Mam za sobą Once.. Dextera, grę o tron, Suits, Gotowe .., The Tudors, Rzym, Dr House. Musze coś ogladać na bieżąco, bo sfiksuję . Wieczór, człowiek by odpoczął po pracy, w TV jak zwykle wielkie G. Teraz jak trzeba czekać na Once.. cały tydzień. HELP People HELP. Doradzcie dobra serial. Zaczełam Breaking bad ale jakoś mnie nie urzekł. 2 odcinki może za mało. Sama nie wiem. I tak szukam czegoś naprawdę fajnego. A moze tylko dodam, ze nastką to juz nie jestesm :P . Więc seriale młodzieżowe odpadaja. :/
Ja proponuje nowy serial sleepy hollow jestem po 3 odcinku i naprawdę jest świetny zabawny a zarazem mroczny .
House of Cards bardzo dobry serial . P.S Breaking Bad to Rewelacjny serial tylo po prostu wolno się rozkręca daj mu jeszcze szanse a wciągnie cię na amen :-D
heh dzięki. Wiecie co może jestem trochę małostkowa ale w serialu musi być jakiś fajny "guy" ;P żeby milej się oglądało. No choć Dextera oglądałam ze względu na niesamowitą Debrę :D. Uwielbiałam tą postać. No sami powiedzcie, jak ładna dziewczyna w serialu to jakoś tak bardziej ciągnie co? ;P
Rozumiem, bo "Plotkarę" oglądałam tylko dla Nate'a. A może zaczniesz "Jak poznałem Waszą matkę"? 9 sezonów, jest czym się zająć:D
heh oglądałam How I meta :P. tylko ze to jest sitcom. A ja bym chciała jakis serial fabularny, wiesz:) A ta Plotkara fajna?
Jak fabularny to mogę spróbować polecić "Słodkie kłamstewka". Porównanie, które mi się nasuwa to takie "Gotowe na wszystko" dla młodszych. Jest kryminał, są zabójstwa, generalnie jest też trochę naciągana fabuła. Ale Przystojni Goście obecni. Tylko, że główne bohaterki chodzą do szkoły.
Plotkara nie jest zła, ale w pierwszych sezonach też jeszcze bohaterowie chodzą do szkoły:)
Hell on Wheels. Fantastyczny główny bohater i ciekawy serial. Z komediowych polecam rewelacyjne Community.
Pamiętniki wampirów, Czarna lista, The Originals, American Horror Story, Revenge, The Walking Dead, Dracula, Grimm, Person of Interest
■ Dynastia (1981 - 1989/1991), czyli KLASYKA (z tym, że uprzedzam, iż pierwszy sezon wlecze się i wlecze a wystrzał z fabułą jest dopiero od drugiego sezonu)
■ Dynastia Tudorów
■ Hoży doktorzy (bez sezonu 9.)
■ Pomoc domowa (z Fran Drescher)
■ Z archiwum X
■ Seks w wielkim mieście (UWAGA! Pierwszy film kinowy z 2008 roku jest tak samo świetny jak serial, ale film drugi z 2010 jest już [cenzura])
a z emitowanych:
■ Gra o Tron
■ Skandal
■ Family Guy
jeśli lubisz klimaty fantasy to polecam nowiutki świeży serial Witches Of East End. tylko nie zraź się gdy zobaczysz parę komentarzy o tym że serial jest młodzieżowy, bo to bzdura. serial wciąga, może nie do końca od pierwszego odcinka ale ja zabrnąłem dalej i bardzo mi się jak na razie podoba, polecam również Fringe.
Co prawda to nie fantasy, a s-f, ale polecam trochę już stary serial "Zagubiony w czasie".
To prawda to sci-fi ale nie znaczy że nie jest również świetny jak Once Upon A Time ;)
Słodkie kłamstewka, Zagubieni, Walking Dead, Tajemny Krąg, Bates Motel, Terra Nova, Bez litości, Reign, Roswell, The River, The Following.
"Revenge" ;) (jest tu Nolan do pokochania ;) )
poza tym warto spróbować z "Grimm" (pierwszy sezon jest taki sobie, ale potem się rozkręca), "Supernatural" (8 sezonów, więc zajęcie na dłuższy czas ;) ), "True Blood" i "The Vampire Diaries"
Natomiast "Tajemny Krąg" zdecydowanie bym odpuściła - kiedy zaczynał się rozkręcać, przerwano produkcję, szkoda nerwów na coś takiego :/
Ja ci zaproponuję Przygody Merlina. Sama byłam sceptyczna ale w ciągu 20 pierwszych minut się zakochałam w tym serialu :)
Ja bym poleciła Sleepy Hollow, Vikings, Chicago Fire, Friday Night Lights i Game of Thrones. Możesz też spróbować Elementary i Teen Wolf, chociaż pewnie będziesz sceptycznie nastawiona do tego drugiego. Ja byłam! Długo mnie koleżanka przekonywała i powiem szczerze, że mnie miło zaskoczył. 1 i 2 sezony są dobre, ale 3 jest świetny. Każdy następny odcinek coraz lepszy i nie bawią się w żadne wampiry ani nic w tym stylu. Inspiracje bardziej pobierają z mitologii.
Pretty Little Liars bym odpuściła. Pierwsze sezony są dobre, ale główny wątek zaczął się ciągnąć jak ser na pizzy a końca w ogóle nie widać. Znacie te seriale, które powinny się skończyć w którymś momencie, żeby nie przedobrzyć? Moim zdaniem to jest właśnie jeden z tych.
Supernatural tez polecam, ale jak @Sol89 powiedziała - musisz mieć więcej czasu. :)
Dawno, dawno temu leciał w tv serial "Dziesiąte Królestwo". Jest momentami trochę śmieszny i dziecinny, ale klimatem podobny do OUaT :) też pomieszano nasz świat z baśniowym, Królewna Śnieżka się pojawia i w ogóle ;) ma tylko 9 odcinków, kiedyś były na kinomaniaku.
O tak, "Dziesiąte królestwo" to piękny serial :)
A ja w międzyczasie obejrzałam "Teen Wolfa" - pierwsze dwa sezony takie sobie, w sumie taki typowy średniaczek w klimacie "romans+istoty nadnaturalne", ale od trzeciego sezonu nawet robi się ciekawie ;) W każdym razie seria do łyknięcia w 2-3 dni, sympatyczna i niezbyt angażująca ;)
Ja polecam "The good wife" - zaczęłam oglądać z polecenia przyjaciółki i w ciągu kilku tygodni nadrobiłam wszelkie zaległości. Jeśli chodzi o przyjemnych dla oczu aktorów to postać Cary'ego Agosa jest jak najbardziej okej. Szczególnie od czasu, gdy pracuje w prokuraturze.
Polecam też "Revenge", "The Mentalist" - świetny główny bohater.
Oraz "Downton Abbey" i "Gran Hotel"
Mam nadzieje, że trafisz na coś dla siebie.
Robin Hood z 2006 r. Niby dla młodzieży, ale jest tam rewelacyjny Keith Allen w roli szeryfa, paru przystojniaków np. Richard Armitage, Joe Armstrong i in., angielski humor. Pierwszy sezon zabawny i lekki, później klimat się zmienia na bardziej poważny, choć zabawnych scen i dialogów nadal nie brakuje.