PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40079
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Gdy główna akcja dzieje się w Nibylandii, Regina zwraca Arielce głos oraz daje jej bransoletkę, dzięki której ta może wychodzić na ląd (głos i bransoletka są niezależne od siebie). W 6 sezonie mamy scenę, gdy Dżasmina spotyka Arielke (po raz pierwszy), a syrenka traci głos i nogi po utracie naszyjnika. Czy ja czegoś nie zarejestrowałam, czy zmiana bransoletki na naszyjnik nie była wyjaśniona? A może to spotkanie było jeszcze przed pierwszą klątwą, ale wtedy jak Ariel skończyłaby w wodach Nibylandii znów bez głosu i ludzkich nóg? Wiadomo coś?

Dzwoneczek. Tu chyba po prostu zadziałała moja skleroza :) Po tym jak pomogła bohaterom z uwięzieniem "Piotrusia" w Puszce, co się z nią stało? Trafiła do Storybrooke czy jak? Mam kompletną pustkę w głowie jeśli chodzi o tę postać, jakoś tak mi przemknęła niezauważona.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Violetti

Polecam:
polska wikipedia ► Lista postaci drugoplanowych serialu Dawno, dawno temu ►Dzwoneczek
oraz
polska wikipedia ►Lista postaci gościnnych serialu Dawno, dawno temu ► Ariel

W skrócie:
Między s03e06 a s06e15 Ariel skądś zdobyła naszyjnik przywracający jej nogi i głos, ale straciła go po spotkaniu z Jafarem.
Natomiast Dzwoneczek została w Storybrooke.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

Dzięki :)