PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40071
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Możliwe, że ktoś gdzieś to już zaproponował i obalił kilka razy, ale dlatego też tutaj piszę.
Zauważyłam, że w najnowszym sezonie klątwa dotyka 3 głównych "złych": Rumple, Hook i Regina. Wydaje mi się, że nie może być to przypadkowe. Do tego dochodzi fakt, że Jen zrezygnowała ALE pojawi się w jednym odcinku.
Emma była tzw. szczęśliwym zakończeniem dla Hook'a pomimo tego, że nieustannie w serialu powtarzano, że "villans don'te get a happy ending". Może zatem klątwa nie jest rzucona po to aby znów coś zniszczyć? Może jest to jakieś potężne zaklęcie, którego rzucenie było koniecznie aby ta trójka zyskała swój szczęśliwy koniec? Nie wyobrażam sobie Emmy rozwodzącej się, ani umierającej przy porodzie. Za to mówiącą Hook'owi, że ta klątwa to ich jedyne wyjście oraz, że Henry ich odnajdzie i pomoże już tak.
Ktoś coś słyszał o takim pomyśle? Że Henry jako jedyny przebywający w innym świecie może pomóc "złym" odnaleźć szczęśliwe zakończenie i wrócić do rodziny?

ocenił(a) serial na 8
meggie888

Czytałem gdzieś, że to Henry rzucił klątwę, aby wydostać się z Zaczarowanego Lasu.