co się stało z thomasem? kiedy kopciuszek przechytrzyła mrocznego i ten stał się więźniem, thomas zniknął - czy wyjaśnili, co się z nim stało, czy to przegapiłam?
i jeszcze pytanie o chronologię - jeśli bella odczarowała filipa i przyprowadziła go do mulan przed rzuceniem klątwy - to co się stało z filipem później, po obudzeniu aurory? zamienił się w demona, a teraz widzimy go jak mieszka sobie w pełnym zdrowiu w zamku i jeszcze płodzi dzieci, znowu coś przegapiłam? pomóżcie :)
PS
(właśnie zaczęłam trzeci sezon)
Ad. 1
Mroczny zamienił go w coś na tyle małego, że ona tego nie widziała a on to mógł mieć, by nie stała się mu krzywda. Klątwa Reginy zmieniła go ponownie w człowieka. Nie wyjaśnili tego w serialu.
SEZON 2 ODCINEK 11 - Książę Filip został od urodzenia przeznaczony na męża królewnie Aurorze. Jednak wiele lat później Maleficent zmusiła jego narzeczoną do ulegnięcia klątwie snu. Sama zmieniła mężczyznę w potwora, wyglądającego jak przerośnięty buldog z płonącą grzywą lwa. Wysłała go też do dalekiego, azjatyckiego kraju. Z czasem zdobył rozgłos jako siejący spustoszenie Yagouai. Belle wytropiła go dzięki wiedzy książkowej i wraz z Mulan miały go pokonać. Druga z nich została ranna w łydkę, dlatego Belle sama zmierzyła się ze stworem. Wylała na niego zbiornik wody co zgasiło grzywę. On zaczął pisać na kamieniu w języku chińskim "ocal mnie". Belle użyła na nim czarodziejskiego pyłu, który wcześniej otrzymała od krasnoludka Gburka i odczarowała go. Następnie przedstawiła sobie księcia i Mulan. Sama odłączyła się od nich, by odzyskać swego ukochanego.
SEZON 2 ODCINEK 9 - Aurora, Filip i Mulan zostali w Zaczarowanym Lesie. Tarcza ochronna Cory ochroniła ich i mieszkańców fragmentu Zaczarowanego Lasu przed klątwą rzuconą przez jej córkę.
W Zaczarowanym Lesie po złamaniu pierwszej klątwy
SEZON 2 ODCINEK 1 - Przez 28 lat, czas w Zaczarowanym Lesie stał zamrożony, do czasu gdy Emma Swan przyjechała do Storybrooke. Po złamaniu samej klątwy, Filip i Mulan odnaleźli królewnę Aurorę. Mężczyzna obudził swą ukochaną z klątwy snu pocałunkiem prawdziwej miłości. Zapewnił ją też, że nie grozi już im Maleficent] ale krótko potem jego dusza została skonsumowana przez Zjawę. Ciało księcia złożono w pałacu Aurory.
SEZON 2 ODCINEK 22 - Pomimo tej tragicznej sytuacji, Aurora i Mulan − dzięki informacji od Cory − odzyskały jego duszę. Filip, razem z kobietami, znalazł Neala Cassidy. Przybył do Zaczarowanego Lasu postrzelony ze Storybrooke przez portal.
To jak Aurora i Mulan odzyskały duszę Filipa powinno zostac wyjaśnione w II połowie 4. sezonu, bo odcinki 4x12 do 4x22 są m.in. poświęcone historii "Śpiącej Królewny".
w takim razie muszę dotrwać do 4ego sezonu, brakowało mi tej wyprawy po duszę filipa.
szkoda jednak, że nie pociągnięto wątku kopciuszka.
trochę spojlerów, ale dzięki, przestało mnie to gryźć :)
Spoilerów? Zaznaczyłaś, że jesteś na 3. sezonie, dlatego usunąłem to co się stało w Filipem w owej serii.
Ze spokojem:
s04e12 "Darkness On The Edge Of Town" - 1 marca 2015
s04e13 "Unforgiven" - 8 marca 2015
s04e14 "Enter The Dragon" - 15 marca 2015
s04e15 "Poor Unfortunate Soul" - 22 marca 2015
s04e16 "Best Laid Plans" - 29 marca 2015
[WIELKANOC - 5 kwietnia 2015]
s04e17 "Heart of Gold" - 12 kwietnia 2015
s04e18 "TBA" - 19 kwietnia 2015
s04e19 "TBA" - 26 kwietnia 2015
s04e20 "TBA" - 3 maja 2015
s04e21 "TBA" - 10 maja 2015
s04e22 "TBA" - 10 maja 2015
Co do Kopciuszka, 13 marca 2015 roku w Polsce ma premierę film "Kopciuszek". Poza tym ma pojawić się Anastazja z "Once Upon a Time in Wonderland", która jest podejrzana o bycie przyrodnią siostra Kopciuszka. Dlatego, nigdy nic nie wiadomo.