PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40046
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Mam do was pytanie:
Jaka jest wasza wymarzona aktorka którą chcielibyście zobaczyć w roli Urszuli? O ile nie
wygenerują jej komputerowo, co było by chyba katastrofą. Ja osobiście nie mam żadnego typu, a
wy?

jacob_filmweb

Joanna Garcia. Urszulą jest Ariel / Ariel = Urszula tak jak przy "Jeckyllu i panie Hyde". Jedna wypłata dla jednej aktorki, grającej dwie twarze.

michu1945

no bez jaj, liczyłem na nowy czarny charakter :(

michu1945

jest to oficjalne potwierdzone że właśnie ona będzie Urszulą?

jacob_filmweb

NIE! Załączyłbym źródło, jeśli by to była rewelacja z planu. Myślałem, że aż tyle to mnie znacie? To tylko rezultat moich przemyśleń.

PS. Skąd wiesz czy by właśnie nie zagrała WSPANIALE czarnego charakteru?

michu1945

Obyś był w błędzie, wolę jednak żeby Urszulą nie ukazała się Joanna Garcia.

jacob_filmweb

Pytanie było jasne: "Jaka jest wasza wymarzona aktorka którą chcielibyście zobaczyć w roli Urszuli?". Ja tylko na to odpowiedziałem.

Jeśli wybiorą kogoś innego to spoko, lucy, spontan. Dlaczego? Bo jak na razie nie zawiedli mnie w kwestii castingów. MODLĘ SIĘ TYLKO O TO BY NIE BYŁO KOMPUTEROWEJ URSZULI, bo co jak co, ale efekty komputerowe mają zjeb**e. Nadrabiają to jednak w 150 % grą aktorów z krwi i kości.

michu1945

Dobrze, super.

michu1945

efekty komputerowe w tym serialu to jest dramat, dokładnie. ale jakoś przymykam na to oko. nie mają tyle kasy na efekty to niech robią ich jak najmniej.

jacob_filmweb

Nie mają kasy, bo to tylko serial. Zarabiają na oglądalności, a wiadomo, ze nie każdy kraj ma abc. Ja się nawet trochę dziwiłam na początku jak produkcja wyrabia finansowo z efektami (miernymi, ale zawsze) w każdym odcinku.

cathrine00

Z tego co widać w USA serial cieszy się nawet w miarę dobrą popularnością, mają też sponsorów, ale aktorów mają genialnych (z małymi wyjątkami) no i kostiumy rewelacja. Dlatego efekty wybaczam im te słabe efekty.

ocenił(a) serial na 10
jacob_filmweb

Może dlatego efekty są jakie są bo cała kasa idzie na te nieziemskie kostiumy, zwłaszcza suknie Reginy (ta 2 z "Lost Girl" to chyba jedna z lepszych). Ten serial można by oglądać dla samych kostiumów. A swoją drogą nie fajnie by było jakby wzorem Golda reszta zmieniła stroje na bardziej baśniowe w Nibylandii?

A co do tematu - to myślę ze Urszule zagra jednak Parilla (a przynajmniej ja bym tak chciał;), zrobią jej przyjemność a te ploty to żeby fanów zbić z tropu, podkręcić zainteresowanie i trzymać w niepewności do końca

koperekp1

Mi też się tak wydaje, ale wolałabym kogoś innego. Uwielbiam Regine/Królową/Lanę i wszystkie inne odsłony, ale Urszula mogłaby być dla niej taką evil sister :) Nowy czarny charakter to duże ryzyko, bo może się nie spodobać ZWŁASZCZA gdy ma się w serialu takich aktorów jak Carlyle i Parrilla, ale mogliby je podjąć i najwyżej szybko uśmiercić :P
A Lana od tak dawna walczy o Ursulę w OUAT, że prawdopodobnie będzie nią Regina. Po ostatnich spoilerach - prawdopodobnie ona przerobiona trochę komputerowo. Ale kto wie. Zobaczymy.

jacob_filmweb

Moją drugą opcją była Kathy Bates lub ktoś, nie ukrywajmy tego, równie korpulentny. Ja jestem OTYŁY i przyznaję się do tego.

Wracając... Jeśli Urszula była by komputerowa, co będzie ciosem w serce i przekręceniem go o 180 stopni, to niech ma głos Pat Carol. W końcu to ona jest legendą.

ocenił(a) serial na 6
michu1945

Fizyczność Urszuli jest dla mnie drugorzędna, ja chcę czystego zła. Po śmierci Cory brakuje w OUAT takiego bohatera, którym by nie kierowały żadne pozytywne motywy (o Panie wiemy jeszcze zbyt mało)

ms_rosencrantz

dokładnie, CZYSTE ZŁO.

michu1945

oo tak, ona jest idealna do tej roli :)

jacob_filmweb

Wiem, ale uzyskała nieoficjalny status "niedostępnej" skoro będzie występować w trzecim sezonie American Horror Story.

Co powiesz na Melissę McCarthy? Też nie jest wolna bo gra w "Mike i Molly", ale co sądzisz?

michu1945

genialna jest! kurde, wiedzę tą aktorkę pierwszy raz, rewelacja! aż sobie chyba obejrzę jakiś film w którym gra bo wydaje się mega ciekawa!

michu1945

Według mnie to Kathy pasowałaby idealnie do tej roli. Fajnie by było, gdyby odwzorowali tą bajkową Urszulę w serialu i byłaby to pulchniejsza kobieta. Ale w tym serialu wszyscy są piękni, młodzi i szczupli, więc nie ma na co liczyć ;)

W ogóle przyszła mi ostatnio do głowy przerażająca myśl. A co jeśli... chcą komputerowo pogrubić Lanę?? D:

cathrine00

Nie muszą komputerowo. Co zrobili z Eddiem Murphym w "Norbit" lub z Martinem Lawrence w trzech częściach "Agenta XXL"? Dali im kostium, przez co, TAK SĄDZĘ, wyszło by taniej z budżetem ale założenie tego było by czasochłonne.

michu1945

Lol, rzeczywiście. Nie pomyślałam. To byłoby coś w stylu odcinka z Kapelusznikiem, gdzie udawała staruszkę. Królowa może zmieniać swój wygląd i się postarzać, więc dlaczego też nie przytyć.
Jedyna moja obiekcja, tak z punktu widzenia kobiety, to to, że nie wierzę, że JAKAKOLWIEK kobieta dobrowolnie chciałaby przytyć :P

jacob_filmweb

W roli Urszuli widział bym jeszcze Kirstie Alley. Jest równie utalentowana co inne oscarowe aktorki i przy okazji powróciła by na ekrany.

michu1945

Kirstie Alley ma genialny wyraz takiej jak ja to nazywam 'złej twarzy' i jestem pewien że zagrała by genialnie czarny charakter..
mam nadzieje że twórcy wybiorą dobrą aktorkę i w miarę ciekawą bo do tej pory bynajmniej mnie nie zawiedli ;)

jacob_filmweb

Wciąż tli się we mnie nadzieja, że to Ingrid Torrance, ta co gra tą całą Severe Nurse w Storybrooke, będzie Urszulą, skoro Ariel pojawi się w miasteczku.

michu1945

Jeżeli producenci chcieliby wykorzystać potencjał "starej" obsady to też myślę, że ta aktorka mogłaby być Ursulą. Tym bardziej mi utkwiła w pamięci jej odp do Reginy, że nikt nie odwiedzał Belle "ani teraz, ani nigdy"(jeśli dobrze pamiętam). Poza tym Regina byle komu kwiatków chyba nie przynosi :)

jacob_filmweb

Jest jeszcze Kathleen Turner, która ostatnio gdzieś grała... chyba jaką su*ę... w "Californication" tak, że WSZYSCY byli nią zachwyceni.

jacob_filmweb

Cicily Daniels
http://www.youtube.com/watch?v=kZnrrdr9SBE

Queen Latifah
http://www.youtube.com/watch?v=lhV8pgpx9iE

ocenił(a) serial na 8
jacob_filmweb

Angelina Jolie lub Helena Bonham Carter.