czy Storybrooke. Czas i miejsce nie ma znaczenia.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Ale Mulan jest lesbijka :D

byledopiatku

Wiesz o co mi chodzi. Nie pojawiła się jeszcze kobieca postać z którą mógłbym ją shipować.

Biseksualizm nie jest wykluczony.

michu1945

O tak, dzieci. Dużo dzieci dla wszystkich, a szczególnie dla Reginy :D Swoją drogą, to jej "owoc prawdziwej miłości" z Hoodem mógłby złamać jakąś klątwę - to by był dopiero plot twist! :D

cathrine00

1.Marzę aby August W. Booth wrócił i żeby wykosił Neal'a i Hook'i i Gorham'y i żeby z Emmą był:)
2.Ale jak już coś, to Emma może być tez z Nealem:)
3.Ślub Rumple'a z Belle:))))
4.I żeby wszystkim się dobrze żyło:)

tycia20902

3 argumenty odnośnie jednego marzenia a nie 4 marzenia.

michu1945

"Bellinki i Rumpelki" to rewelacyjny pomysł! Pwinieneś podesłać to scenarzystom ;d

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Ale beznadzieja, może przerzuć się na telenowele?
Z resztą kibicuje Mulan i Aurorze - po co ten Filip żyje to ja nie wiem... mogła go zjawa zabić. (po za tym brakuje mi Wrena w Pretty Little Liars, mam nadzieje, że w 3b OUaT nie będzie go zbyt wiele...)

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Nietrudno zgadnąć, kogo będą dotyczyły moje życzenia ouatowe.
1. Standardowo: więcej Belle. Kategorycznie. Bez ograniczeń.
2. Chcę zobaczyć retrospekcję z matką Belle. Zgłębiano przeszłość już tylu postaci, więc przydałoby się dowiedzieć czegoś o niej. Mogłaby się okazać czyjąś siostrą, kuzynką, ciotką (jak to w ouacie).
3. Miałam nadzieję, że w tym sezonie Belle będzie w ciąży. Wciąż jest szansa.

Maggie4455

Podpisuj się pod pomysłem Maggie4455. W bajce Bella miała dwie siostry tu też mogliby je wprowadzić. Belli i Rumpla powinno być tyle co Charminga i Snow w poprzednich odcinkach :D