PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=648702}

Defiance

2013 - 2015
6,5 4,1 tys. ocen
6,5 10 1 4057
Defiance
powrót do forum serialu Defiance

Polecam ten serial każdemu fanowi SF oraz osobom, które wiedzą, że nie powinni sugerować się
opiniami oraz ocenami ludzi na tym portalu.

ocenił(a) serial na 2
Rozgdz

tych rzeczy też tu nie ma. Poza tym od tego jest fantastyka by pokazywać niezwykłe rzeczy, a nie jakieś ziemskie miasteczko.

ocenił(a) serial na 2
Rozgdz

i ciekawych obcych ras też nie ma, bo całość toczy się na ziemii, postaci są słabe. Porównaj sobie Defiance z Farscape czy firely, to były porżadne seriale, a nie jakieś gówno.

ocenił(a) serial na 6
MistrzSeller

No. W "Firefly" to dopiero było zatrzęsienie obcych ras...
Nie to co te kilka ras obcych z dopracowanymi elementami historii i kultury co w "Defiance"...
Masz rację - ziemskie miasteczko na kompletnie terraformowanej Ziemi, po wielkiej wojnie, zniszczeniu cywilizacji, wymieszaniu z obcymi rasami - jest najzupełniej zwyczajne...

ocenił(a) serial na 2
Rozgdz

Ale tam była dobra historia i ciekawi bohaterowie. I nie pokazywano co chwila jednej tylko planety.

"Masz rację - ziemskie miasteczko na kompletnie terraformowanej Ziemi, po wielkiej wojnie, zniszczeniu cywilizacji, wymieszaniu z obcymi rasami "
Tak zwyczajne. Bo to nadal ziemia tylko trochę zmieniona. Poza tym główne postaci są mało ciekawe, nie ma podróży po galaktyce, nie ma latania statkami kosmicznymi

ocenił(a) serial na 8
MistrzSeller

>Poza tym główne postaci są mało ciekawe
Boże widzisz i kur... nie grzmisz. Na pewno oglądałeś ten serial co potrzeba? Sama Stahma jest rewelacyjnie ciekawą postacią, kobietą która wymusza emancypację na kulturze która ma tysiące lat i dyktuje pariarhat, co samo w sobie jest niezwykle ciekawe i jest za mało czasu antenowego na pokazanie całych zawiłości kultury. Pani doktor Indogene która z założenia jest zimnym naukowcem który robił sobie z ludzi króliki doświadczalne, a w pewnym momencie się dowiadujemy że miała gorący romans i to lesbijski, który doprowadza ją na granicę samobójstwa. Jak to nie są ciekawe postaci to gratuluję. Weż już się może lepiej nie wypowiadaj...

użytkownik usunięty
MistrzSeller

Ten film jest na podstawie gry komputerowej, więc nie mieli wielkich możliwości zmiany realiów świata.

ocenił(a) serial na 2

Po pierwsze to serial. Poza tym to gra i serial były tworzone razem.

użytkownik usunięty
MistrzSeller

Wow, to serial? Dziękuję, Szerloku.

ocenił(a) serial na 2

Jest spora różnica między serialem, a filmem. Patrząc od artystycznej strony to wręcz kompletnie różne środki opowiadania historii. Różnica jak w przypadku książek i komiksu.

ocenił(a) serial na 9

Serial Defiance wdl. Mnie jest mega ;)
Może ktoś polecić jakieś fajne seriale? Najlepiej sci fi

Moje top seriale które oglądałem i są w moim guscie to:

Revolution - uwielbiam

Pamiętniki wampirów- spoko

Westworld- mega ciekawy

Humans - jeden z moich ulubionych seriali

V goście- kolejny ulubiony

Lucifer - jak wyżej

The Secret circle

Kroniki Shannary - książka i serial b. Fajna

Pozostawieni

Aktualnie ogladam Jessica Jones - taki średniak ale dam mu szansę i obejrze do końca

MistrzSeller

to ty jesteś beznadziejny, robisz za pośmiewisko na tym, i na innym forum. Usiłujesz zgrywać mędrca, myślisz że zdjęcia z mieczem świetlnym czynią z ciebie znawcę sf :D

ocenił(a) serial na 6
BisquitX

Pierwszy sezon jest tragiczny, żałosny i rozczarowujący do takiego poziomu, że człowiek czuje się zażenowany samym oglądaniem jakby stał z gołym tyłkiem w centrum miasta.

A sezon 2? Coś zmienili i jest o wiele lepiej, nawet czekam z niecierpliwością na nowe odcinki. O czym świadczy zmiana u mnie oceny z 1 na 6.

użytkownik usunięty
morgana000

Wow, oglądasz dalej serial, któremu dałaś 1-10? Masochistka! ;-))

użytkownik usunięty

1/10*

jest konsekwentna, co w tym dziwnego? :P Po każdym odcinku może się coś zmienić.

użytkownik usunięty
Vitcher

No tak, konsekwentna masochistka! Masz zaiste rację.

ocenił(a) serial na 6
morgana000

U mnie z kolei na odwrót. Pierwszy sezon na 6, drugi na 2. Drugi sezon oglądało mi się jak Scooby Doo. Od pierwszej minuty wiadomo, że wszystko dobrze się skończy, a potwór w masce to ktoś ze znajomych :)

ocenił(a) serial na 8
BisquitX

Defiance ma dobry klimat, nie wdaję się w dyskusję bo większość tu pewnie uważa się za 'prawdziwych fanów SF' i ego ma na tapetach pulpitu, mnie z początku trochę zniechęcił, za 'cukierkowo', wiadomo zależy na czym komu zależy ;) , wiele rzeczy trzeba ominąć, bo nie omijając to wszystko idzie w kierunku oceny 1 w każdym SF ale póki co fajna produkcja i cieszę się że powstała, muza jest bardzo fajnie wkomponowana, dla mnie to ona podwyższa emocje tam gdzie serial nie dorabia. A jeśli chodzi o Firefly, to dalej w mordę bym dał temu, kto zadecydował o zdjęciu go z anteny.

ocenił(a) serial na 9
BisquitX

Hey jestem przy końcówce 2 sezonu i niedługo zacznę oglądać 3 ostatni sezon, jest to jeden z moich ulubionych seriali SF, mimo że nie widziałem ich wiele .
Czy są jakieś inne seriale godne polecenia? najlepiej coś w podobnym klimacie do Defiance, albo Revolution.
Zastanawiałem się czy zagrać w Defiance wie ktoś czy wątki są podobne do tych z filmów i czy występują tam główne postacie z serialu?

BisquitX

Pierwszy sezon niezły, takie western, postapo s-f. Później gorzej.

Plusy:
Postać Nolana, Tarra.
Klimat.

Minusy:
Irisa - wkurzająca.
Fabuła od końca 1. sezonu.

ocenił(a) serial na 7
BisquitX

Jest tak jak oceniasz 7/10- wlasnie. Serial nie jest zły ale fajerwerków też się nie spodziewajcie po nim ani czegoś nieszablonowego ; )