Czy ten serial jest dobry dla dziecka lubiącego Frozen? Czy można zacząć od 4 sezonu? Czy sezon 4 dotyczy Frozen, czy to jest tak że do wątków z poprzednich sezonów dochodzi nowy?
"Czy można zacząć od 4 sezonu? "
Czy dom budujesz od dachu?
Wysil się chociaż na przeczytanie tego co było w poprzednich sezonach, ale nie przystępuj "na żywca", bezpośrednio do sezonu czwartego.
To bez sensu ogladac serial od 4 sezonu bo wątki i historia sie łaczą i nic nie zrozumiesz. Poza tym Frozen jest tylko przez pierwszą połowe sezonu
Jeżeli dziecko będzie się cieszyć widząc postacie z Frozen w wersji live to niech sobie ogląda. Wokół Frozen toczy się wątek główny tych bodajże 11 odcinków wiec na upartego idzie to obejrzeć mym zdaniem. A że nie załapie wątków pobocznych to trudno. Ich znajomość nie jest niezbędna by się cieszyć oglądaniem historii z Frozen (a jak chcesz to poczytaj mu wcześniej Andersena - Królową Śniegu , wtedy więcej zrozumie) ;)
Zależy od dziecka... Ja bym mojej ośmiolatce nie pozwoliła go oglądać w całości. Są sceny, np. wyrywanie serca albo to, co dzieje się z Rumplem, kiedy "oszalał" i in., których by się po prostu bała. Ale nie bardzo mam porównanie np. z innymi ośmiolatkami, więc nie wiem, czy to zależy od wieku, czy od indywidualnej wrażliwości dziecka.