PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40046
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Ranking

ocenił(a) serial na 8

Za słaba ocena. Że niby gorszy od nudnych Pamiętników wampirów? Chyb cos nie tak.

theszymonfilipiak

te rankingi filmwebu trzeba trochę traktować z przymruzeniem oka :P. Vampire diaries na pewno ogląda młodsza publicznosć (niż OPaT), która np. za samego Damona daje 10 :/. Ja lubiłam pamiętniiki w pierwszych dwóch sezonach, później już serial stał sie przewidywalny. Ale oczywiście OUaT duuuużo lepsze

ocenił(a) serial na 8
agnes21543

ja tez bardzo lubiłem pierwsze dwa sezony vd lecz 3 i 4 to patologia. Nic sie nie działo

ocenił(a) serial na 1
theszymonfilipiak

Ale jest DAMON, więc dyszka musi być...
Rankingi na filmwebie imo są baaardzo słabe i osobiście nie biorę ich pod uwagę...

agnes21543

nie koniecznie starsza widownia ogląda ouat.

użytkownik usunięty
theszymonfilipiak

Nie sugerujmy się rankingiem, w którym takie filmy, jak "Nietykalni" (3. msc.) czy "W pogoni za szczęściem" (38.) są wyżej niż chociażby "Taksówkarz".

Na imdb OUAT plasuje się na 161. miejscu w rankingu z notą 8,2 (przy 62 tys. ocen), VD - 186. miejsce z notą 8,1 (101 tys. ocen), więc jest nieźle :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
piotrek9625

Jaki to ranking?
To ranking na twojej osobistej liście?

tak na mojej osobistej liście.

theszymonfilipiak

Drewniane aktorstwo, fatalne efekty specjalne a historie przedstawione w OUAT są raz lepsze raz gorsze więc osobiście wole te "nudne" pamiętniki.Jedynie mogę się zgodzić z tym że poziom pamiętników spada z sezonu na sezon.

ShaneWalkingDead

Zgadzam się z opinią co do OUAT. Straszne drewno, fabuła naciągana i sztucznie przedłużanie wątków. Nie mam porównania z pamiętnikami, bo nigdy ich nie widziałam, ale ogólnie serial jest najwyżej przeciętny, choć z ciekawym pomysłem na początku. Swoją drogą 7,7 na chwilę obecną to naprawdę bardzo dobra ocena, więc nie rozumiem skąd te marudzenia.

Ja przyznam szczerze, że się zawiodłam, choć na początku podchodziłam do pomysłu z bardzo dużym entuzjazmem. Późniejsze odcinki oglądałam już raczej dla zasady, by skończyć co zaczęłam, ale już z mniejszą frajdą.