Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące historii Cory. Mamy rozmowę Cory z ojcem księcia, którego miała poślubić. Potem widzimy, że kobieta decyduje się na wyciągnięcie serca co pozwala jej wyzbyć się uczuć wobec Rumplestiltskina. I zastanawiam się czy z serialu wiemy czy ten ślub rzeczywiście miał miejsce i jak ostatecznie wylądowała u boku Henry'ego (ojca Reginy)?
No przecież, że miał miejsce. Pokazano jak młody Henry - zgodnie z umową - oświadcza się Corze a kilka miesięcy później Regina jest podnoszona przez matkę w górę, by pokazać ją poddanym. Taki jest stan obecny. Jeśli pokażą lub wspomną, poprzez usta aktora, o czymś czego nie wiemy to wtedy można to podważać.
Ojoj. Moja pomyłka. Wydawało mi się, że ten książę to był ktoś inny, nie Henry (podczas oglądania sezonu w jedną noc dużo umyka). Bo jeśli mężem Cory był książę to przecież ich pierworodna - Regina też zostałaby jakąś tam księżniczką, więc pomyślało mi się, że w takim wypadku Cora nie musiałaby próbować tych swoich sztuczek, żeby uczynić Reginę księżniczką.
Mój błąd. Dzięki za odpowiedź.