PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40074
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

O żesz....

ocenił(a) serial na 5

Matko Boska.... że też ktoś pozwolił, żeby takie cudo pojawiło się na antenie. Syf i tyle. I nawet nie
wiem jakim cudem dotarłem do 3 sezonu.

Takiego gównianego serialu nigdy jeszcze nie było. Ludzie śmieją się z seriali Syfy ale to to już
jakaś desperacja.

Moda na sukces wersja fairytales. Każdy jest czyimś ojcem albo synem albo oba jednocześnie.
Banał goni banał a Królewna Śnieżka to już przegięcie. W jakiej bajcie napisano, że była tak
niewymownie brzydka?????

Unibet_78

Co za ironia, że niedawno na tym forum pojawił się taki temat: http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Jeden+z+ lepszych+seriali+w+swojej+kategorii.,2340468

Masz pełne prawo coś skrytykować, ale dodaj "moim zdaniem" :) Ale jeśli to jakiegoś rodzaju prowokacja, to nie licz że ktoś na tym forum da się wciągnąć w kłótnię.

Ja nie mam nic do hejterów, naprawdę. Ich sprawa, że tracą czas na pisanie o rzeczach których nie lubią :)

POZDRAWIAM :))

ocenił(a) serial na 5
cathrine00

Absolutnie nie chodziło mi o prowokowanie negatywnych sytuacji. Za stary na kłótnie na Filmwebie jestem :):)

Dzisiaj po 9 odcinku 3 sezonu dałem upust złości za spędzanie czasu nad tym serialne.

I coś jeszcze ważnego. Jeżeli coś mówię, oceniam, o czymś piszę to zawsze jest moje zdanie, bo cudzego nie kopiuję. Ani też nie wypowiadam się za innych, dlatego używanie zwrotu "moim zdaniem" jest absolutnie niepotrzebne.

Unibet_78

Dotarłeś bo się wciągnąłeś. Tyle w temacie. Możesz zaprzeczać, ale wtedy... okłamujesz samego siebie.

ocenił(a) serial na 5
michu1945

Owszem, wciągnąłem się po 1 sezonie, 3 oglądam tylko dla pewnych wątków, które nie są rekompensowane tym co widzę :(

Może po prostu czas przestać?

Unibet_78

To przestań a nie jak jakaś "Drama Queen" musisz o tym łaskawie wszystkich powiadomić.

ocenił(a) serial na 5
michu1945

ja nie wiem ,czy Wy wiecie o co chodzi w forum? To miejsce gdzie każdy może napisać swoją opinię. Ja napisałem negatywną i teraz dzieci serialu będą mnie obrażały, bo moja opinia nie jest taka jak ich. Żal

Unibet_78

Słoneczko. Po to jest forum. To nie zmienia faktu, że zachowujesz się jak "Drama Queen" i musisz o tym łaskawie wszystkich powiadomić.

ocenił(a) serial na 5
michu1945

Słoneczko, wylałem swoje żale, lepiej na forum niż rzucać talerzami. Po to jest forum:)

Unibet_78

Nie zmienia faktu, że zachowujesz się jak "Drama Queen".

michu1945

Michu, daj spokój. Nie warto.

ocenił(a) serial na 5
gunia5

A skąd Ty możesz wiedzieć co warto odnośnie mojej osoby? Masz w ogóle świadomość z kim piszesz? Od kiedy to Ty decydujesz co warto i komu warto? Masz jakiś kompleks Boga?

ocenił(a) serial na 5
michu1945

wolno mi :P

ocenił(a) serial na 7
Unibet_78

Bardzo lubię 1 i 2 sezon, ale po 9 odcinku mam podobne odczucia. Ten sezon nie umywa się do 1 i 2. W całym 3 nie ma chyba ani jednego odcinka, który chciałabym obejrzeć jeszcze raz (a w 1 i 2 owszem). Mam jedynie nadzieję, że coś się zmieni na lepsze.

ocenił(a) serial na 10
SilverRain

Żartujesz? Trzeci sezon o wiele bardziej mi się podoba od drugiego. 1/3 sezonu drugiego jest nudna i się ciągnie, a w trzecim niemal cały czas się dzieje.

Unibet_78

DAŁEŚ OCENĘ? WYLAŁEŚ ŻAL? SUPER, oglądaj lepsze seriale skoro ten ci się nie podoba.
BLESS.

Unibet_78

zresztą, nie ma o czym dyskutować, mamy inne gusta. Breaking Bad oceniony przez Ciebie na 1. to już mówi samo za sobie, nie wiem jakie seriale preferujesz skoro tak oceniasz. ale każdy lubi co innego. już nie mówiąc o Fringe.

ocenił(a) serial na 6
jacob_filmweb

M jak Miłość :D

ElisaD

kto wie :)

ocenił(a) serial na 5
jacob_filmweb

Nigdy nie oceniłem Braking Bad.

ocenił(a) serial na 7
Unibet_78

Nooo mnie też strasznie zaczęło irytować to drzewo genealogiczne...ale uważam, że ten serial ma paru pobocznych bohaterów dla których warto go oglądać, dlatego mimo coraz częstszych rozczarowań ciągle go nie "rzuciłam" :D
A jeśli chodzi o Snow to nie wiem czemu, ale mam wrażenie że ona w pierwszym sezonie o wiele ładniej wyglądała i potem coś się stało z jej twarzą...

lovegood

no coś innego... nie wiem czy ta fryzura czy taka bardziej okrągłą ejst albo w 1 sezonie troszkę pulchniejsza była, coś jej stało ;d ogólnie wygląda o niebo lepiej jako Snieżka niz jako Mary Margaret a kiedyś było ładnie i tak i tak ;d

lovegood

może to przez jej ciąże.

Unibet_78

Unibet, kuźwa, to znowu Ty?
Ja pitolę, człowieku, weź zacznij robić coś pożytecznego, weź się do pracy, wróć do szkoły... COKOLWIEK! Bo od jadu, który wylewasz na wszystkich forach można się utopić.

ocenił(a) serial na 5
gunia5

Tak, to znowu ja.

Zważywszy na to, że jest to forum, piszę to co chce nie obrażając innych (w przeciwieństwie do Ciebie). Mam prawo do swojego zdania i na pewno nie będę się przejmował opinią jakiejś dziuni, która nawet nie oceniła serialu, ale odezwać się musi.

Beznadzieja.

I jeszcze jedno: te wszystkie rzekomo fora to które?

Unibet_78

Dziuni? :) Piękne określenie, świadczące o Twojej kulturze :). Nie oceniam seriali, których emisja się nie zakończyła. Mogę oceniać co najwyżej poszczególne odcinki, ale mam ważniejsze sprawy na głowie. Co do innych forów, nie chce mi się szukać, ale to było w tym czasie, kiedy wylewałeś pomyje na głowę Morrrgany i rozpisywałeś się, jak to ona niby kradnie napisy do seriali i wtapia je do odcinka :)

ocenił(a) serial na 5
gunia5

Przepraszam, miało być Guni nie Dziuni.

To był nadal ten sam serial, nie oskarżałem Morrrrgany o kradzież napisów tylko pisałem o tym, że miałem z jej gryzonia plik z informacją że przetłumaczyła i wkleiła (plik z napisami) a ktoś wcześniej stwierdził, że to zupełnie kto inny robi napisy i zrobiło się piekło.

To nie moja wina, że ludzie kombinują na gryzaku żeby tylko ich pliki pobierać. To chore!

Unibet_78

Mam Ci przypomnieć? Tutaj jest bezpośrednie oskarżenie Mor o kradzież (seriale Nashvile i OUAT) http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/napisy+3 x05,2315191

Poza tym - trudno mi uwierzyć, że przypadkowo literę "g" zamieniłeś na trzy inne. Takie literówki się nie zdarzają.

ocenił(a) serial na 5
gunia5

przecież to ty stwierdziłaś, że ja ją oskarżam, sam tego nie zrobiłem. Co ty masz wspólnego z Morrrganą, że jak tylko pojawia się jakikolwiek temat to wychodzi Morrrgana? Jesteś nią?

Unibet_78

Nie, ale znam ją. I radzę Ci - poczytaj uważnie co wtedy pisałeś, bo widzę, że nie pamiętasz.