PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40046
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

ile sezonów?

ocenił(a) serial na 10

wiadomo jak długi będzie ten serial? kilka konkretnych sezonów i finał czy niekończący się tasiemiec...? :P

ola3literki

Nie wiemy jak długi. W zeszłym roku dopiero na trzy dni przed finałem pierwszego sezonu ogłoszono prolongatę produkcji na kolejną serię. Amerykańskie seriale mają to do siebie, że polegają na sezonach. Telenowele to inna sprawa. Dla przykładu: puszczany jest serial X. Ma on początkowo zgodę na emisję, ale w jej trakcie oglądalność spada, pomimo to producenci decydują się wypuścić dalsze odcinki, ale koniec końców, po finale, kasują serial. Tak było z "no ordinary family, który miał jeden sezon, ale za to 22 odcinki.

Dlatego uściślając: serial będzie mieć kilka konkretnych, 22-odcinkowych sezonów i się skończy.

Teraz tylko czekamy na decyzję odnoście trzeciego sezonu: czy będzie, czy nie?

michu1945

Przecież już wiadomo, że będzie :))

ocenił(a) serial na 10
michu1945

mam nadzieję, że tak będzie :) szkoda by było go zepsuć niekończącymi się odcinkami...

ocenił(a) serial na 7
ola3literki

Z tego co wiem to Robert Carlyle ma podpisany kontrakt na rolę Rumpla na 5 lat:)))))

ocenił(a) serial na 10
ola3literki

Obstawiam tasiemiec. Ewentualne zakończenie serialu "głownego i rozpoczęcie kilku spin -offów.
Uniwersum jest gigantyczne (mnóstwo światów), ciekawych bohaterów tylu że starczyłoby na obsadzenie ze 3ech seriali, sukces odniesiony. Teraz seriale to gigantyczny biznes, myyślę że spokojnie z 5-7 lat OUAT pociągnie, i pewno ze 2 spin - offy powstaną...