PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Może jestem dziwna, ale już zaczęłam się nad tym zastanawiać :P Macie jakieś teorie, kto lub co
to może być..?

Ja mam kilka sugestii ;D
■Narnia
Nie wiem jak wy, ale mi to ewidentnie zmierza w tym kierunku. Nie żebym była jakąś wielką
fanką, oglądałam jedynie filmy, ale najpierw ta "kraina" Glindy, potem Królowa Śniegu... Jeśli w
ogóle kiedykolwiek mięli jakieś plany by wprowadzić ten świat, to to się stanie właśnie teraz, gdy
mają w zanadrzu Królową Śniegu. (let's be honest, Elizabeth Mitchell nie zagrałaby jakiejś małej
roli :P)

■Maleficent
Kilka osób na tym forum wciąż wierzy w jej powrót i ja się do nich zaliczam :D Koniec Czystej
Krwi i fenomen filmu "Maleficent" to bardzo sprzyjające warunki, by jakoś ten wątek poruszyć ;)
Plus oczywiście Aurora z Filipem są teraz w mieście! :D

■Cruella de Vil
Ten temat był nawet poruszony na comic conie, w związku z pytaniem o pierwszego villaina bez
magii. Z tego co pamiętam Eddy Kitsis nawet sam to zasugerował i uśmiechnął się przy tym w
ten sam sposób, co podczas wywiadu kilka tygodni przed finałem sezonu 3, gdy ktoś zapytał go
o możliwość wprowadzenia Frozen do serialu... :D Nie mam pojęcia jak akcja z Frozen mogłaby
doprowadzić do Cruelli, ale nie spodziewałam się też, że jakoś przeskoczą z Oz do Arendelle,
więc wszystko jest możliwe ;D
(Również biorąc pod uwagę prawa autorskie, to Cruella jest najbardziej prawdopodobna..)

cathrine00

Tylko Mleficent jak dla mnie na II połowę 4. sezonu.

Powód jest prosty:
■ przed klątwą była kumpelą Reginy,
■ w trakcie pierwszej klątwy byłą uwięziona jako smok pod biblioteką.
■ skoro druga klątwa mogła przywrócić Smee do jego ludzkiej formy i Hoppera do bycia świerszczem, to mogła to samo zrobić z Maleficent, skoro ta zdołała się odrodzic jako upiór,
■ Co robiła podczas drugiej klątwy (Piotrusia, przejęta przez Reginę) i podczas trzeciej klątwy (tej od Śnieżki)?
■ Dlaczego tak długo jej nie ma, skoro była trzecim zaprezentowanym villainem w serialu (po Rumplu i Reginie)?

michu1945

Dokładnie! Tutaj jest jeszcze cała masa nieopowiedzianych historii... np. jak Regina poznała Mal, jak wyglądała relacja matki Aurory z Mal, jak Mal nauczyła się magii, jak to się dzieje, że potrafi przeobrazić się w smoka, jak doszło do wymiany - klątwa snu za mroczną klątwę Reginy z Mal... ;) Ponadto Maleficent prawdopodobnie była również Dark Fairy, a to wymagałoby jakiegoś backstory i odcinka Czarownico-centrycznego ;D

cathrine00

"była"? Ja stawiam na to swoje 5 groszy, że wciąż jest.

PS. Poza tym jej jednorożec z odcinka 1x02 to mógłby być ojciec Aurory.

michu1945

Oby nie Maleficent. Nie czarujmy się, ta cała wiedźma w wersji serialowej wypada koszmarnie słabo. Po ty jak Angelina genialnie wykreowała tą postać, to tutaj będzie się ją oglądało koszmarnie. Marna ta aktorka, i jej wygląd również. Obstawiam na Cruelle lub Urszulę. Sama obecność na comic-conie tej całej Nicole Brown dała mi dużo do myślenia. A ona na urszule nadaje się idealnie, to nic że jest czarnoskóra -.-'

cathrine00

Co do Cruelli de Vil to jak dla mnie raczej postać na jeden odcinek .Narnia - może, może ale tam było dużo postaci więc mógł by być problem z wprowadzeniem do serialu, już prędzej jakieś nawiązanie.Mi też Maleficent wydaje się najbardziej możliwa.

ocenił(a) serial na 8
cathrine00

Po sukcesie "Czarownicy", również stawiam na Maleficent.

Jeśli chodzi o Cruelle de Vil, to mogłaby się pojawić w Storybrooke jak Greg i Tamara. Wcale nie musiałaby pochodzić z Zaczarowanego Lasu czy innych magicznych krain. Oczywiście jej celem jest zdobycie materiału na futro z dalmatyńczyka. W między czasie Archie spotyka w parku swoją dawną przyjaciółkę, którą nie widział od bardzo dawna. Okazuje się, że jest to Calineczka, którą nie objęła pierwsza klątwa. W mieście nazywa się Anita i jest właścicielką dalmatyńczyka o imieniu Perdita, która zaprzyjaźnia się z Pongo. A Archie i Anita zbliżają się do siebie. Wracając do Cruelli. Dostaje cynk od mieszkańca Storybrooke, że w mieście są dwa idealne psy. Demoniczna kobieta wyrusza z Londynu na łowy do Storybrooke.

Mogłaby się też również pojawić Urszula lub Morgana. Szkoda, że Czarnobrody nie żyje

ocenił(a) serial na 8
cathrine00

Też mam nadzieję na rozwinięcie wątku Maleficent, a właściwie jednych z moich ulubionych postaci: Aurory i Filipa :-) Ogólnie pojawili się tylko na chwile w serialu, a jakoś dali się zapamiętać :-) Ponadto liczę na oficjalny powrót Ruby, więcej Dzwoneczka i Małej syrenki (choć w przypadku tej ostatniej, chyba już koniec, bo pokazali, że połączyła się ze swoim lowelasem).

A i jeszcze mam nadzieję, że powróci Zelena i pozbędą się Marian. ;-)

cathrine00

Prochy Maleficent lub jej ciało zombie mogły trafić do Jeziora Nostos po drugim uderzeniu klątwy co było by GENIALNYM odrodzeniem postaci.

michu1945

Twoja teoria jest GENIALNA :o Tylko ciekawe czy w takim wypadku Maleficent wróciłaby w postaci smoka do tej jaskini, czy otrzymałaby nową osobowość (i od czasu klątwy żyje sobie gdzieś w Storybrooke ;D)...