PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=603904}

Dawno, dawno temu

Once Upon a Time
2011 - 2018
7,4 40 tys. ocen
7,4 10 1 40047
6,2 6 krytyków
Dawno, dawno temu
powrót do forum serialu Dawno, dawno temu

w odcinku 1x03 śnieżka mówi charmingowi że regina wini ją za zrujnowanie jej życia. charming pyta sie czy to zrobiła, a
ona odpowiada, że tak. ale skoro nie wiedziala jeszcze wtedy ze daniel przez nią zginął (dowiaduje sie w 1x21 odcinku)
to z jej punktu widzenia w jaki sposob zniszczyla jej życie?

ocenił(a) serial na 10
madzia818

retrospekcję nie koniecznie następują po sobie, ta z 21 odcinka widocznie była wcześniej niż ta z 3, mam nadzieję że to ma sens dla ciebie :)

paula507

ale nie mogła być wcześniej bo w odcinku 1x03 śnieżka i charmig się pierwszy raz spotykają, a w odcinku 1x21 spotyka się z reginą i ona wtedy daje jej zatrute jabłko i mówi jej że jeśli go nie zje dobrowolnie to zabije charminga. wiec to już jest po tym jak się poznali

ocenił(a) serial na 10
madzia818

no to błąd pisarzy, nie utrzymali kontynuacji
albo śnieżka myślała że to przez małżeństwo z jej ojcem, nie wiem

ocenił(a) serial na 10
paula507

http://www.youtube.com/watch?v=_K0DApdf_U8

tygrum

czyli chodzi o to że śnieżka winiła sie za to ze ona wyszla za jej ojca? przeciez to nie jej wina ze regina ja uratowala na koniu.. nie rozumiem

ocenił(a) serial na 10
madzia818

A może chodziło jej o to że lud ją kochał a nie Reginę lub jakiś inny aspekt miała na myśli.

ocenił(a) serial na 10
madzia818

W ktoryms wywiadzie (chyba ktorys PaleyFest) Ginny wyjasnila, ze Snow od poczatku czula sie odpowiedzialna za to co stalo sie z Regina, ale nie byla do konca swiadoma czym zawinila. Czula sie winna.

jezzezel

dzieki za odpowiedzi. a mam jeszcze jedno pytanie: charming w odicnku 1x06 nie za bardzo wiedzial jak poslugiwac sie mieczem, a potem nagle bum i jest najlepszy..

madzia818

To nie jest pytanie, lecz stwierdzenie. Możliwe, że potrafił się posługiwać mieczem ponieważ w młodości musiał bronić farmy i dobytku przed dzikimi zwierzętami. To moja teoria.

ocenił(a) serial na 10
madzia818

Nie tylko mieczem - świetnie jeździ konno i strzela z łuku.

madzia818

Bo to jest jak w bajce, bohaterowie są zawsze cacy i wszystko potrafią. A książę z bajki musi być - "ideał".
(Takie jest moje zdanie)