PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40071
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

Czego Rumpel Chce od tej królowej ? a czego ona od niego ? tak mnie to drażni szczególnie
Rumpel wiecznie kręci.

MrsVampire

W którym odcinku? 4x07?

Ona chciała te wstążki, które miały jej biologiczne siostry: Helga i Gerda. Miała je dać lub jej przypominać właśnie zmarłe krewne, gdy uczyni swymi nowymi siostrami Elsę i Emmę.

Rumple chciał od niej tajemniczego składniku, który uwolni go od zniewolenia sztyletem, od ograniczenia do okręgu Storybrooke. Dowiedziała się o tym brakującym puzzlu PRAWDOPODOBNIE nosząc ten kapelusz czarnoksiężnika. Co to jest to dowiemy się pewnie w dwugodzinnym, przyszłym epizodzie.

ocenił(a) serial na 10
michu1945

Aha rozumie dzieki dzieki.

ocenił(a) serial na 8
michu1945

A to nie jest tak, że te wstążki - symbol siostrzanej miłości czy jakoś tak posiadają magiczne właściwości i dla tego ona je chciała? O_o

A co do rumpla to się zgodze, w tym sezonie zaczął być po prostu denerwujący i coraz więcej osób na to narzeka, Uważam, że fajnie było by gdyby Ingrid na jakiś czas zajęła jego miejsce w 4b, wyszło by to serialowi i postaci na dobre - ludzie stęsknili by się za rumplem zamiast być nim znudzeni :(

To denerwujące, że z każdą postacią z serialu robił jakieś deale -.- nic tylko patrzeć jak sprzedaje dalmantyńczyki Crueli w 4b xd

Artemisek

"A to nie jest tak, że te wstążki - symbol siostrzanej miłości czy jakoś tak posiadają magiczne właściwości i dla tego ona je chciała?"

Też. Rumple wspomniał o tym przed pierwszą klątwą.

Artemisek

"To denerwujące, że z każdą postacią z serialu robił jakieś deale -.- nic tylko patrzeć jak sprzedaje dalmantyńczyki Crueli w 4b xd"
Padłam ze śmiechu xD

Życzę tej dwójce bohaterów jak najlepiej: Rumplowi żeby odzyskał tę swoją "Rumplowatość" za którą go tak lubiliśmy (bo teraz jest, nie ukrywajmy, nudny); a SQ, żeby jej historia albo zakończyła się dobrze, albo w ogóle, byleby jej nie zabijali :)

A co do tematu... nie wiemy co prawda, jaki to tajemniczy element układanki zdradziła Królowa Rumplowi, ale może macie jakieś swoje ciekawe pomysły? Może musi kogoś zabić, skoro chce to zrobić z taką przyjemnością? Jeśli tak to kogo? Albo uprzykrzyć komuś życie?

ocenił(a) serial na 8
salamandria11

,,A co do tematu... nie wiemy co prawda, jaki to tajemniczy element układanki zdradziła Królowa Rumplowi, ale może macie jakieś swoje ciekawe pomysły? Może musi kogoś zabić, skoro chce to zrobić z taką przyjemnością? Jeśli tak to kogo? Albo uprzykrzyć komuś życie?''

Ja swój pomyśł już pisałam ale napiszę jeszcze raz. No więc SQ mogła poprosić Rumpla aby Emma straciła ostatnią osobę, która się jej nie bała - Hooka. Zważając na to, że Rumpel odpowiedział coś w stylu ''Zrobię to z wielką chęcią''