PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40144
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu
berni_

Zobaczymy 10 maja 2014 roku. Poprzednie decyzje o przedłużeniu serialu padały właśnie tego dnia.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Na pewno będzie. Serial ma dobrą oglądalność i wierną, stałą grupę widzów. Ostatnio była tabelka na hataku z tymi jak sobie seriale z ramówki jesiennej radzą i ouat otrzymało kolor zielony - pewniak.

ocenił(a) serial na 8
berni_

Czego masz dość?

no_bo_co

Serialu.

berni_

To nie oglądaj ale nie, musisz się zachować jak Królowa Dramatu i ogłosić publicznie, że jesteś zmęczhony (specjalnie z błędem). Skoro ty taki jesteś to wszyscy muszą być tacy. Najlepiej by było, wbrew milionom fanów, by dla wielce szanownego i wielmożnego, zmęczhonego phana (specjalnie z błędem) by zakończono serial. * koniec sarkazmu *

michu1945

A tak w ogóle, to o co ci chodzi grubasie?

berni_

Nie oglądaj ale nie, musisz się zachować jak Królowa Dramatu i ogłosić publicznie, że jesteś zmęczhony (specjalnie z błędem). Skoro ty taki jesteś to wszyscy muszą być tacy. Najlepiej by było, wbrew milionom fanów, by dla wielce szanownego i wielmożnego, zmęczhonego phana (specjalnie z błędem) by zakończono serial. * koniec sarkazmu *

ocenił(a) serial na 8
berni_

Hahahaha xD

berni_

4 sezon musi być! jest jeszcze tyle postaci, tyle historii do opowiedzenia! np: Pocahontas, Królowa Śniegu :D

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Pocahontas to może nie, ale Królowa Śniegu jak najbardziej tak.

ocenił(a) serial na 10
no_bo_co

Nie no, skoro Mulan była to i Pocahontas musi :D

ocenił(a) serial na 10
jacob_filmweb

Idąc Twoim tropem, kto mógłby się pojawić w OUaT?
Moim zdaniem Calineczka, Tomcio Paluch, Księżniczka na ziarnku grochu :), Alibaba z 40 rozbójnikami, Sindbad :P, Książe i Żebrak,
Tarzan :P

megaami

ja najbardziej czekam na Pocahontas, Królową Śniegu no i jeszcze intryguje mnie Księżniczka Łabędzi.

ocenił(a) serial na 10
jacob_filmweb

Już jednego mamy ;)

Swoją drogą, nie znałam żadnej opowieści o Świerszczu :) jest taka w ogóle?

ocenił(a) serial na 10
jacob_filmweb

Już wiem, nie zdawałam sobie sprawy, że jest powiązany z pinokiem ;)
A przecież Książe i Zebrak tez juz byl :D

ocenił(a) serial na 9
megaami

Księżniczka na ziarnku grochu też już raczej bo przecież Cora musiała stworzyć ze słomy złoto chyba, że się myle co do bajek to nie wm.

ocenił(a) serial na 10
martiza3

To się wiąże z Rumplem, bo w Polsce historia Cory to bajka Titelitury :P
A Księżniczka na ziarnku grochu to co innego :P

ocenił(a) serial na 9
megaami

A przepraszam, nie znam dokładnie wszystkich bajek a Tileturego wogóle ;)

megaami

Tu macie spis jakie bajki i kiedy pokazano:

Temat pt. "Wszystkie motywy bajek użyte w OUAT"
http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Wszystki e+motywy+bajek+u%C5%BCyte+w+OUAT,2315181

ocenił(a) serial na 10
jacob_filmweb

Królowa Śniegu badass kolejnego sezonu :)

berni_

też była taka moja pierwsza myśl, to byłoby idealne zakończenie serialu.. teraz nie wiem jak oni go chca zakonczyc ;)

ocenił(a) serial na 8
shakulaa

Tak jak lost, czy to nie oczywiste? :P Jebać randomów liczą się fani - kocham takie podejście.

No ale pewnie znów tylko ja porównuje bez powodu seriale... hmm.. no ale kurde przypadkiem zagubieni mieli też akurat w finale 3 sezonu analogiczny odcinek, który też akurat przypadkiem mógł kończyć serial? ;P

Artemisek

pwoeim tak lości byli zarąbisctym serialem, ostatni sezon beznadziejny przez co ocena całego serialu poszła w dół, Fringe który też był ich serialem był też inny zarąbisty, ostatni sezon beznadziejny ;) więc mam nadzięje ze nie bedzie analogii. ale nie podoba mi się to rozwiązanie po prostu

ocenił(a) serial na 8
shakulaa

Dla mnie ostatni sezon nie miał znaczenia, moje wspomnienia i emocje które miałem podczas wszystkich 5 sezonów lost, a nawet ostatniego odcinka 6 sezonu... to coś, czego nie da się odebrać, ani zmienić. Nawet gdyby UFO przyleciało, to i tak nie odebrało by mi wszystkich tych teorii w mojej głowie, i łez które wylałem gdy umierały Libby czy Juliet.

Artemisek

mi po prostu niesmak pozostał.. albo lekkie rozczarowanie, sama nie wiem, kilka nocy spedziąm ogladac do 6 rano wszystkie sezony zeby nadrobic , a potem taki sezon ;)

ocenił(a) serial na 8
shakulaa

Widzisz, nie ma opcji aby utrzymać jeden poziom zawsze - co niby w 6 sezonie miało by się znajdować? Była masa mistycyzmu, i ogrom odpowiedzi na najważniejsze z pytań... przecież to jest oczywiste, że odpowiedzi nigdy nie będą tak fajne, jak pytania (tak już jest), a sama finałowa odpowiedź tych niebospekcji była zarąbista - musisz przyznać, że praktycznie nikt nie domyślił się czym jest pośmiertna linia czasowa serialu LOST... w szczególności, że twórcy od początku stwierdzili "To nie jest alternatywna linia czasu, bo coś takiego nie istnieje" - a oczywiście nazwy odcinków i wszystko co zostało przedstawione w serialu mn. "what happend, happend" dość jasno tłumaczyło, że przeszłości NIE DA się zmienić, a to co się stało, to się nie odstanie. Zasady były znane, a jednak twórcy zmylili cały fandom zagubionych...

Artemisek

no mi się to po prostu nie podobało ;) nei było wow tylko ';/' ale to moja opinia, a szczególnie wzmocniła się jak zrobili to samo z Fringem , więc no , było ciekawie do czasu i tyle ;)

ocenił(a) serial na 8
berni_

Masz pecha :P