PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 39998
5,8 4 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Nie wiem czy był już taki temat. Jestem na początku 2 sezonu i zastanawia mnie fakt, ileż on ma mieć lat, skoro tyle czasu ma już magię. Skoro znał małą Reginę, a syna miał przed posiadaniem magii.

inera

300 w momencie rzucenia klątwy.

Źródło:
http://insidetv.ew.com /2012/10/17/robert-carlyle-rumpelstiltskin/

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Czyli w takim razie Hook i Neal też mają (mieli) po 300 lat? :/ trochę dziwnie

agusia1654

Tak, ale oni przecież trafili do Nibylandii, Krainy Pozbawionej Czasu.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Jak Hook się przemieszczał między krainami? Bo chyba mi to jakoś wyleciało z głowy, oczywiście na początku dzięki magicznej fasoli, ale później. Raz był w Nibylandii, a raz w Zaczarowanym Lesie...

agusia1654

Uwaga, Spoilery! Czytasz na własne ryzyko:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V

Za pierwszym razem trafi(ł) do Nibylandii za pomocą piór pegaza w odcinku 3x05 i tym samym sposobem się stamtąd wydostał.

Za drugim razem, przez fasolkę od Williama Smee w odcinku 2x04 i to jest ten okres w którym stał się "seksownym prapradziadkiem" (czyli, "mam ponad 200 lat o wyglądzie 30-latka"). Powrócił do Zaczarowanego Lasu w 2x09, za pozwoleniem Piotrusia Pana - wspomniane w 3x05 - oraz przeniesiony przez jego cień lub CO JA PODEJRZEWAM kolejną magiczną fasolkę, bo musimy pamiętać, że jego załoga i statek zostały jednak przeniesione do Zaczarowanego Lasu, co zdradził finał 3. sezonu, gdzie retrospekcje są chronologicznie przed epizodem 2x09.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Dzięki :) ciężko się trochę połapać.

inera

A ile lat może mieć Belle w momencie pierwszego spotkania Rumpla.

Angeles9906

Nigdzie nie ma o tym słowa ile miała lat.

michu1945

Wiem ale według Was ile?

Angeles9906

W mojej opinii - choć aktorka na tyle nie wygląda - 18 do 20 lat.

michu1945

Ale żeś poleciał. Aktorka ma 32.

Angeles9906

Dlatego oddzielam "wiek aktorki" od "wieku postaci" którą gra. Tak naprawdę, wszystkie te księżniczki powinny mieć 18 do 20 lat.

michu1945

Ale ona nie wygląda na 20 lat, szczególnie w Storybrooke.

Angeles9906

Przecież napisałem "choć aktorka na tyle nie wygląda". Pytałaś się o wiek Belle w momencie pierwszego spotkania z Mrocznym a nie [wiek] Emilie de Ravin. Udzieliłem Ci swojej szacunkowej odpowiedzi.

michu1945

No tak ale zastanawiam się jak to oszacowałeś na jakiej podstawie.

Angeles9906

Historii i Biblii.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

http://www.buzzfeed.com/louispeitzman/how-old-are-the-disney-princesses

Derisor

Ale co to ma wspólnego z serialową postacią.

Angeles9906

@michu1945: "Tak naprawdę, wszystkie te księżniczki powinny mieć 18 do 20 lat."

Derisor

Tak, widziałem to, ale napisałem "18 do 20 lat." ze względu na Emmę jako córkę Śnieżki czy Aleksandrę od Kopciuszka.

Angeles9906

Nie dogadam się z tobą. Pomijając fakt ile mieć powinna(Belle) i ile lat ma postać z bajki , jak Ci się wydaje ile lat może mieć.