ja tego nie kupuję - wtórne, nieudolne, żeby nie powiedziec głupie...1/10
rozumiem do czego zmierzasz ;) jestem cholernie wybredny jesli chodzi o seriale - a nie bede tracił kilkunastu godzin na arcynudną, naiwną historyjke - zamiast tego pobuszuję po bibliotece i wyjdę z naręczem wspaniałych opowieści s-f , pogram w jakis erpeg s-f tudziez fantasy i mój głód fantastyki zostanie zaspokojony z nawiązką ;)
Masz rację jest dużo książek SF czy nawet gier, ale nie odpowiedziałeś konkretnie o dobry serial SF. Twoja odpowiedź jest jak u polityka dużo słów, ale bez konkretnej odpowiedzi.
I coś jeszcze "nie bede tracił kilkunastu godzin", czyli ile odcinków widziałeś?
prawie cały 1 sezon. Odpowiedź enigmatyczna, ale autentycznie nie chce mi się wyliczać, zwykle lenistwo ;) bo chyba nie nie wierzysz ze nie jestem w stanie wyliczyć dobrych, przynajmniej z mojego punktu widzenia seriali s-f ;) to wymaga pewnego nakladu pracy i poswiecenia czasu, a tego nie mam za wiele...
Twoja wypowiedz wskazuje, że nie masz czasu na seriale wogóle... wiec symantyka mierna, przekaz mierny.. zatem post mierny takoż ;) skoro czasu Ci brak to ocena jest na podstawie migawki(analizuje wypowiedz tylko..) wiec.. ocena tez mierna :) a raczej niewymierna ;)
Z wartych obejrzenia, takich nieoczywistych jak np BSG:
The 100
Continuum
Helix
Almost Human
The Tomorrow People
Agenci SHIELD
Terminator: Kroniki Sary Connor
Revolution
Stargate: Universe
Fringe
Gwiezdna Eskadra