PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40005
5,8 4 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Czytam forum i opinie o serialu wiele krytyki spada na Zelene ale uważam, że jest to genialna postać wyrazista, zła do szpiku kości, nieprzewidywalna naprawdę dzięki niej serial nabrał kolorytu bo zmęczył mnie trochę wątek z Piotrusiem Panem, ale Nikczemna nadrobiła :)

Andrzy

Jak dla mnie i Zelena i Piotruś Pan byli genialni, zarówno postacie jak i aktorzy. Ale wątek Zeleny mógł się inaczej skończyć.

Andrzy

Popieram w 100 %

Andrzy

Niestety szybko została pokonana, ale w moim odczuciu jest błąd ponieważ Emma i Hook stali się "ofiarami" klątwy Zeleny i przenieśli się w czasie ale Zelena chciała znaleźć się przed swoim urodzeniem a oni pojawili się w dużo późniejszym okresie.

ocenił(a) serial na 8
Andrzy

Ja odniosłam wrażenie, że Zelena chce się przenieść do czasów, gdy Eva zniweczyła plan ślubu ojca Śnieżki i Cory (wtedy Cora nie oddałaby Zeleny). A oni się przenieśli w późniejszy okres, także to chyba błąd :).

rossattiee

A nie było przypadkiem czegoś takiego że przenieśli się tam o czym myśleli?

Angeles9906

Świetna teoria, bo sam tego nie potrafiłem rozgryźć.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

nie teoria, a potwierdzone :)
oglądałam drugi raz i rzeczywiście, Emma wspomina, że wpadając do portalu pomyślała o historii Henrego i prawdopodobnie dlatego się tam znaleźli. Wcześniej chyba nie zwróciłam na to uwagi :).

rossattiee

Dzięki.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

A wiesz może czemu Emma otworzyła portal czarną różdżką? Bo było mówione, że tylko osoba, która go wcześniej otworzyła, może ponownie to zrobić. A przecież Zelena otworzyła portal do przeszłości.

rossattiee

POLSKI LEKTOR ZJ**AŁ TŁUMACZENIE.

W oryginale jest:
"only those who used the portal can reopen it."
CZYLI
"tylko Ci co skorzystali z portalu, mogą go ponownie otworzyć".

ocenił(a) serial na 8
michu1945

wielkie dzięki za wyjaśnienie :). Teraz wszystko jasne :D