PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40071
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

nagle znika bez slowa wyjasnienia?
drugie pytanie - co z tym wyjezdzaniem i wjezdzaniem do miasta??? niby jak z niego wyjedziesz to nie mozesz wrocic a potem jednak wszyscy sobie spokojnie powracaja...jest niby zwoj Krolowej Sniegu, ale to nie jest chyba wielki problem wykorzystac go?

ocenił(a) serial na 8
marajka

Zwój przecież wykorzystała Regina sprowadzają do miasta Ursulę i Cruelle, a potem one pozwoliły wejść Rumplowi. Następnie został wykorzystany przez Reginę i Emmę po powrocie z Nowego Yorku z Lily, Robinem, jego synem i Zeleną.

A jeśli chodzi o Czerwonego Kapturka to pewnie gdzieś się kręci po mieście, ale nie pokazują jej. Miała serial z Sawyerem z Zagubionych, ale okazał się kaszanką i poleciał z ramówki. Potem chyba miała jakiś serial internetowy czy coś. Ale faktycznie, miłoby było jakby wróciła.

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

wiem, ze wykorzystala,- zle sie wyrazilam - chodzi mi tylko o to, ze jest duzo szumu i gadania o tym, ze jak opuscisz miasto to nie wrocisz, a prawie kazdy se przekracza te granice...

ocenił(a) serial na 7
no_bo_co

Mnie nadal zastanawia jak Regina wyjechała ze Storybrook, by adoptować Henry'ego

ocenił(a) serial na 8
Kenoz

Normalnie. Zwój był potrzebny dopiero po tym jak Królowa Śniegu zamroziła granice miasta.

Kenoz

Regina adoptowała Henry'ego podczas pierwszej klątwy, którą sama rzuciła. Wtedy mieszkańcy też nie mogli opuszczać miasta i nawet nie próbowali bo przez fałszywe wspomnienia nie czuli nawet takiej potrzeby (jedynie Ashley chciała uciec, a Emma chciała wywieźć Jasia i Małgosię, ale nie przejechali granicy). Regina specjalnie stworzyła klątwę, w której takie ograniczenia jej nie obejmowały ;)

marajka

Czerwony Kapturek wróci na kilka odcinków w pierwszej połowie 5 sezonu :)