Czy są już gdzieś polskie napisy ;(
Bardzo prosiłbym o odpowiedź ;)
o jej ! bo ja dopiero co zacząłem oglądać..kocham ten serial,jest świetny..no ale nie wiedziałem,że tutaj tyle sie czeka :( dziękuje za informacje ^-^
spoko, a tak serio po co ci napisy do bajki?
Poziom ang. w takich historiach jest raczej nie zbyt zaawansowany.
A wytłumacz mi jak można chodzić do szkoły lub dostać pracę i ogólnie radzić sobie w życiu bez znajomości tego języka?
jaa znam angielski..tak w stopniu od 1 do 10 tak 6,5 ;p rozumiem większość,ale zawsze lepiej po polsku bo nie wszystko jest jasne dla mnie]
Więc się nie wygłupiał bo do tego serialu w zupełności ci to wystarczy. A jak coś to się nauczysz nowego idiomu przy okazji. Coś ty taki leniwy...
Normalnie, są też inne języki obce, których można się uczyć na zaawansowanym poziomie, a angielski tylko liznąć i nie znać go na tyle, żeby oglądać filmy i seriale bez napisów.
chciałem tylko zapytać czy tobie działają tam te napisy w napiprojekt ? bo mi nie znajduje ich
wrzuciłam Ci je tu: http://www.speedyshare.com/file/txVpn/Once.Upon.a.Time.S01E12.HDTV.XviD-LOL.txt
Niestety wiesz, że w obecnej rzeczywistości nie masz racji. Nauka angielskiego to w obecnych czasach nie wybór języka a obowiązek. A jak nie znasz języka w stopniu komunikatywnym to się ze swoją głupotą nie obnoś.
nie każdy jest poliglotą,a nawet to nic nie da, jeśli będziesz tak zadzierać nosa :)
Słuchaj powiedz mi, w którym miejscu nie mam racji, że nawet pracy nie znajdziesz bez angielskiego.
Po za tym spytałam się grzecznie po co gościowi napisy.
nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale ludzie dają sobie rade bez znajomości angielskiego i mają prace....ba często mają wyższe wykształcenie :) Jeśli ktoś zna inny język niż angielski na pewno da sobie rade.
Jeśli mieszkasz w Anglii albo USA, to tam bez angielskiego rzeczywiście jest ciężko. W Polsce póki co jest jeszcze sporo zawodów w których znajomość angielskiego nie jest konieczna. Może słyszałaś o kimś takim jak np nauczyciel matematyki?
Obecnie w życiu by tej matematyki nie skończył, ponieważ książki akademickie są w języku angielskim i nikomu się nie chce tego tłumaczyć.
Fajnie jest wytykać ludziom głupotę, nic o nich nie wiedząc? ;) Ja angielski znam, stwierdzam tylko, że nie jest to jedyny język obcy, jakiego można się uczyć. Według Ciebie ktoś, kto zna biegle francuski, niemiecki i rosyjski jest głupi tylko dlatego, że akurat angielskiego się nie uczył?
To żal że znasz angielski a nie umiesz zrozumieć co do ciebie pisze w ojczystym języku.
Inne języki możesz znać to twój wybór ale angielski musisz znać to jest różnica. I jeśli kto nie zna akurat angielskiego to jest głupi i dokładnie wiesz z jakiego powodu.
P.S. Może łatwiej byłoby mi zrozumieć, co do mnie piszesz, gdybyś używała znaków interpunkcyjnych i nie robiła błędów fleksyjnych ;)
Pozdrawiam.
Po co ma się przejmować językiem polskim? Przecież ta uczona panienka zna angielski, a tylko to się liczy.
Jak nie ma, jak przed chwilą ściągnęłam? ;P
Łap: http://www.speedyshare.com/file/txVpn/Once.Upon.a.Time.S01E12.HDTV.XviD-LOL.txt
ja tam wolę czekać na napisy od Grupy Hatak, zawsze są na najwyższym poziomie
nie wiem czy każdy zdaje sobie sprawę że korzystając z tego programu krzywdzi tłumacza, oto cytat z jednego wywiadu:
"Za swego wroga tłumacze uważają popularny program NapiProjekt, który automatycznie ściąga na komputer i dopasowuje napisy do wybranego filmu. Ale wycina przy tym stopkę tłumacza i pozbawia go kontroli nad tym co zrobił: nie można nanieść poprawek, zmienić wersji. - Kradnie i żeruje na naszej pracy..."