ODC. 2x14: Miał 14 lat, gdy za pomocą fasolki opuścił Krainę Baśni, co powiedział Gold w epizodzie .
ODC. 2x15: W promo widać, że znał Hooka a ten był w krainie Neverland, gdzie czas stoi w miejscu. Neal zaznaczył, że odbył podróż po wielu światach zanim trafił do tego.
ODC. 2x06: Natomiast w "Tallahasse" podano na plakacie z poszukiwania , że urodził się 23 marca 1977 roku w New Jersey.
Skoro w Storybrooke i Nowym Jorku jest rok 2013, to ciało Neala musi mieć 36 lat. Zaznaczam jednak, że ktoś podał informacje z internetowego artykułu, że ojciec Neala ma 300 lat.
No Rumpel jest stary, ale czy aż tak to nie wiem, Hook jest w podobnym wieku jak Rumpel. Jeśli Neal był Piotrusiem Panem, to nie da się stwierdzić jak długo, można jednak wywnioskować, że z wyglądu jest starszy od Emmy, jest gdzieś przed 40 (jeśli nie liczymy pobytu w Nibylandii). Miał 14 lat, gdy przeszedł przez portal, to musiał wylądować w tym świecie kilka lat później niż sprowadziła klątwa Emmę i resztę.
Jeżeli Neal rzeczywiście był Piotrusiem Panem i Hook chciał go zabić to chcę zobaczyć jego minę, gdy dowie się, że to syn Milah.
Ja chce zobaczyć minę Bea jak dowie się, że ojciec zabił matkę ;) No chyba, że już wie bo Hook mu powiedział.
Neal/Bae w rozmowie z Rumplem powiedział, że Rumpel nie może sobie wyobrazić jak WIELE lat przed snem dręczył go widok ich ostatniego spotkania. Dla mnie to wskazówka, że był w Nibylandii.
Wiem. Może Milah sama zjawiła się w Nibylandii i spotkała tam syna. Chyba, że pogubiłam się czasowo w zdarzeniach i jest to niemożliwe.
Ta wieczność Rumpla, on chyba ma ponad 1000 lat :D Wnioskując po widokach z odcinka s2e21 Bea prawdopodobnie trafił do XIX wieku.
1000 lat to przesada, ale był już Mrocznym gdy Geppetto był dzieckiem, więc minęło jakieś 50 lat do czasu rzucenia klątwy czyli do 1983 roku, więc to spotkał Geppetta gdzieś w latach trzydziestych. Ja stawiałbym na to, że Neal/Bae wylądował w początku XX wieku, czyli wtedy gdy Barrie napisał Piotrusia. Według mnie od straty Bae do spotkania Geppetta minęło jakieś 30 lat. Tak więc Rumpel miał 50 gdy stracił Bae + 30 + 50 + 29, to ma jakieś 160 lat.
Jefferson ściągnął jabłko portalem przez czas, także klątwa mogła być "zaczepiona w czasie".
Istnieje także prawdopodobieństwo, że czas w tych światach płynie inaczej - tak szybko, jak chce - w niektórych sytuacjach szybciej, w niektórych wolniej.
A to nie było tak, że on mógł ściągnąć dowolną rzecz z dowolnego miejsca i dowolnego czasu? Warunkiem było chyba to, że Regina miała się skupić na tej konkretnej rzeczy.