Może jestem nienormalna ale od dawna prześladuje mnie pewna teoria dotycząca pochodzenia Elsy.
Nie daje mi spokoju myśl, że ona mogła by być córką Rumpla i Królowej Śniegu. Nawet nie wiem
skąd mi się to wzięło. Myślicie, że jest taka możliwość czy może moja wyobraźnia poniosła mnie zbyt
daleko?
Nie jesteś nienormalna. Widziałaś mój temat pt "Zła Czarownica z Zachodu - przemyślenia"?
http://www.filmweb.pl/serial/Dawno%2C+dawno+temu-2011-603904/discussion/Z%C5%82a +Czarownica+z+Zachodu+-+przemy%C5%9Blenia,2346448
Wszelkie teorie na temat naszych bohaterów są tutaj mile widziane.
Co do Twojej teorii, WYKLUCZONE. Twórcy potwierdzili w jednym z wywiadów - przejrzyj temat "Info na temat 4 sezonu." - że Elsa i Anna nie będą spokrewnione/spowinowacone z kimkolwiek z głównych bohaterów.
Gdzieś jednak padła teoria, że moce w tej rodzinie są dziedziczne, ponieważ Królowa Śniegu może być ciotką Elsy.
Przemyślenia i spekulacje to raczej nieodłączna część w tym serialu. Co do teorii to uważam że spokrewnienie Elsy z królową śniegu może być bardzo prawdopodobne nawet najbliższe matka czy siostra. Przypuszczenie to można tym bardziej utrzymać po pierwszej scenie 4 sezonu. (co do Rumpla to przypuszczenia zgasił post wyżej). Niewykluczone że Elsa jest adoptowana czy coś. Gdzieś na forum padła już teoria że ta scena w której Emma w domu dziecka patrzy na odjeżdżającą dziewczynę tą dziewczyną jest właśnie Elsa.
PS. Ostatnio przestałem czytać spoilery odnośnie 4 sezony właśnie z tego powodu że ograniczają przypuszczenia.