oto wydłużona lista nowych postaci z 2 sezonu :)
1. Lancelot
2. Ariel, Eryk,
3.Lew lub Robot z Oz, może nawet czarnoksiężnik z Oz
4. Roszpunka, Mulan, Anastasia, możliwe że Jassmina i Aurora,
5 Książę Filip, Alladyn,
6. Piotruś Pan, kapitan Hook(już w 2 odcinku)
7. Olbrzym z Fasoli
A oprócz tego powrócą:
-Łowca,
-Jefferson,
-Pinokio,
- najprawdopodobniej matka Reginy,
Spodziewam się także Baelfire- syna Titeliturego, bo w końcu stworzył tę klątwę by go odnaleźć i wszystkim manipuluje żeby osiągnąć cel
Matka Reginy, Cora, pojawi się już w odcinkach 2 - 4 sezonu drugiego. Przynajmniej tak jest napisane na http://onceuponatime.wikia.com/wiki/Cora
Ciekawe jak będzie wyglądała Ariel chodzi mi konkretnie o kolor włosów.Co do Aureoli rozczarowałem się myślałem że dadzą jakaś blondynkę albo chociaż przefarbują ja.
Przecież ten serial nie jest produkcja Disneya więc nie miejcie żalu że postaci się różnią
To prawda nie jest aczkolwiek gra aktorska Bolger pozostawia wiele do życzenia.także mogła nadrobić to uroda.
"Producers Edward Kitsis and Adam Horowitz commented that Graham's death was always planned and was meant to prove how serious the curse is; they felt that killing a lesser character would not create the intended effect. Although Graham is dead, the producers stated that because of the popularity of the character, they are trying to "move heaven and earth" to bring the Huntsman back"
Producenci Edward Kitsis i Adam Horowitz skomentowali śmierć Grahama jako coś zaplanowanego od dawna, co miało udowodnić jak poważna jest ta klątwa. Czuli, że zabicie pomniejszej postaci, nie da identycznego efektu. Pomimo, że Graham jest martwy, producenci stoją na stanowisku, z powodu popularności postaci, że poruszą niebo i ziemię by przywrócić Łowczego z powrotem".
Źródło:
http://www.hulu.com/watch/338438
widziałam to już w innym wątku.
chodzi mi o to, że powiedzieli, że zrobią wszystko, by wrócił, co nie oznacza wróci.
No dobrze, ale to oni są decydentami, więc to tylko od nich zależy. Jasne, że wciskanie postaci gdzieś na siłę mija się z celem, ale jeśli nadarzy się okazja, to jak sami powiedzieli, zrobią to.
Tom S-A-W-Y-E-R, Sawyer, nie Sojer. To tak samo jak ja bym napisał o tobie coś w stylu "Dupa4 napisała przecież, że...".
Spoko. Nie przepraszaj bo nie ma o co. To ja raczej proszę o wybaczenie bo JAK ZWYKLE przesadziłem z moją reakcją. Internet robi ze mnie potwora. Zdrówka życzę.
Eee, Anastazja, serio? Jak Lancelota jeszcze jakoś mogę znieść (odległa historia, mało dowodów na jej potwierdzenie, można powiedzieć, że to pół bajka), to tego chyba już nie przeboleję. Nie minęło nawet sto lat od jej śmierci, a już traktujemy ją jak bajkę? Wiem, że była animacja o Anastazji, ale chciałam zauważyć, że tamta bajka jest tylko teorią na temat przeżycia Anastazji, na tej samej podstawie powstało bardzo dużo filmów, zarówno fabularnych, jak i dokumentalnych. Ale wrzucanie tego do jednego wora ze Śpiącą Królewną i Kopciuszkiem?
Chyba, że chodzi o jakąś inną tajemniczą Anastazję, ale żadna nie przychodzi mi do głowy.
Wielka księżna Anastazja Nikołajewna Romanowa (Wielikaja Kniażna Anastasija Nikołajewna Romanowa, ros. Великая Княжна Анастасия Николаевна Романова), ur. 18 czerwca 1901 w Peterhofie, zm. 17 lipca 1918 w Jekaterynburgu) – najmłodsza córka cara Mikołaja II, ostatniego władcy Imperium Rosyjskiego, i jego żony Aleksandry Fiodorowny.
Anastazja była młodszą siostrą wielkiej księżnej Olgi, wielkiej księżnej Tatiany i wielkiej księżnej Marii, i starszą siostrą Aleksieja Nikołajewicza, rosyjskiego carewicza. Została zamordowana razem z rodziną 17 lipca 1918 roku przez tajną bolszewicką policję.
Od jej śmierci krążyły plotki o jej rzekomej ucieczce, podsycane faktem, że miejsce jej pochówku nie było znane przez dziesięciolecia rządów komunistów. W masowym grobie koło Jekaterynburga w 1991 roku odkryto szczątki cara, jego żony i trzech córek, ale ciał Aleksieja Nikołajewicza i jednej z jego sióstr – Anastazji lub jej starszej siostry Marii – tam nie odnaleziono.
Teza, jakoby miała przeżyć, została całkowicie obalona. W styczniu 2008 roku rosyjscy naukowcy ogłosili, że zwęglone szczątki młodego chłopca i młodej kobiety znaleziono niedaleko Jekaterynburga w sierpniu 2007 roku, należały najprawdopodobniej do trzynastoletniego carewicza i jednej z Romanowych wielkich księżnych. Rosyjscy naukowcy zajmujący się medycyną sądową 30 kwietnia 2008 potwierdzili, że należały one do carewicza Aleksieja i jednej z jego czterech sióstr. W marcu 2008 roku ostateczne wyniki badań DNA zostały opublikowane przez dr. Michaela Coble’a z Amerykańskiego Laboratorium Sił Zbrojnych Identyfikującego DNA, potwierdzając raz na zawsze, że szczątki wszystkich czterech wielkich księżnych zostały sklasyfikowane i żadna nie uciekła.
Kilka kobiet fałszywie utrzymywało, że są Anastazją, najbardziej znaną z nich była Anna Anderson. Ciało Anderson zostało skremowane po jej śmierci w 1984, ale badania DNA w 1994, przeprowadzone na dostępnych kawałkach tkanek i włosów Anderson nie wykazały związków DNA z carską rodziną.
Źródło:
polska wikipedia
Ciekawi nie czy mężczyzna na początku 1 odcinka 2 sezonu, ten który otrzymał kartkę z napisem "Broken" to Baelfire ?
Pojawi się ponownie w szóstym odcinku "Tallahassee", kiedy to zostanie ukazana kryminalna przeszłość Emmy.
Źródło:
http://tvline.com/2012/10/23/once-upon-a-time-season-2-spoilers-photos-henry-fat her/#374485-15-JENNIFER-MORRISON%2C-ARTINE-BROWN
Ethan Embry zaklepał sobie tajemniczą wizytę w Storybrooke. Niestety to kogo bedzie grać nie zostało określone,
Źródło:
http://tvline.com/2012/10/27/once-upon-a-time-season-2-cast-ethan-embry/
NICK HUNNINGS zagra rolę gwardzisty na wieży.
http://3.bp.blogspot.com/-YJEarN0vga0/UI7NrJUOouI/AAAAAAABKzk/zKw0bJRmzl8/s400/E 3FFED71F31DAAB7A8064A63701E600D.jpg
Źródło:
http://www.spoilertv.com/2012/10/once-upon-time-episode-210-casting.html
Chad Michael Collins odegra rolę Gerhardta, młodszego brata Dr. Whale (David Anders).
Chad pojawi się w 12 odcinku bieżącego sezonu.
Źródło:
http://short4u.pl/700Bg
Odcinek 2x15: Trwa casting do postaci Kateriny. Będzie to prawdopodobnie matka Śnieżki lub, co jest bardziej prawdopodobne, bo w rosyjskiej wersji Katerina to imię śpiącej królewny, ktoś związany z Aurorą.
Opis postaci po angielsku:
For episode 2.15 of Once Upon a Time, the guest role of Katerina is being cast. She's 40 years old, regal, beautiful and kind, with a big heart, and loved by her family, which is very close.
Źródło:
http://www.spoilertv.com/2012/11/once-upon-time-episode-215-role-of.html
AUSIELLO: Help me solve this latest fairy tale riddle: The show is casting the role of Katerina, a regal beauty in her 40s who possesses elegance, poise and purity of spirit. Thoughts? Theories? Bueller? No? Let’s see what TVLine’s resident OUAT expert Mitovich has dug up: “There is a Princess Katerina who is the Russian version of ‘Sleeping Beauty’ — which I suppose makes sense if Emma & Co. need yet another survivor of a sleeping spell to venture into the netherworld. But if the name is a foiler, this character almost reads like a ‘Glenda the Good Witch’-esque counterpart to Regina, and maybe she figures into someone’s fairytale land backstory.”
Źródło:
http://tvline.com/2012/11/27/once-upon-a-time-spoilers-community-true-blood-ask- ausiello/
Gregory Itzin pojawi się w serialu jako Alphonse Frankenstein, ojciec doktora Victora oraz jego brata Gerhardta, w którego wcieli się Chad Michael Collins.
Did the mad apple fall far from the tree? Once Upon a Time will explore that question when Gregory Itzin guest-stars on an upcoming Season 2 episode. TVLine has confirmed that Itzin – a two-time Emmy nominee for his run as 24 POTUS Charles Logan, and currently a recurring player on Covert Affairs — will appear on the ABC drama as Dr. Victor Frankenstein’s father, Alphonse. Dr. Frankenstein is played on Once by David Anders, whose Storybrooke alter ego, Dr. Whale, is a standard-issue physician. Itzin will appear in Episode 12, which also guest-stars Chad Michael Collins as Victor’s brother Gerhardt. Once Upon a Time, now on holiday hiatus, resumes its run Jan. 6 with Episode 10, “The Cricket Game.”
Źródło:
http://tvline.com/2012/12/06/once-upon-time-season-2-spoilers-gregory-itzin-fran kenstein-father/
ODCINEK 2x14: Przeprowadzono kcasting na gościnną rolę Seera. Około 30-stki, odważny, mądrzejszy niż wskazują na to jego lata, i silny oraz mający zdolności parapsychologiczne. Nie chce swojej mocy orac prgnie się pozbyć wizji, które są dla niego klątwą.
ODCINEK 2x15: Przeprowadzono casting na gościnną postać Edith. Około 50-tki, przemiła łużąca bogatej rodziny, która uważa ją za jej członka i którym jest bardzo lojalna.
For episode 2.14, the guest role of Seer is being cast. She's 30, brave, wiser than her years, and also psychic. She doesn't want this power and wants to be rid of the visions she's cursed with.
For episode 2.15, the guest role of Edith is being cast. She's 50, kind, and serves a wealthy family whose members think of her as one of their own, and to whom she's very loyal.
Źródło:
http://www.spoilertv.com/2012/12/once-upon-time-episodes-214-and-215-new.html
Na przełomie lutego i marca, poznamy Evę... MATKĘ ŚNIEŻKI ( = teściową Uroczego i babcię Emmy). Eva, która nauczyła córkę jak być Królewną Śnieżką będzie miała zaskakujące powiązanie/relację z kimś kogo znamy.
Źródło:
http://www.tvguide.com/News/Once-Upon-A-Time-Snow-White-Mom-Kecks-Exclusive-1058 555.aspx
To też tłumaczy powrót Lesley Nicol na plan.
W komentarzach na SpoilerTV padła nawet teoria, że Cora może być siostrą Evy ale [ to już mój dopisek ] wtedy ich relacje musiały by wyglądać jak te między Lily Evans Potter a Petunią Evans Dursley z Harry'ego Pottera. Chodzi o całkowite ignorowanie istnienia jednej siostry przez drugą. To tłumaczyło by dlaczego Leopold nie wiedział by, że żeni się z siostrzenicą.
Nie chodziło Tobie przypadkiem o Bailee Madison, a nie Lesley Nicol.
Jeśli te "surprising connection" będzie z Rumpelstiltskinem bądź Corą, to nie będzie to dla mnie zaskakujące. (Może twórcy pójdą tą drogą i będziemy mieli bezdzietną królewską parę, a Rumple będzie tym co pomoże Snow przyjść na świat, bo przecież on tak bardzo lubi dzieci. To by się też wpisało w motyw wielu bajek...)
O BOSH! A CO JA SKOPIOWAŁEM?!?!?! * sprawdzam Bailee Madison w necie * Tak, oczywiście, że o tą pierwszą mi chodziło. Wybacz(cie).
Nie wiemy, bo nie było konkretnego newsa, tylko mgliste zapowiedzi jak napomknięcie przez Reginę o syrence w epizodzie 12 sezonu pierwszego. Jak tylko się coś pojawi to ktoś z nas to poda, bo przecież nikt nie jest takim... brakuje mi określenia... by dusić taką informację dla siebie. Także spoko, wyglądajcie newsów.
Przykro mi, ale żadna z wymienionych przez Ciebie postaci nie pojawi się w bieżącym sezonie. To samo tyczy się Piotrusia Pana. Były takie zamierzenia twórców, ale koszty okazały się zbyt wysokie by kręcić sceny pod powierzchnią wody. Scenarzyści chcieliby poświęcić Arielce więcej niż tylko jeden epizod, a do końca tego sezonu jeszcze daleko, więc sytuacja może się jeszcze odwrócić.
mimo tego mam nadzieję, że jednak w serialu tego typu pojawią się owe postacie. skoro jest bella i inne księżniczki, to nie mogli by pominąć Ariel :)
Mogę się mylić, ale czy przypadkiem Emma nie może być księżniczką łabędzi? Jako córka Śnieżki i Uroczego księżniczką jest, imię Aurora jest już zarezerwowane, a nazwisko Swan wcale nie musi być przypadkowe. The Princess Swan pasuje jak najbardziej...
Chodzi ci o "Księżniczkę łabędzi"? Wiem, ze jest też bajka o 12 braciach, którzy też przemieniali się w łabędzie, ale to chyba nie jest ta sama bajka, tylko całkiem inna. Swoja drogą, Emma i 12 braci. Charming i Snow musieli by niexle pracować :)
Księżniczka z "Jeziora łabędziego" miała na imię Odetta, a z bajki o "Dzikich łabędziach" Eliza.
À propos bajek, chciałbym zobaczyć w OUAT "Oślą Skórkę", a także "Fantaghiro".
A ja przed chwilą znalazłam moje książki z bajkami i baśniami i zauważyłam, że popełniłam błąd. Braci Było 11 a siostra to 12 osoba z rodzeństwa.
Mam tam jeszcze "Brzydkie Kaczątko",, "Nowe szaty cesarza", "Świniopas","Złotowłosa i trzy niedźwiedzie", "Książe i żebrak" - ciekawe czy kiedyś coś z tego wykorzystają :)
Jeśli będą 3 - 4 a nawet 5 serii, to tak. Wszystko zależy od:
# 1, czyli stacji ABC bo to ona w maju wyda decyzję, czy chce dalej mieć OUaT w swej ramówce
# 2, od twórców, jeśli uzyskają zamówienie kolejnego sezonu przez stację ABC
# 3 i w końcu od aktorów, ale na razie nie było skuchy w tej dziedzinie. Nie wliczam panny Morrison, bo tu jest sprawa dyskusyjna...
Do epizodu 2x16 "The Millers Daughter" przeprowadzono casting do postaci króla Xaviera: 45-latka o skąpym poczuciu humoru i obawiającego się o swój ekstrawagancki styl życia odkąd złoto zaczęło rzadziej występować w królestwie.
UWAGA, UWAGA! Pojawi się też KSIĄŻĘ Henry, 20-paroletni przyszły ojciec Reginy, którego małżeństwo może zmienić fortunę Xaviera.
Źródło:
http://www.spoilertv.com/2013/01/once-upon-time-episode-216-roles-being.html