Witajcie, proszę napiszcie jakie jeszcze seriale lubicie. To że tu jesteście to znak że ten serial oglądacie i się Wam podoba. Szukam czegoś podobnego, niekoniecznie o magii, po prostu żeby to był serial od którego cięzko się oderwać. Dotychczas moje ulubione to:
- : Friends
-: Gotowe na Wszystko
- : Gra o tron
- Once Upon a Time
- Sherlock
dajcie jeszcze coś co mogłoby mi się spodobać. :)
(nie jestem fanką seriali wojennych, politycznych, kryminalnych, o wampirach i głupich nastolatkach.)
piszcie swoje typy :)
Jak dałaś "gotowe..." to już mnie kupiłaś.
Dla mnie, wciągające:
■ "Pomoc domowa" (wersja amerykańska)
■ Family Guy
■ Pokojówki z Beverly Hills/Devious Maids
■ Dynastia (z lat 80. XX wieku)
■ Hoży Doktorzy
■ Powrót do Edenu
■ Seks w wielkim mieście
■ i Z archiwum X
Gwiezdne wrota
Gwiezdne wrota: Atlantyda
Revenge 2 sezony
Miecz Prawdy
Orphan Black
Roswell: W kręgu tajemnic
Gotowe Na Wszystko to juz chyba kanon.
Ja osobiście polecam:
● Dexter
● Zaklinacz Dusz
●10 Królestwo
● The 100
● Czarownice z East Endu
● Instynkt
● Kości
● Pretty Little Liars
● Arrow
● Flash
● Gotham
● Grimm <3
To tylko te tytuły, które przyszły mi do głowy
Utopia, Vikings, Outlander, Doktor Who, Grimm, Lost Girl, The Leftovers, Penny Dreadful, Masters of Sex, Grey's Anatomy
Dr House
Breaking Bad
The Walking Death
Supernatural
Haven
Defiance
Arrow
Gwiezdne Wrota
Nie słuchaj ich xd jak szukasz czegoś podobnego to zapuść sobie zagubionych :P To taka lepsza wersja OUAT :P (odcinki mają identyczną formę, a sam serial nie ma aż tylu baboli) ogólnie OUAT z początku wyglądał mi na nieudany klon zagubionych (coś jak hmm... co by było gdyby po katastrofie samolotu wszyscy stracili pamięć) Bo SB jest jak wyspa, główni bohaterowie też są uwięzieni, jest ich cała masa a pokazywana jest tylko część, pojawiają się retrospekcje w identycznej formie (z tą różnicą, że w OUAT są trochę wybiedzone, bo w LOST finałowe odcinki miewały multicentryczne epizody, tutaj czegoś takiego nie ma)
Artemisek- oczywiście widziałam Lostów ;)
w końcu Ci sami twórcy, więc jak mogłabym tego nie obejrzec :D
Żałuj, bo ja żałuje, że widziałem - fajnie było by jeszcze raz, od nowa obejrzeć :D
Oglądałaś OUATiW? Może i nie jest to jakieś cudo, ale pod koniec robi się całkiem fajnie!
Z ciekawych seriali to polecam także Resurrection - zaczyna się rozkręcać, ma fajne krótkie serie po kilka odcinków (trwa drugi sezon własnie) no i Teen Wolf - jedyny serial który z odcnka na odcinek robi się coraz lepszy - niestety ma słabiutkie pierwsze 2 sezony :((
4 tak, ale 3 o długości 2 normalnych sezonów jest za to to świetny i ciekawy :)
Jak dla mnie byłą najlesza, Kira + Scott oraz Issac + alisson - przecież oni wszyscy byli tak genialni, i słodcy... z resztą to właśnie w 3b były najlepsze odcinki z całego serialu.
Zależy też oczywiście kto na czym się skupia, bo ja tam akurat najbardziej lubię humor i postacie - to dla mnie najważniejsze.
Szczerze mówiąc to moja ocena sezonu 3b jest z pewnych względów bardzo nieobiektywna. Szkoda że w 4 sezonie nie ma wielu fajnych postaci.
Nikt nie wymienił jeszcze tych, więc dopisuję:
- Suits (genialny)
- House of cards
- True detectiv
- Fargo
- Hannibal, zwłaszcza drugi sezon
- a z nowych to Gotham.
Breaking Bad nie oglądaj, bo później już żaden serial tak naprawdę ci się nie spodoba :D (oczywiście żartuje, zobacz koniecznie).
Wikol- Breaking Bad obejrzałam w sumie jednym tchem ;) tylko zapomniałam dopisać do listy. Genialny jest Sherlock. Uwielbiam ten serial.
A mam właśnie ochotę na Suits i zaczęłam jeszcze Orpham Black, całkiem fajnie sie zapowiada ;)
House of cards też bardzo polecam, to co tam aktorsko wyprawia Kevin Spacey jest nie do uwierzenia ;)
A jak chcesz coś nietypowego, to Szpital królestwo. Zarówno amerykańską jak i duńską wersję ( z tym, że duńska jest von Triera, nie każdemu jego styl podchodzi).
-Gra o Tron
-Breaking Bad
-True Detective
-LOST
-Prison Break
-Supernatural
-Fargo
-House of Cards
-Gotham
-Synowie Anarchii
-Arrow
-Wikingowie