Dziś wieczorem pewnie pogadamy sobie o odcinku 3 i o naszych wrażeniach.
Link do dyskusji tu:
http://www.filmweb.pl/serial/Once+Upon+a+Time-2011-603904/discussion/Odcinek+3+- +trailery%2C+oczekiwana%2C+wra%C5%BCenia.,1763698
Żeby nie zakładać 50 tematów ;).
A już dziś trailer do odcinka 4.!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Q8LbGDu1B30
sorki ale dyskusja o zwiastunie gdy jescze nic nie wiadomo jest inna niz po odcinku gdy znamy całosc utworu.
Wiec nie róbmy kaszany tez...
Nie widzę sensu w dyskusji nad trailerem, ale ten temat potraktowałam tak samo jak ten który założyłam o 3 odcinku, gdzie umieściłam zapowiedzi z zamiarem, że po emisji dyskusja na temat "całości utworu" przeniesie się tam. Jeżeli zainteresuje Cię jakikolwiek temat mający na celu dyskusję o odcinku, którego Ty nie założyłaś daj znać. Skąd takie negatywne nastawienie do wszystkiego? Aż mi się serialu odechciało oglądać.
A co Ty masz 12 lat, że jakaś nieudana akcja na forum sprawia, że odechciewa Ci się oglądać naprawdę fajnego serialu??
dobrze powiedzianiane:)
nie wiem serio o co tiffy chodzi na kazdym forum są osobne tematy do trailerów informacji i osobno do odcinków, jesli chce niech sama je zaklada.
Bo nie widze sensu by serialowi mialo sie oberwac za czyjes fochy.:D
Chciałam rozpocząć temat od trailera, który płynnie przejdzie do dyskusji o odcinku bez potrzeby zakładania 2 tematów. Poza tym skoro na każdym forum są oddzielne tematy do odcinków i trailerów, tzn. że mój temat nie jest kaszaną tylko wystarczyło zasugerować, żebym nie śmieciła, a założyła jeden temat o trailerach i informacjach.
Ja nie rozumiem o co Wam chodzi, a Wy o co mnie, więc sprawę uważam za zakończoną. Ze swojej strony przepraszam, że się uniosłam, ale nie widzę potrzeby krytykowania czegoś co, jeżeli zostanie zignorowane, i tak zostanie usunięte przez moderatora. Wystarczy obejść szerokim łukiem.
Pozdrawiam.
W sumie moze dobrze ze wypadł taki problem. Mozemy teraz omowic jak sobie wybrazamy forum. I potem tego pilnowac.
Wydaje mi sie, ze rozdzielenia tego na dwa osobne jest lepszym pomyslem, bo od razu przechodzimy do meritum sprawy.
Bedziemy sie bawic w dedukcje to niech to bedzie trailer. Chce napisac od razu co było to niech to bedzie juz odcinek. Bo tak przedzierac sie przez wszystko, moze byc klopotliwe.
I tak jest gorszy problem bo kazdy swoje odczucia po odcinku zamieszcza w osobnym temacie i to jest dramat.
pozdrawiam:)
A ja uważam, że w ogóle znacznie łatwiej by było to urządzić, gdyby założyć forum poświęcone serialowi (ew. stronę/bloga do tego, ale na to jestem za leniwy ^^). Jak coś to mogę założyć i chyba to zrobię. ;)
A sam trailer w sumie wygląda fajnie, bo jest Złoty, a to świetna postać. ^^ No ale z drugiej strony tak to wygląda dziwnie, bo to wygląda jak powtórka z rozrywki z historii Śnieżki. No ale zobaczymy.
Masz rację. Rozczulają mnie dzieciaki, których największym celem w życiu jest to, żeby założyć nowy wątek o odcinku serialu i rzucanie się na kogoś, kto zrobi to szybciej.
Dyskusje na temat trailerów są pod prawie każdym wątkiem serialowym, nie ma w tym nic dziwnego.
szukasz kłotni, czy miales gorszy dzien?
a moze po prostu od zawsze wyciągasz cos z kontekstu bez jakiegokolwiek powodu
ale mysle ze ci ulzylo ( z tego sie cieszmy)
Sprawa która wyciagnąłes juz dawno sie skoczyla i wyjasnila. Jak masz problemy pokłoc sie z innymi.
A co trailera... to jest idiotyczny pomysl by Titelitury sprzedał ten sam pomysl "na dziecko" kazdej grimowej dziewczynie. Przeciez kazda bajka ma własne ciekawsze wątki.
Teraz to mi za bardzo supernatural zalatuje....znowu.... Niech tylko tworcy nie sugeruja sie tym nowym serialem Grimm bo to bedzie kaplica dla tej historii.
Wiesz, ale z tych oddanych dzieci może powstać jakiś niezły wątek. Titelitury zbiera dzieciaki z rodzin królewskich, a to może być niebezpieczne.... Ciekawe co tylko planuje z nimi robić... :) Dzięki nim może obalić wszystkie istniejące królestwa, posadzić te dzieciaki na tronie i władać całym światem ^^
Czyli dokładnie tak jak w Supernatural, Azazel- taki demon. Bombowo oryginalne....
Cóż, nie oglądałam nowszych sezonów Supernatural :)
Poza tym to co napisałam to tylko taka głupiutka teoria wymyślona przeze mnie na poczekaniu ^^ Zobaczymy co wykombinują scenarzyści :)
nie mowie o nowych sezonach ten motyw przewijał sie w SN chyba w 2 lub 3 sezonie...wiec troche kiepski pomysl...
nie przesadzasz? Azazel szukał tego jedynego dzieciaka, Titelitury (którego to imię widzę po raz pierwszy w życiu, ja go znałam jako Rumpelstiltskin) jak na razie idzie na ilość, nie jakość. Poza tym - jeden podobny motyw nie znaczy od razy, że "zalatuje" innym serialem. Gdyby Rumpelstiltskin zabił ojca Śnieżki i ona przez to ona stała się żądną zemsty - wtedy okej, może widzę jakieś podobieństwo :P
Azazelowi tez tam o armie chodzilo dopiero potem chcial kogos kto tą armie poprowadzi.
A z tą Śniezką zebys sie nie zdziwiła, ona jest w cos dziwnego zamieszana m. in. w morderstwo "ukochanego" królowej...
oni na to wpadli potem (zresztą nie czwartym, a w piąty, 5x04 dokładnie :P). Azazel wiedział o tym. Tak mi się wydaje. Zresztą, Gabriel też wiedział, od początku, że Sam to naczynie dla Lucka, a Dean na Michała. Mówi to 5x08.
skoro mowil to dopiero w 5 sezonie to wszystko mogl powiedzec ze wie od poczatku
ja trzymam sie kolejnosci wymyslanej od scenarzystów
Gabriel mówi w 5x08 (tłumaczenie z pamięci): "Jak myślicie dlaczego od zawsze na was taką zwracałem uwagę? Urodziliście się do tego, chłopcy, to wasze przeznaczenie". Czyli od pierszego go raz gdy ich spotkał w drugim sezonie wiedział co się wydarzy , sam to powiedział. A, że może scenarzyści nie wiedzieli tego od początku (choć ufam geniuszowi Kripke)? Ja się trzymam fabuły, nie tego jakiej w jakiej kolejności co wymyslilali scenarzyści.
O moni. ^^ Dopiero teraz cię zauważyłem. ;P Z tej stony LoQ się kłania. ;)
Ja nie oglądałem co prawda Supernatural, więc nie mam porównania za bardzo, ale wątek z Titleturym fajny wydaje się być. ;) A nawet jeśli jest jakieśs tam podobieństwo istnienie. Nie wpadajmy w paranoję. Jak na razie Gold nie zbiera żądnych dzieciaków. ;) To jest dopiero drugie, z czego pierwsze dziecko jakie chciał mieć ma się świetnie i sobie żyje w spokoju, więc nie widzę problemu,-
Własnie jest taki klopot, ze jak i monilip, oglądalysmy SN i skojarzenia są jednoznaczne...
ja osobiscie powiem, ze liczylam na cos bardziej oryginalnego:)
ps a Kopciuszek mial byc rudy....bo jak to powiedział wujek Disney, wzorował sie na wschodnioeuropejskiej urodzie.
Z resztą sami bracia Grimm opisywali własnie takiego Kopciuszka a nie Cindirelle... w oryginale dziewczyna byla tak poniewierana przez przybraną rodzinę, ze nawet straciła prawo do własnego imienia...ale pozniejsze wersje bajki musialy byc słodsze...
Tak czy inaczej taka uroda miala wskazywac na prawdziwe pochodzenie bajki...ale dostalismy blondyne...
a królewna Śnieżka nie miała być Xeną XD Mi się podoba to, że OUaT właśnie baśnie są lekko zniekształcone :P
i nadal się nie zgodzę, że "skojarzenia są jednoznaczne". Jeśli coś już to bardziej z historią Roszpunki - tam jej matka oddała córkę za ... już nie pamiętam co, coś do jedzenia.
i witaj loQ :)
z tą Xena to wcale nie jest tak zle :D nawet moze byc:)
a "roszpunka" to chyba jest to ten korzen do jedzenia:).... z resztą sama Roszpunka zle nie trafila, dzieki czarownicy dostała z wiesniaczki szlachecki tytuł, a potem została zoną ksiecia..... ale to juz wbrew woli przybranej matki:)
ps co to znaczy loQ ? XD
okey... to nie wnikam, Narnie doceniam tylko jako twórczość Lewisa, filmy mnie nie przekonały:)
Wg baśni Rumpelstilzkin zażądał od córki młynarza jej pierworodnego dziecka w zamian za przysługę, którą jej wyswiadczył (miała prząść złoto, no i uprzędła:).
Bardziej interesuje mnie wymiana informacji między nim a Śnieżką... formuła 'daj mi jej imię' jest nieco inna niż 'podaj mi jej imię/powiedz jak sie nazywa'. Zastanawiam sie, czy to nie będzie bez znaczenia nad potencjalnym wpływem, jaki Mr Gold (Rumpel ;) może mieć nad miss Emma Swan...
Btw - Swan. Proncess Swan. Księżniczka Łabędzi?
to miala by na imie Odetta... ewentualnie Odila ale na czarno nie chodzi ubrana...:D
Sneak Peeki z niedzielnego odcinka!
http://www.youtube.com/watch?v=FwVXIEfdj1I&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=Rra3JlkTAZ4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XzqyZVF2oa4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=iFDlIEJJSnc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=AScnT7SLr5Q&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=avjYSo2pcnE&feature=related