Czy ktoś wie kim jest nowy villain z sezonu 4?
Bo ja niezbyt to łapie - czy to była Elsa z Frozen, Zwykła Królowa Śniegu, czy Lodowa królowa z Narnii?
No i przy okazji czy jest szansa na powrót Zeleny? Przecież ona wystąpiła ledwie w 6 odcinkach, bo jej pojawienie się na pół minuty w 3x14 czy tam 13 występem nazwać nie można...
Najprawdopodobniej Elsa, ponieważ Adam Horowitz i Edward Kitsis rozmawiali z Kirsten Bell na tema jej gościnnego występu w OUaT jako Elsa.
Dość niedawno (info z 17 kwietnia):
http://uk.eonline.com /news/532771/kristen-bell-may-come-to-once-upon-a-time-kristin-chenoweth-on-boar d-for-pushing-daisies-musical-and-more-tv-scoop
Najprawdopodobniej Elsa, ale znając pomysły scenarzystów, to może być mix tych postaci :) Co do Kirsten - wcale nie jest pewne, czy zagra Elsę, bo w filmie podkłada głos pod Anne (która jest zresztą do niej fizycznie podobna).
A ja mam mieszane uczucia co do tego. Lodową królową z Narnii w mojej opinii odrzucam na samym początku, ponieważ cały ten wątek nie pasuje do idei baśni.
Stawiałabym właśnie na "zwykłą" królową Śniegu, bo to typowo baśniowa postać. Tym samym na drugim miejscu od razu odrzuciłam Elsę. "Frozen" to nowy film, w dodatku co najwyżej lekko oparty na baśni Andersena. Co więcej Elsa nie była zła.
Jednak, obejrzałam końcówkę jeszcze raz to widzę, że strój podobny, fryzura chyba podobna (nie widać całej), nawet chód podobny... A już przede wszystkim podobne było to, jak rozwaliła urnę. Pojawiły się wtedy lecące z jej dłoni te "zawijaski" charakterystyczne dla "Frozen".
Sama więc już nie wiem.
To oczywiste, że nowym czarnym charakterem będzie Elsa. Jak zauważyłaś, wskazuje na to jej chód, te "zawijaski", do tego dochodzi jeszcze ta sama suknia i fryzura oraz sposób w jaki ściągnęła swoje rękawiczki, żeby użyć swojej mocy :). A to, że oryginalnie Elsa była dobra nie ma nic do rzeczy, skoro w OUAT np. z Piotrusia Pana zrobili złoczyńcę, a z Kapitana Haka "tego dobrego".
Moje pierwsze wrażenie: Toż to Elsa! Ale po chwili, pomyślałam, że może to być po prostu ''Królowa Śniegu'' inspirowana nieco Elsą? Chodzi mi głównie o ten ubiór, fryzurę i chód. Do tego właśnie te ''zawijaski'', jak wspomniała koleżanka wyżej.
Facebook przemówił :)
https://www.facebook.com/OnceABC/photos/a.193464700709032.51636.168914433164059/ 649108341811330/?type=1&relevant_count=1
ej no, link nie działa :/ w każdym razi na oficjalnej stronie na fejsie jest jej zdjęcie z podpisem: Frozen is coming to Once Upon a Time".
Moim zdaniem to będzie Królowa Śniegu z baśni Andersena przemodelowana w oryginalnym OUaT-owskim stylu, niby villian ale z swoimi racjami, także może nawet bedziemy jej kibicować.
A z Elsą z "Frozen" to będzie miała tyle wspólnego co wygląd, wykorzystują popularność filmu zwłaszcza ze to ta sama korporacja.
nie mogę wypisywać złotych myśli na forum, bo jakiś c h o l e r n y błąd blokuje mi wrzucanie niektórych postów turboelo3.2.0., zapiszę więc swój protest tutaj, ot tak, bo jakby inaczej! Więc zacznę od tego, że protestuję przeciwko wszystkiemu, co blokuje mi wypisywanie złote myśli na forum. To ewidentnie jakiś większy spisek, ufolodzy powinni zwrócić na to uwagę. Jest prawie 3:00, nie mogę zasnąć i nie mogę wyładować swojej frustracji na niewinnych użytkownikach portalu. Na zakończenie chciałabym napisać jakąś piosenkę, ale właśnie rezygnuję z tego pomysłu. Zrezygnowałam przed chwilą. Naładujcie baterie, chowam się. behindabrokenframehellyeahgłupotygłupotygłupotywulkanyniesamowiteprzygodyzonkthe rewassomeonethatiknewbeforelalablablabatforlashes