Ostatnio natknełam się na wiele teorii, że Emma jest Dorotką z Oz. Co wy o tym myślicie ?
Dorotka miała ciotkę Em i wuja Henry'ego. -> Emma jest matką Henry'ego i będzie siostrą nienarodzonego dziecka Śnieżki.
Śnieżka jest w ciąży i jakoś tak Zła/Nikczemna Czarownica z Zachodu zainteresowała się tym dzieckiem -> w filmie i książce Zła/Nikczemna Czarownica z Zachodu interesowała się Dorotką, czyli truła jej żywot w Oz.
Pinokio jest jakoś związany z Oz bo jego tablica rejestracyjna na motorze miała napis "Kansas" -> Dorotka była z Kansas.
Może te fakty coś ci podsuną?
Z twojej wypowiedzi wynika, ze bardziej prawdopodobne jest iż dziecko Snieżki i Charminga byłoby Dorotką jak Emma. Nie rozumiem tego serialu, to jest czasami dla mnie za bardzo wszystko pokręcone.
On Once Upon a Time, is there any chance that Snow and Charmings’ new baby is “Dorothy” in this Oz story? –Tom
Funny, Ginnifer Goodwin told me that she and Josh Dallas have batted around that same theory – though at the time we chatted, they were warming up to the Emma-as-”Dorothy” figure speculation. But through the filming of Episode 18, at least, there have been no hints either way.
Czy są jakieś szanse, że dziecko Śnieżki i księcia Davida jest "Dorotką" z Oz? Ginnifer powiedziała, że ona i Josh debatowali na ten sam temat. W czasie, gdy filmowano odcinek 18, nie było o tym żadnych wskazówek. Gdy my żeśmy rozmawiali, bardziej kibicowali teorii, że to Emma jest Dorotką.
Źródło:
http://tvline.com /2014/03/20/mentalist-lisbon-new-romance-spoilers-ncis-once- upon-a-time/
Czyli w sumie oni sam nic nie wiedzą. Ja myśle jeszcze, że Zelena uwaza ze dziecko Snow i Charminga to wlasnie Dorotka ktorej jest potrzebna a tutaj sie okaze ze będzie nią Emma. Tak sb spekuluje :d
Hmmm. .. A mi sie wydaje ze Zelena się interesuje Snow a nie Jej dzieckiem...
Uważam że raczej nie należy za bardzo kombinować w kierunku Oz, ponieważ Zelena to najprawdopodobniej... Cora ^_^
I Ją obchodzą Regina, Rumple i Snow a nie żadna Dorotka :D
Cora coooo XD to raczej niemozliwe jak juz to moze jakims cudem Cora sb gdzies tam zyje ale wątpie w to. Jak mozna sie interesowac Snow? o.o drzewo jest bardziej interesujące od niej XD
Cora się zawsze przecież interesowała Snow :) Oczywiście w negatywnym sensie, ale może chce spłacić swoje długi i spróbowac coś naprawić.
Akurat po tym co się oststno działo w Wondelandzie (SPOJLERY), gdzie mamy Anastazję która zamartwychwstała DWA RAZY a na dodatek mieliśmy wskrzeszoną całąARMIĘ to to że ktoś nie żyje to żaden argument :D
A Zelena jest dokładnie taka jak Cora, w wielu dość szczegółowych aspektach
- Jej ogólny wygląd (bez zielonego)
- wiek. Regina ma tak naprawdę sześćdziesiąt -sześćdziesiąt kilka lat. Czyli Zelena powinna mieć , jako starsza koło.... 65 -70 lat? Nieźle się trzyma :p
- jest potężną wiedźmą
- jest twarda i mądra
- lubi skomplikowane intrygi
- możliwe że była uczennicą Rumple'a (sama tak twierdzi i z pewnością wie o Nim dużo )
- ma chemię z Rumplem i uważa że jest przystojny :p
- Jej interakcje to głownie Regina, Rumple i Snow
- wie kim była Johanna (niania Snow). Może Ją znała . Snow jest o tym przekonana.
- uważa że Cora dała wszystko Reginie
- miała ciężkie życie, prawdopodobnie bez matki
- Jej ojciec był pijakiem
- faktycznie wie coś o byciu w ciąży
- w tej rozmowie z Rrumplem gdy Go goliła, ten tekst o gniciu wewnątrz - była chyba w przeszłości naprawdę EVIL.
- no i chce tego czego Rumple szukał całe życie
Przecież to Cora, wypisz, wymaluj ^_^
Regina też na 60-tke dobrze się trzyma... o Rumplu lepiej już nie wspominać. Nie wiemy gdzie przebywała Zelena w przeszłości także relacje wiek- wygląd można pominąć. Poza tym powiem, że Twoje podejrzenia względem prawdziwej tożsamości Zeleny są ciekawe i sensowne(dla mnie oczywiście). Tyle podobieństw, że aż najprostsze rozwiązanie nie jest brane pod uwagę :)
Nie przesadzajmy z tym wiekiem ;) Jak już chcemy koniecznie liczyć wiek bohaterów, to nie liczmy tych nieszczęsnych 28 lat, kiedy to czas dla nich praktycznie nie istniał :)
https://www.youtube.com/watch?v=nDtKZ0JU3t4
https://www.youtube.com/watch?v=jVJ0BxyOf0g
Cora zawsze się interesowała Snow. A dokładniej, zawsze chciała Ją zniszczyć....
linki tygruma, BEZ "S".
tygrum tygrum
ocena: 10
godzinę temu
http://www.youtube.com/watch?v=nDtKZ0JU3t4
http://www.youtube.com/watch?v=jVJ0BxyOf0g
Widziałam teorię, w której Emma była Dorotką, David Tchórzliwym Lwem(Zelena ukradła jego odwagę, tę rękojeść miecza), Rumplestiltskin Strachem na Wróble(Zelena ukradła jego rozum, tzn. jak był u niej to był kompletnie oszalały, a do tego ona i tak zawiaduje jego umysłem przez sztylet), a Neal Blaszanym Drwalem(tutaj to dokładnie nie rozumiem dlaczego, ale taka to teoria)... Wobec tego Hook musiałby być Toto, wiernym towarzyszem Dorotki, podążającym za nią jak cień :)
Jeden slaby punkt. Zelena kieruje Goldem/mrocznym ale nic mu nie ukradła. On był szalony, ponieważ miał w sobie Neala. Słyszał trzy głosy: swój, Neal i Zelenym, poprzez sztylet. Dlatego był wariatem.
Żadnej z tych postaci nie znam ale kurde niedługo w tym serialu jedna postać będzie odnosiła się do 15 innych bohaterów z bajek/baśni xd Rumple już był trzema nie zdziwie się jak będzie Czarownikiem Oz jak też niektórzy spekulują chociaż ja myślę, że Zelena własnie go sb tworzy z tego co kradnie.
Słyszałam, że w tym właśnie odcinku (It's not easy...) będzie pokazana przeszłość Zeleny i tam już będzie Czarnoksiężnik... zatem nic z tego.
Na początku podobało mi się bardzo, że tak jest, że każda postać ma 2gie, 3cie, 15naste dno itd., ale już mnie to powoli wkurza... Bo sama nie wiem, co trudniejsze - połapać się w kilkunastu nowych postaciach czy w kilkunastu nowych alter ego już istniejących bohaterów?
No właśnie ja nawet nie zauważyłam, że Robin Hooda nie gra ten sam aktor co w 2 sezonie xd dopiero sie dowiedzialam z jakiegos forum tak sie przewijają te postacie i wątki, że trudno coś spamiętąć. A no właśnie a na zdjęciach promocyjnych widzimy Rumpla więc może to jednak bd on ?