Mnie sie wydaje ze akcja bedzie pomiedzy tymi trzema postaciami: Emma< Hook<Regina tylko Hook z ktora z nich. A wy kogo widzicie jako pary w tym sezonie?
Hook i hak
lub Śnieżka i Regina w wersji sado maso.
(Wyobrażacie sobie te krzyki, jak te od tenisistek na korcie "w trakcie"...)
No heloł? Ma być wprowadzona, całkiem na serio, jedna postać ze środowiska LGTB (Lesbian, Gay, Transsexual or Bisexual) więc tylko poszedłem o krok... dalej...
o krok dalej niż postać ze środowiska Lesbian, Gay, Transsexual or Bisexual?:D
ŻE CO ?!!!!!
No, pod warunkiem że to nie będzie postać bajkowa... Jak zrobią np Ariel les, to się chyba pochlastam....
Aczkolwiek np Morgan le Fey z Legend Króla Artura w wersji bi to by mogła być...
Wpisz "lgbt character in once upon a time" w google to sam zobaczysz, że takie coś planują.
Odeszliśmy od tematu...
Emma i Queen było by podniecające.
Oczywiście, poprawność polityczna musi być. Ale to zakończy moją miłość do tego serialu. Ja go pokochałam za tradycyjne wartości, to by zniszczyło ten obraz.
Dokładnie... Jeśli tak zniszczą ten serial to przestanę oglądać. To by było zaprzeczenie tym wszystkim wartościom jakie aktualnie propagują w serialu. Oby to była tylko głupia plotka...
A tak na serio, to myślę że Emma - Neal - True Love, więc z Hookiem to raczej będzie bromance.
Dla Reginy to myslę, jest inny facet, i ten wątek zajmie sporo 3ego sezonu.
Dla Hooka jest prawdopodobnie Mulan.
Hook i Mulan? Nieeee, jeśli ktoś ma tu być "lgbt" to na bank właśnie Mulan.
Co do Swan Queen to niestety, ale nic z tego, duet Kitsis&Horowitz wykluczył tę opcję (coś mi mignęło na twitterze) :(
Obstawiam wręcz czworokąt w przyszłym sezonie - Regina-Hook-Emma-Neal. Hook będzie romansował z Redż wzdychając do Emmy, Emma będzie czuła "coś więcej" do Hooka, opłakując ukochanego Neala (który potem niespodziewanie się pojawi i "namiesza" w telenoweli jeszcze bardziej :D).
Największy brain-damage to byłoby sparowanie Neala z Reginą - jakby nie patrzeć, ich rodzice mieli się ku sobie w przeszłości ;)) Wiecie, nienawiść Neala do magii i Regina, która ma problemy z uzależnieniem od magii. Mogłoby wyjść ciekawe połączenie, choć wątpliwie realistyczne ;)
Z serialu robi się coraz większy romans, a coraz mniej przygodówki :D Ale jestem babą, mnie to nie przeszkadza :P
PS Co do Emmy i jej true love to póki co ciężko powiedzieć, z jednej strony przeszłość Emmy z Nealem, "I love you" pod koniec sezonu. Wierzę, że ze strony Emmy to było true love, ale nie ze strony Neala. Nie walczył o nią i jeszcze niedawno miał brać ślub z Tamarą. I wpienił mnie tym, że nie wierzył w nią i jej umiejętności wykrywania kłamstw. Traktował ją lekceważąco. Nawet w trailerze OUAT in Wonderland Cyrus mówi coś bardzo mądrego "So you're risking your life for someone who doesn't believe in you? When you really love someone you don't need proof. You can feel it." Cóż...
To nie takie proste.
Neal to nie "romantic boy". Taki to On był jak był Bae. Za dużo przeszedł, za dużo widział, On wie że życie to nie bajka, i tutaj nie jest łatwo.
Ułożył sobie życie i zdecydowanie myślał że Emma nie bedzie Go chciała.
Wreszcie - Neal się poświęcił.Puścił się i wpadł w otchłań aby nie pociągnąć Emy za sobą. A wcześniej wrócił do Emmy by Ja chronić przed Rumplem, pomimo że najbardziej chciał uciec przed ojcem.
Plus dziecko.
Plus wszystkie sceny Emma/Neal..
Tak, to już zaklepane.
Mulan to jedyna z nikim nie związana dziewczyna (no jest jeszcze Granny.. Hmm.. Granny i Hook? ^_^ ), co więcej - jest przy Nealu, więc A-Team tam trafi, do tego stanowi całkowite przeciwieństwo Hooka i zna Go zdecydowanie najlepiej ze wszystkich postaci.
Więc niemal na pewno to będzie Mulan ;)
Stawiam 85% szans ^_^
Hook się boi Reginy a przynajmniej ma do Niej "respect".
Zresztą, szczerze mówiąc, Hook na zainteresowanego romansami nie wygląda. Te Jego teksty w efekcie bardziej trzymają na dystans.
Jedyny dobry kontakt ma z Emmą, ale finał sugeruje że oni po prostu będą kumplami
Emmy w to raczej nie wmieszają, bo po scenie z Nealem, jak zacznie kręcić z Hookiem - trochę żałosne to będzie.
Co do Reginy - jestem na 95% pewny kto to będzie,co to będzie, jaką główną tajemnicę z przeszłości przedstawi (no, może z czasem), w jakich okolicznościach się pojawi i kiedy się pojawi, jeśli chodzi o datę.
Spodoba Ci się, myślę ;p
Oczywiście, jesli mam rację
^_^
Być może moje podejście do tego jak Neal zachowuje się wobec Emmy wynika z moich osobistych doświadczeń związanych z facetami i taki typ jaki on sobą reprezentuje źle mi się kojarzy. Poza tym rzucił się w otchłań przede wszystkim ze względu na Henrego, z tego co pamiętam tam było coś w stylu, że nie może stracić obojga rodziców. Nie zaprzeczam, że pewnie chciał naprawić w ten sposób swój błąd z przeszłości - tym razem nie wciągnął Emmy w swoje "problemy". Zależy mu na niej, ale czy to jest "true love"? Ich spotkanie po latach było czystym przypadkiem. Tak jak mówisz, to nie jest "romantic boy", on po prostu wciąż jest "boy". Chłopiec, który przez wiele lat bał się przeciwstawić swoim problemom (czyt. Rumplowi czy Emmie po tym jak ją porzucił). Emmie potrzebny jest dojrzały mężczyzna, ktoś kto będzie się nią opiekował, doceniał, rozumiał. Czy to będzie Hook? Tego nie wiem, jego postać wciąż jest niedopowiedziana. Być może pojawi się na horyzoncie inna postać?
Neal z pewnością jest świetnym ojcem, tego jestem pewna, ale argument przemawiający za tym, że Emma i Neal skończą razem, bo mają wspólne dziecko jest straszny (przepraszam, ale to moje osobiste odczucie:)).
Wciąż się nie zgodzę, że to takie pewne, że Emma i Neal to endgame :) Poczekałabym z tym osądem CO NAJMNIEJ do końca trzeciego sezonu :) To Kitsis i Horowitz, u nich nie ma tak hop-siup :D
Hook i Mulan mi się nie widzą razem. Mulan to już taki totalny facet z charakteru. Mogliby się z Hookiem kumplować, ale nie liczyłabym na coś więcej.
Hook nie bał się Rumpla, a miałby się bać Reginy? Nooope. Obstawiam, że po akcji, którą mu odstawiła w podziemiach ratusza raczej za nią nie przepada, na pewno nie boi.
Ale to serial, tutaj wszystko może się jeszcze obrócić o 180 stopni (łącznie z moją opinią!) :)
Co do Reginy i jej true love to podziel się swoją opinią, jestem jej bardzo ciekawa :))
No nie powiedziałbym, ze Hook się nie boi Rumple'a. On po prostu tak bardzo chce się zemścić, że nie dba o swóje życie przy tym, a więc i strach nie ma znaczenia.
Czy się nie boi Reginy?
http://www.youtube.com/watch?v=0TfYPHo2068
1.13-1,29 - tutaj jest niezłym kozakiem (aczkolwiek... hmm.. głupim?)
tylko...
1.32 - tutaj się najwyraźniej dowiaduje że ta kobieta to Królowa. TA Królowa. I od tej pory para z Niego schodzi. No i to tłumaczy wcześniejszy tekst. Nie złapał sytuacji...
Cora i Regina to te osoby rodzaju żenśkiego do których Hook nie rzuca tych swoich tekstów.
Hook i Mulan spędzili ze sobą kilka miesięcy w obozie Lancelota. Oni się mogą całkiem nieźle znać. Kilka flashbacków z tamtego okresu, dobrze zrobionych, i..... para jak ta lala ^_^
Mulan to po prostu wojownik.
Czy Neal jest chłopcem, który się bał przeciwstawić swoim problemom?.. No, nie wydaje mi się.
Za Rumple'a zabrał się już jako dzieciak i chciał zabrać się z Nim do świata bez magii. Tak samo ta sprawa z więzieniem i oczyszczeniem kartoteki Emmy - wystawiając Ja, przecież wiedział że Ona złamie klątwę, i to uwolni Rumple'a który ruszy za Nim.
Więc to nie była ucieczkaprzed ojcem.
A z Emmą...
No cóż, sytuacja była.. ekhem.. skomplikowana.
Jeśli jedna strzałka na coś wskazuje, to nic nie znaczy. Jeśli dwie, to też. Ale jeśli masz kilka....
Ta para zawsze ma taki błysk w oku i ironiczne teksty we wspólnych scenach.
A już kropką nad "i" jest samochód Emmy, który jest.. pamiątką po Nealu i Ona nadal nim jeździ po 10u latach.....
No, garbusy są fajne, ale nie aż tak :p
No cóż, nie jest tajemnicą, ze wg mnie True Love Reginy jest Huntsman. Jeśli dobrze wszystko zgadłem, pojawi się mniej więcej wtedy gdy zostanie wydane to:
http://www.youtube.com/watch?v=CB26ZDkDPU4
najprawdobniej w okolicznościach, gdy Regina i Henry będą zagrożeni.
Uda Mu się to dzięki swoim , hmmm specjalnym zdolnościom (bądź zdolnościom Jego wilków - tak czy siak, to będzie sztuczka którą tylko On będzie mógł zastosować.
Wątek Huntsmana i Reginy pokaże czemu tak naprawdę Regina rzuciła klątwę i czemu tak długo po Jej odzyskaniu. Wyjaśni też kilka zawirowań Jej psychiki i sporo z Jej szalonych decyzji.
niezła łamigłowka Mi wyszła, ale za bardzo mi wszystko pasuje, abym uważał inaczej :p