PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40043
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Odcinek 3 - Snow Falls

użytkownik usunięty

Nasze wrażenia po odcinku.

ocenił(a) serial na 8

Okej, z przyjemnością :D:D Jak tylko dojdę do tego sezonu xDxD

Och, no to muszę obejrzeć w takim razie :D I film i serial, oczywiście ;D

Ano... VD najgorsze były w 1 sezonie, choć gdyby porównać je z innymi serialami, to i tak trzymały poziom xD Przynajmniej moim zdaniem :D Na szczęście się rozkręciły ^^ No i zgadzam się z Tobą :D W sumie ja najbardziej lubię tam Tylera :D Na początku mnie irytował, ale potem przeszedł moje wszelkie oczekiwania <3 xDxD

Dokładnie ;D Ogólnie TB jest świetne :D Muszę to też nadrobić, jak będę miała kiedyś czas xD

P.S. Wybaczcie, że się wtrącę, ale tak jak Aintha mogę Ci polecić serial Veronica Mars :D Oglądałam go co prawda kilka lat temu, ale bardzo mi się podobał :D:D Także... łapka w górę ! :D O Shameless też nie słyszałam (trzeba zalukać :D:D)

ocenił(a) serial na 8
bloom_2604

A słyszłaś kto będzie w supernaturalu? :D I w jakiej roli? :D

A Gotowe na wszystko i Chirurdzy? :D

ocenił(a) serial na 8
Aintha

Hmm... chyba nie xD A kto? :D

I jeden i drugi serial oglądam sporadycznie. Jak akurat leci :D Niestety czas jest ograniczony, także...

A mogłabyś mi polecić jakieś seriale? :D Wiesz, takie, które najbardziej Ci się podobają? :D ^^

użytkownik usunięty
bloom_2604

dokładnie to samo chcialam napisac im wiecej szczegolowych rekomendacji tym lepiej...:)

ja w VD mialam ostanio wieli sentyment do Tyrolinki...ale ju mi przeszlo - wiadomo czemu:D

mam jakos zawsze innych faworytów...choc Paweł mnie dobija jak zawsze..( choc ostatnio jego sarkazm był w normie)

ocenił(a) serial na 8

no w tym sezonie przestał być mdły jak diabli :)

A Caroline jako wampir jest o niebo lepsza niż ta z 1 sezonu :)

użytkownik usunięty
Aintha

tylko, ze Paweł nadaje sie tylko do duetu z Klausem.. sa super razem, jak dojdzie do tego Katherina wreszcie bede miala sie z czego smiac..
tylko blagam niej ktos zabije Bonnie i to mam namysli by juz zostala martwa...:D

ocenił(a) serial na 8

zostać może martwa, ale i tak może nas nawiedzać (ja ją tam lubię :D)

użytkownik usunięty
Aintha

nie ja koncze rozmowe...:DDD dobilas mnie tym stwierdzeniem ...

Aintha

Tylko niech nie pojawiają się znowu duchy, błagam ;)

użytkownik usunięty
ScaryDreams

i wiesz co mowisz Scary:) popieram:)

Jakby Graham nadal miała grać w serialu, to wolałabym, aby jednak została żywa. Nie ten wątek zostanie już za nami ;P

użytkownik usunięty
ScaryDreams

To było genialnie...XD
padlamXD

ok zakladamy ten temat?

Już jest :P

ocenił(a) serial na 8

Heh ^^ Cóż :D Moim zdaniem Tyler tak czy siak nadal jest the best ;D W końcu nie pozwolił, by Caroline stała się krzywda. Nawet będąc zabaweczką Klausa, także... :D

P.S. Bonnie nie jest taka zła, choć potrafi wkurzyć xD No i wgl... moim zdaniem Anna bardziej pasowała do Jeremiego :D

użytkownik usunięty
bloom_2604

ja po ostatnim odcinku zmienilam zdanie o Klausie o 180 stopni... teraz uwielbiam goscia
a Rebeke to juz od poczatku:)

ocenił(a) serial na 8

Klaus jest fajny :D W sumie nie ma co się mu dziwić, że jest jaki jest. Po pierwsze, sam się taki nie stworzył, a poza tym, kto chciałby być przez całą wieczność sam? Tzn.. fakt, miał rodzinę, ale wiadomo. Nie był taki jak oni. :D

Rebeka... hm... To też ciekawa osóbka w tym serialu :D Generalnie, póki co każdy z ich rodzinki miał 'to coś' xDxD Hah :D

użytkownik usunięty
bloom_2604

słuchaj ja z moimi znajomymi to zesmy napisali charakterystyke Klausa na 2 strony A4, i mozemy teraz tylko psychologom wyslac:DD

nie sadzilam ze do tego dojdzie ale uwielbiam teraz Klausa:)

ocenił(a) serial na 8

Hahah ;D To nieźle ;D Chciałabym to zobaczyć xDDD

No cóż :D Różne rzeczy się dzieją :D:D A jego w końcu też ktoś musi lubić, czyż nie? ^^

użytkownik usunięty
bloom_2604

jak chcesz moge ci skrot tego wyslac na pw jutro:)
i niekore debaty tez :D

ocenił(a) serial na 8

O! To bardzo dobry pomysł :D Z miłą chęcią poczytam :D:D ^^ Z góry dzięki :D

użytkownik usunięty
bloom_2604

ok wyslalam ale nie wiem czy doszło:)

ocenił(a) serial na 8
bloom_2604

Logan i będzie Bogiem :D (chyba greckim)

Te co pisałam wyżej (gotowe na wszystko i chirurdzy równiez) oraz np. z nowych revenge, life unexpeced (juz zakonczone), Gra o tron (zapomniałam!!!), filary Ziemi (miniserial, ale fajowy), W świecie Jane Austen (tylko dla fanek austen), Switched at birth (moje odkrycie tych wakacji).. naprawde moge długo :D

p.s. the lying game mi się całĸiem podoba...
p.s.2. mi się Senior winchester podobał w normalnej postaci bardzo :D

ocenił(a) serial na 8
Aintha

Oł... :D A fajny chociaż? :D

Revenge oglądam, całkiem fajne, muszę przyznać, więc mam nadzieję, że w przyszłości niczego nie schrzanią :D Poza tym, z tych co podałaś, oglądam jeszcze Switched At Birth :D:D No i oczywiście, The Lying Game (najbardziej lubię Thayera :D:D Za to Ethan mnie wkurza xD)

P.P.S. :D Mi bardziej jako młody, ale cóż, to kwestia gustu :D Chociaż muszę przyznać, że w 'normalnej postaci' też był niczego sobie :D I to jego powinni wreszcie wskrzesić, a nie! :( Takiego durnego Samuela Campbella przywrócili do życia, to jego też mogą ! xDxD

ocenił(a) serial na 8
bloom_2604

"Oł... :D A fajny chociaż? :D"???nie rozumiem :)

Switched at Birth ma niesamowitą chemię mimędzy głównymi bohaterami. Taką, która się naprawdę rzadko na ekranie zdażą (jak rory i milo w kochanych kłopotach, logan i weronika w veronice mars czy rachel i ross w przyjaciołach :)

p.s.2. Nie wskrzeszą, bo JDM zrobił się zbyt dużą gwiazdą i mu się do serialu wracać nie chce :D

ocenił(a) serial na 8
Aintha

Chodziło mi o tego Logana, co miał być jakimś bożkiem, czy kimś tam xDD

Też tak myślę ;D To świetny serial, ale z tego co wiem, niewiele osób go niestety ogląda...

P.S. Ech... to szkoda ! Albo chociaż jako tego młodego mogli go wskrzesić xDDDDD Hahah xD

ocenił(a) serial na 9

Zaraz zaraz, a o mnie zapomniałaś?;)
Ja też przepadam za SamemXD
Chociaż ze mną to jeszcze inaczej właściwie...
Bo uwielbiam obu braci Winchesterów:P

użytkownik usunięty
WhiteDemon

no własnie :D
wołalam jak sama to sprostujesz:)

ocenił(a) serial na 8

Odcinek genialny :D Z początku nie byłam do końca przekonana do tego serialu, wiadomo, co w tych czasach produkują, ale teraz jestem za :D Najbardziej podobała mi się właśnie ta akcja w lesie, po prostu idealna :D Tzn. można by na pewno znaleźć jakieś niedociągnięcia, a to w grze aktorskiej, a to w tym, czy tamtym (w końcu wszystkim nie można dogodzić xD), ale takie 'zapoznanie się' Księcia i Śnieżki bardzo mi odpowiada :D Zresztą, sama Śnieżka jest fajna ^^ I żal mi jej. Chociaż myślę, że David (James) będzie chciał jakoś się z nią teraz skontaktować :D W bajce przecież też miał już narzeczoną, a mimo to zakochał się w Śnieżce :D
Złej Królowej za to nie trawię. Ogólnie lubię czarne charaktery, ale tylko, gdy są to chłopcy xDDD Hahah xD Tak czy inaczej, muszę przyznać, że też zaciekawiło mnie to, co takiego okropnego zrobiła Śnieżka. (Może ten ukochany Królowej zakochał się w niej?)
Cóż :D Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na kolejne odcinki :D Oby tylko niczego nie spaprali, bo wtedy poleje się krew xDD ^^

użytkownik usunięty
bloom_2604

Tej krwi to mam przesyt dlatego wzielam sie za ten serial z reszta do czerwca daleko zdąze zateskinic za TB:)
Ale do rzeczy..
Krolowa wyraznie mowila ze jej milosc nie zyje.... wiec nie bylo dla niej szczesliwego zakonczenia i dlatego rzucila klatwe... A zazdrosna kobieta jest gotowa na wszystko w imię zemsty....
Ja jestem ciekawa jak bedzie wyglądała Emilie jako Belle w tych brązowych wlasach no i jak ksiąze Adam(czyli Bestia) przedstawia sie w wspołczesnym swiecie:)

ocenił(a) serial na 8

To nie wiem, jak Śnieżka mogłaby mu coś zrobić... Cóż.

Tak czy siak jest psychopatką ta Królowa xDxD Bo okej, mogłaby ukarać Śnieżkę, ale żeby zaraz wszystkich? Ale nie ma co za dużo rozmyślać nad tym, bo wiadomo, gdyby uwzięła się do końca tylko na jedną osobę, to serial nie miałby większego sensu xD

Ja też! Miejmy nadzieję, że nas nie zawiodą :D

użytkownik usunięty
bloom_2604

nie chce tu generalizowac ...ale jak kobiecie zajdziesz za skore to poswieci wszystkich nawet siebie by wymierzyc sprawiedliwosc
czysta psychologia
i ja to kupuje jak zachowuje sie krolowa

ocenił(a) serial na 8

Wiesz, u mnie ta 'niechęć' bierze się z tego, że zwyczajnie wolę męskie czarne charaktery :D Choć masz rację, ludzie są zdolni do wielu poświęceń. A skoro Królowa potrafiła zabić własnego ojca, to wiadomo, że nie cofnie się przed niczym. Ale znając życie i tak wygra dobro i nasza droga Królowa skończy marnie xD W każdym razie, ja jej żałować nie będę :D

użytkownik usunięty
bloom_2604

tak czy inaczej ja zawsze załuje czarne charaktery- jakos tak mam...

po prostu te dobre charaktery to mocne babska, ktorych nikt nie jest wstanie złamac i wiedza co chcą
te złe chaktery to nadwrazliwe "poor unfortunate souls", ktore w burzy swoich uczuc sie zupelnie pogubily i bija na oslep tym co dostały od zycia..
takie smutne...
moze generalizuje:) albo sie myle :)

A skoro tak sie cieszysz na koniec krolowej to wiesz jak grimmowie ją usmiercili? :D

ocenił(a) serial na 8

Ja bym na tę śmierć w tym sezonie nie liczyła :) Myślę, że nowego czarnego bohatera dostaniemy najwcześniej w 3 sezonie... Tak mi się wydaje, że nie zabiją złotej kury :). No ale może mnie zaskoczą...

użytkownik usunięty
Aintha

no nie wiem.. np. VD ma to do siebie ze kazdego fajnego nowego bohatera złego czy tez nie zabijaja srednio po 5 odcinkach....

ocenił(a) serial na 8

No zobaczymy :), ale obstawiam, że złamanie klątwy jeszcze trocchę potrwa :D

użytkownik usunięty
Aintha

było by dosc monotematycznie gdyby trzymali sie przez cały sezon tylko klątwy
sądze ze przemieszaja to z innymi pomyslami
i bedziemy miec siec jak łamanie kodow do masterminda

Wydaje mi sie ze ambitniejszy serial jakim jest OUAT zasługuje na dobra fabułe. To w VD w trzecim sezonie juz siec zrobili i ciezko sie polalac bo ciagle ktos plan zmienia.

ocenił(a) serial na 8

No VD ww pierwszym sezonie było takie sobie. Od drugiego mi się bardzo podoba :)

Mi się wydaje, że jeśli by szybko mieli klątwę porzucić, bo postać Emmy byłaby trochę niepotrzebna. No ale zaczekajmy i się okaże... Na razie wieczorem czeka mnie 4 odcinek... :)

użytkownik usunięty
Aintha

co do VD mysle tak samo
pierwszy sezon był taki ....niezbyt wymagajacy bym to okresliła:) dalej naprwde jest wporzadku

Nie bede spoilerowac ale Emma nie jest uzalezniona tylko od klatwy juz sie zaplatała w nowe intrygi i pomysly:)

A 4 odcinek na pewno ci sie spodoba. Wiec warto czekac. I niech ktos uzupelni obsade

ocenił(a) serial na 8

Nie mam pojęcia, szczerze mówiąc :D Jak? :D

A tak poza tym, wiesz, po dłuższym zastanowieniu mogę ją zrozumieć. Nie potrafiła po prostu inaczej okazać żalu, dlatego wolała zwyczajnie się zemścić na wszystkich, którzy są lub mogą być jeszcze szczęśliwi, kiedy jej nie pozostało nic. Ciekawa tylko jestem, kogo ona tak kochała, że po jego utracie była zdolna do czegoś takiego. Cóż. To raczej też wyjaśnią.

I ten, zaraz się wypowiem w innym temacie, bo pewnie taki już jest, na temat 4 odcinka. ;D:D Hah ^^

ocenił(a) serial na 10

Serial baaaardzo mnie wciągnął. Ma swój bajeczny, niepowtarzalny klimat < 3 / /właśnie jestem po obejrzeniu 3odc. i wciągnęłam się jeszcze bardziej. Nie lubie królowej ;p podobały mi się sceny wspomnień przeplatające się przez wątki w świecie teraźniejszym.

użytkownik usunięty
iriis

wiesz...za krolową niestety nikt tu nie przepada
miala byc w koncu szczsliwa we wspolczesnym swiecie a tak srednio jej to wychodzi...
nawet sztuczny usmiech jej nie pomaga..