PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40142
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Zarówno jak i starą, dawno niewidzianą postać, jak i również kogoś nowego?

no_bo_co

■ Jeffersona,
■ Łowcy/Grahama,
■ Maleficent,
■ Piotrusia Pana,
■ młodej Cory,
■ starej Cory,
■ młodej Śnieżki,
■ króla George'a,
■ wróżki Novej/Astrid,
■ Mrocznej Wrózki,
■ Urszuli,
■ olbrzyma Antona,
■ Lancelota,
■ dorosłego Pinokio,
■ Zeleny,
■ Dorotki,
■ i Glindy.

michu1945

Z nowych postaci Merlin - potężny czarodziej, Arthura, Ginewry i Rycerzy Okrągłego Stołu
-Waleta i Anastazji
- Calineczka

michu1945

Michu widzę że tylko z postaci które już się pojawiły czerpiesz nadzieję :D

Z tych Twoich co wymieniłeś, to najbardziej bym chciała zobaczyć Mroczną Wróżkę - nie pojawiła się jeszcze, a może być ciekawą postacią dla fabuły.

Ja bym chciała Willa i Anastazję :) pokochałam ich historię w OUaTiW i bardzo bardzo liczę na ich włączenie do serialu-matki.

Z nowych bohaterów to chętnie obejrzałabym Morganę i Merlina. A skoro jeden odcinek nawiązywał do mitologii (Meduza), to chętnie przyjęłabym więcej wątków z bohaterami starożytnej mitologii greckiej :D Herkules, Perseusz, Helena i Parys :D
Czerpiąc z Disneyowskich źródeł, to czekam aż wykorzystają nazwisko Emmy i zrobią coś z łabędziami. Przecież jest bajka Andersena "dzikie łabędzie", jest bajka "księżniczka łabędzi" wzorowana na balecie "Jezioro łabędzie" ochhh taki potencjał!!!! a tu nic!!

no_bo_co

Morganę, dzielnego krawczyka, króla Drozdobrodego, kota w butach, księżniczki Giselle, siostry Elsy

no_bo_co

URSZULE, PLEASE <3

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Ruby ! Augus i Graham tz byloby fajnie ale z Hookiem teraz mogloby byc dziwnie

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

Jefferson, Łowca, dorosły Pinokio, Will Scarlet

byłoby miło ich ujrzeć, choć powątpiewam w pojawienie się pierwszych trzech...

no i Zelena, błagam.

Mulan!

młody Kilian Jones i Hook z czasów Nibylandzkich i układów z Panem

mogliby rzucić trochę światła na postać Czarnoksiężnika z Oz/Walsha. w ogóle nie pociągnęli tego wątku i nie wiemy NIC.

postaci nowe...
może ktoś z Agrabahu? Aladyn? i tu mógłby pojawić się Jaffar w nieco innym kontekście ;)

no_bo_co

No na Elsę czekam oczywiście ;D Ale mam nadzieję, że kiedyś tam jeszcze wykorzystają ten ogromny potencjał wspomnianej Mrocznej Wróżki, Ursuli, czy Merlina z Camelot. No i nigdy nie było ostatecznego potwierdzenia czy Maleficent nie żyje, więc ją też fajnie byłoby zobaczyć. Jestem też w sumie ciekawa jak rozegrali by wątek mitologii, skoro "musnęli" już go Medusą ;P

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

A jeśli chodzi o postać Ariel. To aktorka dostała jedną z głównych ról w nowym serialu ABC, więc pewnie nie pojawi się w nowym sezonie. No chyba, że tak Ruby, sporadycznie.

no_bo_co

Jefferson,
Graham,
Kopciuszek z Księciem,
Ursuli
i oczywiście Piotruś Pan, najlepszy czarny charakter według mnie, powinien pojawić się chociaż w jakiejś retrospekcji.

Nie wiem, na pewno ktoś jeszcze, ale nie może przyjść mi do głowy.

A z tych, których jeszcze nie było to może,

Calineczka,
Kot w butach musi być!
Aladyn z Jasminą i Jaffarem,
Jak była Mulan to i może być Pocahontas...
Tomcio Paluch,
I skoro dali Lancelota to przydałby się też król Artur, Merlin, rycerze okrągłego stołu itd.
Moim pobożnym życzeniem była Królowa Śniegu jako główny villain i chyba ją dostałam, więc liczę na tamte postaci, choć to na pewno nie wszystkie, które chciałabym zobaczyć. Teraz sporo pozapominałam.

Ivelise

A ja chcę dostać historię Evy. Co sprawiło, że taka wredna i złośliwa krowa do tego stopnia się zmieniła? :)

gunia5

Tak, to też byłoby interesujące :)

ocenił(a) serial na 9
Ivelise

ja bym chciała zobaczyć herkulesa i megarę, pokahontas, anastazję no i
Urszulę. :)

ocenił(a) serial na 6
Jestem_nieznosna

Jefferson (przede wszystkim!), Graham, August (dorosły)

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Alladyn i Jasmina

ocenił(a) serial na 8
karolina901

Ja czekam na Emma będącą księżniczką łabędzi, a Hook jako jedyny będzie mógł ją uratować, żeby już przypadkiem na zawsze nie została łabędziem:D Czarnoksiężnikiem mogłaby być ta cała Elsa (jeszcze nie oglądałam Frozen więc nie bardzo wiem o co z nią chodzi)

ocenił(a) serial na 9
marrtynkaa

Elsa jakoś zła nie była w bajce( nwm jak w OUAT bo zaczęłam dopiero oglądać parę dni temu i jestem w połowie 2s), więc nie nadaje się na Rotbarta :D.I małe pytanko: (nie opłaca się zakładać nowego tematu) Czy Snow i Charming wrócili bądź wrócą do Zaczarowanego Lasu, bo jako Snow i Charming'a ich ubóstwiam, a nie trawie MM i Davida, chyba nie lubię realizmu xD

Sissi_Annie_Romy

Między odcinkiem 3x11 a 3x12 minął rok, w którym oboje wrócili do Zaczarowanego Lasu ale nie tak jak Emma z MM przez portal i tam był ubrane jak w Storybrooke, tylko wrócili do swoich strojów i wyglądu sprzed klątwy. Akcja potem dzieje się normalnie i są retrospekcje z tego całego roku. Jak przez kogo itd to musisz sama obejrzeć.

ocenił(a) serial na 9
michu1945

Dzięki :D