odcinek 2x14 "Manhattan"
Dawno temu w Zaczarowanym Lesie Rumplestitskin był sprawnym mężczyzną. Dostał powołanie do wojska i w koszarach spotkał jeńca - jasnowidzkę, która powiedziała mu, że ma syna ale on sam umrze walcząc z ogrami. Rumple w końcu jej uwierzył i wziął młot, o czym uderzył nim w nogę. Przez to mógł być zwolniony ze służby i spotkać się z synem. Od tamtego czasu podpierał się laską. Gdy został Mrocznym, laska nie była mu potrzeba bo magia naprawiła mu nogę. Po tym jak Regina rzuciła klątwę, Rumple a właściwie pan Gold, musiał już mieć laskę, bo... magii w Świecie Bez Magii jest za mało by Gold mógł znowu poruszać się swobodnie. Przynajmniej jest to moja teoria. Nawet pomimo tego, że magia jest w samym Storybrooke to niestety ale jest tylko tam i nie ma w powietrzu jej... jak by to nazwać... przesycenia. Także teraz mam nadzieję, że jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią.
Moje pytanie brzmi tak: na którym odcinku jesteś? Jeśli nie pamiętasz to napisz chociaż co w nim było to będę wiedzieć. Dzięks!
Dziękuje już wszystko rozumiem ;) jestem na 2x13 , ale wcześniej już sie zastanawiałam o co chodzi i dostałam odpowiedź dzięki :D