Wiem, że już była jakaś dyskusja na ten temat na tym forum i jeśli wracam do dawno
wyjaśnionej sprawy, to przepraszam, ale oświećcie mnie: kim są ci starsi ludzie przy stole? Bo w
sumie nie przypominam sobie, żeby ktoś to w końcu jednoznacznie wyjaśnił.
http://instagram.com/p/k2VccnronW/
(Nie mogłam znaleźć lepszego zdjęcia z nimi.)
Tych dwoje było obecnych na pogrzebie Neala, a potem pojawili się jeszcze w ostatnim odcinku
(3x19) w restauracji. Mignęli gdy Emma i reszta wyszli z zaplecza po tym jak stwierdzili, że trzeba
znaleźć książkę Henry'ego. Choć może nie było to takie mignięcie, bo kamera była wręcz na nich
zatrzymana przez chwilę. Może nad interpretuję, ale co jeśli to nie przypadek, że oni wciąż
wracają?
Wiem, że były teorie że to są wujek i ciocia Dorotki, a w końcu jesteśmy przed epizodem
"Kansas" więc warto by się nad tym zastanowić :) Nasi Nevengersi będą chcieli pokonać Zelenę,
a odcinek jest po części o Dorotce, więc może będą chcieli ją znaleźć by dowiedzieć się jak ona
to zrobiła? Mówiąc szczerze wpadła mi do głowy teoria, że ta starsza pani to nie tyle ciocia
Dorotki, co... sama Dorotka. Pomyślcie, Oz okazał się kimś nam już znanym, więc dlaczego nie
mogłoby być podobnie z Dorotką? Ma już swoje lata, ale przecież od wydarzeń w Oz minęło
sporo czasu, biorąc pod uwagę klątwę Reginy plus kilka lat przed nią i po niej.
W każdym razie, pojawili się w 3x19 i mnie to zastanowiło, więc pytam: czy coś o nich wiadomo?
:)