The 8 Show
powrót do forum 1 sezonu

Początek był no mało wciągający. Ta kamera, co z czasem się rozszerzyła itd.
Sam pomysł na serial, mega ciekawy. Moim zdaniem lekka inspiracja Platformą czy Squid Game.
Natomiast nie porównywałbym tego serialu do SG, bo jest o wiele wiele gorszy.
Pierwsze odcinki wciągnęły mnie, ale im dalej w las tym gorzej, bo tak wiele bzdur i dziur logicznych dawno nie widziałem. Czasem są seriale, gdzie idzie to przeboleć, bo cały zarys, fabuła i rozwój sytuacji wychodzą ostatecznie na plus. Tutaj niestety tak nie było i od 5 odcinka serial mocno leciał łeb na szyję.

1) Łazienka- jak każdy zauważył to mogli kupić toaletę do wielkiej sali, by tam załatwiać większą potrzebę. Dodatkowo mogli tam kupić worki. Wtedy mogliby również robić kupę w pokoju, bo wyniesienie worka z pokoju nie traktowałbym jako wyniesienie czegoś z pokoju. Nawet jeśli to zawsze jest ten patent z robieniem na tej wielkiej sali.

2) Bunt 8ki.... jaki to kłopot kupić za czas jakąś broń czy coś i wyważyć jej drzwi ?
Wejść tam, związać ją i mieć problem z głowy ?
Nie zrobili tego przez co 6ka i inni wyczuli, że mogą nimi manipulować, wykorzystywać niższe piętra pod pretekstem braku jedzenia i wody. Na początku myślałem, że przekazują sobie normalnie jedzenie windą i taka 5ka mogłaby spowodować, że 4ka, by nie jadła, ale potem zostało ukazane, że jedli wszyscy razem w pokoju 8ki.

3)Te wszystkie gry, monety to stawiam, że pomógł wymyślić im 7ka. Pytanie co mu powiedzieli... Fajnie, że pomógł słabszym... Tylko no pomógł i oni przez jedną głupią 5kę znów zostali ofiarami ? Dla mnie od tego momentu to jest mega głupie, bo tak to fajnie, że tamci się znęcali, wykorzystywali, manipulowali i człowiek dopingował tym "słabszym", ale no nie trzyma się to, bo tamci mogli zabrać broń, kupić nowszą i wiele wiele innych, by znów nie dać się złapać nawet jakby 6ka się uwolnił. Głupota największa w serialu. Przez to byli dalej torturowani....

4) Zamiana pokojów-Czemu 1ka zamiast kupić u 8ki zmianę pokoju kupił u siebie ? Dodatkowo jak ktoś słusznie zauważył można było wydać kasę 8ki i zamienić jej pokój na 1szy. U szóstki zrobić podobnie i zamienić na 2gi i u 4 zamienić na 3ci, bo te niższe pokoje były tańsze. Raz, że by zabrali tamtym idiotom kasę. Dwa mieliby lepsze pokoje. Trzy mogliby tamtymi manipulować mając lepsze pokoje jak i broń.

5) Czas- skoro chcieli go się pozbyć to po co czekali zamiast kupić coś za niego ? Wtedy nie byłoby o tym, że ktoś okalecza związanych, bo co z tego skoro i tak czas, by zużyli ?
1ka tlił się tym zmienieniem pokoju, ale też po tym oszalała, jak w głupi sposób wydał całą kasę, zamiast wydać u 8ki co pisałem wyżej

Do 5 odcinka spoko się to działo, wciągało, była fabuła. Potem za dużo przeplatań, nierozsądnych zachowań i jeszcze dodatkowo tak jakby na siłę ktoś chciał zakończyć fabułę w 8 odcinkach, nie mając pomysłu jak te 3 ostatnie odcinki mają wyglądać.
Jeśli wyjdzie kiedyś 2 sezon i nie poprawią lepszego prowadzenia serialu to raczej serial taki do zapomnienia.