powariowali już z tymi spin-offami, wiem, że chodzi o robienie pieniędzy, ale widzę, że teraz do każdego popularnego serialu będą dorabiać alternatywną historię
"Emma Rigby ("Hollyoaks") dołączyła do obsady spinoffa serialu stacji ABC "Once Upon A Time". Jego ostateczny tytuł będzie brzmiał "Once Upon A Time in Wonderland".
Akcja "Once Upon A Time in Wonderland" rozgrywać będzie się w Krainie Czarów przed rzuceniem klątwy przez Reginę i ma być ukazana z punktu widzenia Alicji, którą zagra Sophia Lowe. Emma Rigby wcieli się w Czerwoną Królową - postać która znana jest z książki "Through The Looking Glass" autorstwa Lewisa Carrolla. W filmie Tima Burtona z 2010 roku wcielała się w nią Helena Bonham Carter.
Edward Kitsis i Adam Horowitz piszą obecnie 15-20 stronicową prezentację składającą się z czterech scen. Pomagają im przy tym Zack Estrin oraz Jane Espenson. Produkcja prezentacji spin-offa zaplanowana jest na 7 kwietnia. Po prezentacji stacja ABC zadecyduje czy zamówić pierwszy sezon."
tekst z hataka, oczywiście nie dało się wkleić linka
Mi się akurat ten pomysł podoba :). Fajnie bedzie zobaczyć serial o Alicji w Krainie Czarów w stylu Once upon a time.
Jeśli Kitsis i Horowitz przykładają do tego swoje "pióra" to jestem jak najbardziej za :)) Szczególnie, że Wonderland jest obok Neverland moją ulubioną bajkową krainą. A wybór Czerwonej Królowej, jak dla mnie, dość nietypowy :)) I mam nadzieję, że zobaczymy w tym spin-offie jakieś twarze z oryginalnego OUAT, choćby "przelotem" :)
Emma Rigby była niesamowita w Ripper Street. Ona co dzien wyglada tak sobie, ale charakteryzacja filmowa robi z nią cos takiego ze dziewczyna robi niezapomniane wrażenie.
Spin-off w Wonderlandzie? Nie wiem czy bede ogladac, ta kraina jest dla mnie za bardzo psychodeliczna, za kolorowa... Takie wesołe miasteczko na narkotykach. Gdyby zrobili coś w jakieś mroczniejszej i straszniejszej krainie byłoby super.
W Wonderland to widzieliśmy tak naprawdę tylko labirynt, pałac Cory i drogę przez łąkę. Dlatego nie narzekaj, bo MOŻLIWE, że coś takiego stworzą. Nie mniej fajny opis: "wesołe miasteczko na narkotykach".
Święte słowa! Myślę, że Wonderland w mroczniejszej scenerii było by bezcenne. Pomimo iż uwielbiam oryginalny wystrój krainy, takie właśnie "wesołe miasteczko" na dodatkowych dopalaczach, to poigranie nieco ze scenerią i klimatem mogłoby być bardzo ciekawe. Wiemy, że scenarzyści OUaT potrafią naprawdę nieźle zinterpretować i spojrzeć świeżo na baśnie i ich bohaterów, więc sądzę, że z Wonderlandem nie byłoby problemu.
Btw. czy tylko ja parsknęłam śmiechem na tą szalenie zaawansowaną grafikę komputerową w odcinku z Kapelusznikiem? Myślałam, że zakrztuszę się własną śliną. Jak w większości odcinków efekty specjalne dają radę(np. tło i cały wystrój w domostwie olbrzyma), tak po prostu nie mogłam uwierzyć jak wcisnęli tą okropną trawę i średnio przekonywujący labirynt... Niektóre tła były świetne, na przykład ten moment, kiedy Kapelusznik jest prowadzony do Czerwonej Królowej - te powykręcane schody po bokach, mua, cudo! I Gąsienica na grzybie puszczająca kółka z dymu, też świetny patent. Ale otoczenie Królowej, ścieżka i TA TRAWA i KOLORY jak dla mnie po prostu masakra.
Cóż, w każdym razie - nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że czymś nas zaskoczą w "Once Upon A Time in Wonderland".
Nie tylko Ty, chociaż u mnie to było raczej wtf i wykrzywienie twarzy jak po zjedzeniu cytryny. ;p Właśnie, mam nadzieję, że przy spin-offie bardziej się postarają.
Świetnie to ujęłaś. Ja nigdy nie mogłam przebrnąć przez książkę, niektóre filmy mnie wkurzały, ale inne zauroczyły. Wonderland ma w sobie zarówno coś pociągającego jak i odstraszającego.
W spin-offie "Dawno, dawno temu" Biały Królik przemówi głosem Pee-wee
Jednym z bohaterów spin-offu "Dawno, dawno temu" będzie Biały Królik, postać z "Alicji w Krainie Czarów". Głosu użyczy mu Paul Reubens.
Akcja nowego serialu rozgrywać się będzie w Świecie Baśni sprzed czasów klątwy. Historia będzie opowiedziana z punktu widzenia Alicji (Sophie Lowe), która ma dobre serce, ale i blizny wyniesione z trudnego życia. Wśród bohaterów będą też: Cyrus (Peter Gadiot), ukochany Alicji z mroczną przeszłością, oraz Walet Kier (Michael Socha), poszukiwacz przygód, samotnik i łamacz serc.
Autorami scenariusza pilota są twórcy "Dawno, dawno temu" Edward Kitsis i Adam Horowitz wspierani przez Zacka Estrina i Jane Espenson.
Postać królika będzie wykreowana komputerowo.
Reubens znany jest przede wszystkim jako odtwórca roli Pee-wee Hermana (m.in. w "Wielkiej przygodzie Pee-wee Hermana" Tima Burtona).
Źródło:
http://daa.pl/4r0n
Ja będę oglądać pod warunkiem, że pojawi się tam Barbara Hershey/Cora. W przeciwnym razie olewam to podobnie jak zrobiłam z OUAT odkąd zabili Corę.
http://www.youtube.com/watch?v=7v8hwx2xHnM
no i mamy oficjalny trailer. Co myślicie?
Oficjalny fanpage na FB
https://www.facebook.com/OUATWonderland :)
Moja być zadowolona, a Twoja?
Wygląda na to, że ten spin-off ma większy budżet od Once. Oby tylko dorównał OUAT.
Najbardziej co mi się podobało w tym trailerze to Alice czekająca na lobotomię, zamknięta w pokoju bez klamek. :D
Powiem szczerze, że patrzyłem na ten spin-off dosyć pesymistycznie ale trailer mnie zaciekawił.. Czy może są już jakieś informacje na temat emisji Pilota ? :)
Ktoś coś wie na temat roli szalonego kapelusznika, czy znowu zagra go Sebastian Stan?
Kitsis i Horowitz wyraźnie podkreślili, że nie będzie recastingu do postaci Szalonego. Czekają tylko na Sebastiana aż będzie wolny, by kręcić kolejne odcinki z jego udziałem. Don't worry.
Kategorycznie żądam Cory (Barbara Hershey) w tej produkcji. Jak się tylko pojawi, zdobędę całość.
Użyto też kilka scen z samego "Once,,,".
No nie wiem, mnie jakoś ten trailer nie przekonał. Miałam nadzieję, że serial będzie miał więcej wspólnego z Once. Wytłumaczy parę rzeczy, a tu zupełnie inna historia z innymi aktorami, jedynie sceneria podobna.
Jestem zachwycona trailerem! Nie mogę się doczekać premiery serialu!
Cieszę się, że nie będzie recastingu postaci Kapelusznika. Także chciałabym zobaczyć w tym spin-offie gościnne występy postaci z oryginalnego OUAT, w tym przede wszystkim Barbarę Hershey. Jeśli to się stanie, to oby tylko tym razem miała robiony ładniejszy makijaż, a nie taki który wygląda, jakby przechodziła w nim cały tydzień...
(Czytałem news z tematu "Info o 3. sezonie a tu napisałem odpowiedź, którą potem zostawiłem w takiej formie).
Oficjalny Trailer!
http://www.youtube. com/watch?feature=player_embedded&v=FQr2BGyhHBQ
Ten spin-off zapowiada się o wiele, wiele lepiej niż samo Once Upon a Time - jestem w szoku.
A efekty specjalne są super.
Syreny i Piraci - zalatuje to trochę Neverlandem... cała historia chyba będzie się działa przed wydażeniami z OUaT - co wydaje mi się być dość ciekawe ;)
Myślałam, że to będzie jakaś nudna "przekolorowana" historia... ale przyznam, że trailer mnie też zaciekawił. Co prawda miałam zerknąć na ten serial ze względu na ewentualną obecność Baśki Hershey i Sebastiana Stana ale może skuszę się na całość :)
Historia będzie się działa przed OUaT ponieważ ten gabinet, w którym siedzą lekarze "przejmie" później Regina(jako burmistrz). Tylko go trochę unowocześni i wpuści do niego trochę więcej światła...
Na początku tego promo, Alicja ułamała kawałek tego grzyba na którym siedziała Gąsienica.
Natomiast co dostał Anton od Jacqueline w odcinku 2x13 by osiągnąć ludzkie rozmiary i od kogo dziewczyna Jamesa je otrzymała? [Pytanie retoryczne.]
O tym przecież było mówione podczas emisji tego odcinka, raczej wiadome było że grzyb jest z wonderlandu :P (dla tych którzy znają historie Alicji ofc)
Tej, ale to były TEORIE. Słuszne ale tylko teorie. Tu już mamy NIE ZBITY dowód potwierdzający te teorie.
To wszystko.
Dla mnie coś co wynika z serialu, i wymaga jedynie połączenia kilku faktów, to nie tylko teoria.
A już tym bardziej nie w Tym serialu... w szczególności patrząc na gatunek, i biorąc pod uwagę fakt 'serial twórców lost'.
No, ale jeśli chcesz się dalej upierać przy swoim, to powiem tylko że identyczne grzyby - nie powiązane z wonderland - nadal może chodować Babcia Rubby, pod Barem, gdzie knuje mroczne intrygi z Glassem. W efekcie zaburzenia czasu i przestrzeni w przyszłych sezonach grzyby te mogą trafić prosto do Jackówny i złego uroczego.
Nie, ale jedyny logiczny. Skoro "Alice in Wonderland" przetłumaczono na "Alicja w Krainie Czarów" a "Once Upon a Time" na "Dawno, dawno temu", to połączenie tych tytułów nasuwa się samo przez siebie.
Wystarczyła sama odpowiedź nie. Może dla Ciebie nie był to jedyny logiczny tytuł, ale dla mnie już tak.
Dla mnie też był to logiczny tytuł bo sam go zmieniłem na wikipedii I nie wiem na jakiej podstawie napisałeś "Może dla Ciebie nie był to jedyny logiczny tytuł"?
Strona na Wikipedii odnośnie spin-offu serialu (pt. " Dawno, dawno temu w Krainie Czarów") została skasowana. Zostanie przywrócona po emisji pierwszego odcinka oraz gdy będzie wiadomo jakie jest oficjalna polska nazwa produkcji od dystrybutora.
W "Once...: Wonderland" jest możliwe, że pojawi się Dżafar.
Samo info po angielsku:
(...) Of course, there will also be new characters. "I've heard rumors that we're going to bring in another very famous male Disney villain who hasn't yet been seen in the Once world," says Peter Gadiot (Cyrus). "He's not from Wonderland but shares a tie to my character." Considering Cyrus is a genie, Gadiot must be talking about Aladdin baddie Jafar. Give that man a flying carpet!
Źródło:
http://www.seattlepi.com/ entertainment/tv/tvguide/article/Keck-s-Exclusives-Scoop-on- Once-Upon-a-Time-in-4571270.php