PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40047
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Gold

ocenił(a) serial na 8

Dlaczego rumple ma zawsze przy sobie laske ?

kanikul

odcinek 2x14 "Manhattan"

Dawno temu w Zaczarowanym Lesie Rumplestitskin był sprawnym mężczyzną. Dostał powołanie do wojska i w koszarach spotkał jeńca - jasnowidzkę, która powiedziała mu, że ma syna ale on sam umrze walcząc z ogrami. Rumple w końcu jej uwierzył i wziął młot, o czym uderzył nim w nogę. Przez to mógł być zwolniony ze służby i spotkać się z synem. Od tamtego czasu podpierał się laską. Gdy został Mrocznym, laska nie była mu potrzeba bo magia naprawiła mu nogę. Po tym jak Regina rzuciła klątwę, Rumple a właściwie pan Gold, musiał już mieć laskę, bo... magii w Świecie Bez Magii jest za mało by Gold mógł znowu poruszać się swobodnie. Przynajmniej jest to moja teoria. Nawet pomimo tego, że magia jest w samym Storybrooke to niestety ale jest tylko tam i nie ma w powietrzu jej... jak by to nazwać... przesycenia. Także teraz mam nadzieję, że jesteś usatysfakcjonowany odpowiedzią.

Moje pytanie brzmi tak: na którym odcinku jesteś? Jeśli nie pamiętasz to napisz chociaż co w nim było to będę wiedzieć. Dzięks!

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Dziękuje już wszystko rozumiem ;) jestem na 2x13 , ale wcześniej już sie zastanawiałam o co chodzi i dostałam odpowiedź dzięki :D

ocenił(a) serial na 10
kanikul

żeby zawsze mieć ją pod ręką gdyby akurat chciał kogoś pobić

ocenił(a) serial na 9
nicky11

Dobre :D

ocenił(a) serial na 10
kanikul

Bo zawsze się znajdzie jakś ładna fanka... :p