PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95231}

Detektyw Monk

Monk
2002 - 2009
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 80279
7,3 10 krytyków
Detektyw Monk
powrót do forum serialu Detektyw Monk

oglądaliście odc MONK W KORKU? widzieliscie tą autostrade 101 w USA
zeby w "Łameryce" drogi byly takie popękane z tak więlką ilością szpar i dziur? No bez jak ale w naszej ukochanej Polsce drogi są duzo lepsze a ta droga nawet ekspresówki nie przypominała, ba nawet zwyklej drogi krajowej
Czy tam naprawde w takim złym stanie są drogi?

ocenił(a) serial na 9
norbiskonio18

tylko Ty zwracasz uwagę na takie pierdoły;p

ocenił(a) serial na 10
codadeldiavolo

to chyba dobrze no nie? wytlumaczy mi ktos dlaczego ta droga byla taka popękana gorszej to nawet w Polsce nie widziałem

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Po 1. mało jeździsz po Polsce(kraju który kocham za rodaków acz nienawidzę za infrastrukturę) ponieważ tu jest WIELE dróg naprawdę złych zaczynając od "autostrad" a kończąc na dziurach pozimowych i łataniu ich w lecie(!!!) lub ulicach tak zniszczonych przez system korzeniowy drzew, że można jeździć tylko w 1 stronę zamiast w 2. ach zapomniałem o JEDNYM JEDYNYM zakorkowanym moście do Torunia o większych aglomeracjach nie wspominając.
Po 2. TO BYŁA AUTOSTRADA ŁĄCZĄCA (O ILE PAMIĘTAM) PLAC BUDOWY I MIASTO(CZY COŚ PODOBNEGO), a więc nic dziwnego że się zniszczyła zważywszy na CIĘŻKI SPRZĘT który się po niej poruszał (+ inne samochody), a czy byłeś w USA że twierdzisz iż mają drogi gorsze niż w Polsce? wiadomo że nie wszędzie będzie perfekcyjnie lecz ich stan dróg jest lepszy od naszego i chyba większość przyzna mi rację.
Po 3. jak zauważył/a codadeldiavolo dlaczego zwracasz uwagę na tak błahe sprawy i może z niektórymi sam spróbował byś się zmierzyć a nie wytłumacz i wyjaśnij, wytłumacz i wyjaśnij, wytłumacz i wyjaśnij, wytłumacz i wyjaśnij.

użytkownik usunięty

Jak zwykle edytor nie działa ale ja nie o tym przepraszam codadeldiavolo za "jak zauważył/a" nie ten klawisz i mamy gratis "/" w wypowiedzi. <wstyd>

ocenił(a) serial na 9

Wybaczam:)

ocenił(a) serial na 10
codadeldiavolo

To chyba nie jechałeś nigdy w PL autostradą,
przeciez w PL autostrady (PŁATNE, bierze sie bilecik a później sie pląci) i drogi ekspresowe są poprostu SUPER, 0 dziur, wybojów, kolein, spękać itp można zasuwać ile fabryka dała i leci sie jak po stole (pisze a autostradzie A1 od gdańska do grudziądza, A2 i drogach ekspresowych)
a patrząc na te drogi w USA ma sie wrazenie ze to bliski wchód :D:D:D bo takie popękane ze az sie oczą wierzyc nie chce, tam nawet nie są odgrodozne przeciwne kierunki jazdy, przejezdź się w PL autostradą to zobaczysz jak sie jezdzi
ba nawet w POLSCE zwykła droga krajowa np ta od Łodzi przez Toruń do Gdańska dk1 jest w całkiem dobrym stanie na pewno lepszym niz te drogi w USA pokazane w serialu
Ta droga w serialu nie była drogą do budowy, była to autostrada 101, patrzylem na google eartch jest tam taka droga tylko nie wiadomo w którym miejscu to kręcili, na pewno w górach ale czy na północ czy południe San Francisco?

pozdrawiam

użytkownik usunięty
norbiskonio18

1. A kto w Twoim równoległym świecie jest polskim prezydentem i na jakim poziomie macie tam naukę np astronomię, znacie ciemną materię. ;-)
2. A tak poważnie nie tłumacz dziecko co to są autostrady bo po takowych jeździłem i racja są odcinki super ale i też są rodem z horrorów. "drogi ekspresowe są poprostu SUPER, 0 dziur, wybojów, kolein, spękać itp" śmiech na sali, czyli np w Faktach lub Wiadomościach pokazują koszmarny stan dróg z innego państwa? Wiadomo są lepsze i gorsze nawierzchnie ale u nas PRZEWAŻAJĄ te drugie. Więc czym są rzekome remonty dróg przez które tworzą się korki!?
3. "można zasuwać ile fabryka dała i leci sie jak po stole" oglądałeś wczoraj Fakty TVN tam było właśnie o cudownych prędkościach kto wie może następny materiał taki będzie o Tobie, czego Ci nie życzę.
4. "przejezdź się w PL autostradą to zobaczysz jak sie jezdzi" Ty w ogóle czytasz moje wypowiedzi?
Po 1 żyję w Polsce (zaskoczony?) i wiem ja wyglądają nasze autostrady i jak się po nich jeździ (tu kolejne zaskoczenie ponieważ korzystam z dróg i autostrad).
Po 2 nie jestem fanem motoryzacji i zwolennikiem byle szybko do przodu ku cmentarzowi. Tak jak mój patron imiennik Św. Krzysztof jestem zwolennikiem bezpiecznej podróży ;-)
5. Opierasz na jednym serialu tezę że w USA mają złe drogi?!?!?("...jest w całkiem dobrym stanie na pewno lepszym niz te drogi w USA pokazane w serialu").

ocenił(a) serial na 10

Albert_trebla proponuje, żebyś dał sobie spokój (chyba, że takie przekomarzanie sprawia Ci przyjemność). Uważam, że najlepiej będzie jeśli Norbiskonio18 sam zacznie szukać odpowiedzi na swoje liczne irytujące pytania, mam wrażenie, że taka jego natura szukania dziury w całym. Może chce posiąść wszelką wiedze?

użytkownik usunięty
patrycj

Jestem ciekaw jego reakcji na moje wypowiedzi więc chyba dalej będę się z nim przekomarzał chociaż może to czasami wyglądać chamsko (wpisy) to zawsze śmiech mnie nie odstępuje podczas odwiedzania ów forum.

ocenił(a) serial na 10

napisze tylko ze potrzymuje swoje wczesniejsze słowa
drogi ekspresowe są super oraz autostrady
wjezdzasz jedziesz jak po stole placisz i wyjezdzasz i na autostradzie i ekspresówkach przeważnie zasuwają wszyscy ile sie da i wg mnie niema do czego sie przyczepic
akurat czytalem na forum skypercity to nawet inni piszą ze autostrady w PL i ekspresówki są lepsze niz te w USA i nawet innych krajach zachodu jak NIEMCY, HOLANDIA itp ale jest ich zdecydowanie mniej
są to śladowe ilosci
ja jechalem całą a1, a2, s1, s3, s6, s7 i naprawde nie zauwazylem zeby nawierzchnia byla nie równa jest IDEALNA i z prędkościami w okolicach 200km/h podróżuje się przyjemnie no i niema tam dziur, spękań itp moze za x lat będą ale tymi co jechalem nie ma sie do niczego przyczepic, co innego na drogach krajowych ale tragedii niema dopiero sie zaczyna na wojewódzkich i nizszej kategorii dróg ale również większosć malych wiosek dostala UE dofinansowania i sa tam nowitkie dywaniki

pozdrawiam

użytkownik usunięty
norbiskonio18

1. "wjezdzasz jedziesz jak po stole placisz i wyjezdzasz i na autostradzie i ekspresówkach przeważnie zasuwają wszyscy ile sie da i wg mnie niema do czego sie przyczepic" to może takie coś powiesz rodzinom ofiar "perfekcyjnych szybkich kierowców" dobrze by było gdyby ów idioci (łagodnie mówiąc) ginęli sami ponieważ takich nigdy nie szkoda (sami się o to proszą jadąc za szybko).
2. "akurat czytalem na forum skypercity to nawet inni piszą ze autostrady w PL i ekspresówki są lepsze niz te w USA i nawet innych krajach zachodu jak NIEMCY, HOLANDIA itp ale jest ich zdecydowanie mniej
są to śladowe ilosci" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA lepsze drogi są w Polsce niż np. w Niemczech HAHAHAHAHAHAHAHA.
3. "prędkościami w okolicach 200km/h" Jedno słowo: głupota.
4. "co innego na drogach krajowych ale tragedii niema dopiero sie zaczyna na wojewódzkich i nizszej kategorii dróg ale również większosć malych wiosek dostala UE dofinansowania i sa tam nowitkie dywaniki" naprawdę gdzie ty żyjesz? Znasz w ogóle rzeczywistość?

ocenił(a) serial na 10

uważasz ze szybka jazda po autostradzie czy ekspresówkach jest niebezpieczna?
akurat co jak co ale jadąc autostradą jest najbezpieczniej bo tam wypadki poprostu sie nie zdarzają a jesli juz to nikt nie ginie
najniebezpieczniej jest jechać krajówką jedniojezdniową gdzie pędzą wszyscy na złamanie karku i wyprzedzają na trzeciego mimo ze jadą z przeciwka a paradoksalnie najbezpieczniej jedzie się autostradami i eksrpesówkami gdzie mozna przycisnąć ale jest bezpiecznie
trzeba wiedziec gdzie mozna sobie pozwolić a gdzie nie

użytkownik usunięty
norbiskonio18

1. W granicach 200km/h TAK!
2. Popatrz na karambole np. w Hiszpanii i Niemczech(np. ten podczas burzy piaskowej)!
3. A na autostradach i ekspresówkach takich wykroczeń nie uświadczysz?
4. "trzeba wiedziec gdzie mozna sobie pozwolić a gdzie nie" mam nadzieję że nie masz prawa jazdy.

ocenił(a) serial na 10

jak wg Ciebie wygląda wyprzedzanie na trzeciego na autostradach i ekspresówkach?

prawo jazdy mam i to nie jedną kategorie

użytkownik usunięty
norbiskonio18

1. Mówię ogólnie o zachowaniu na drodze bo sam przyznasz że nie można ufać drugiemu kierowcy.
2. To życzę Ci aby "krokodylki" nie odebrały Tobie "dorobku' jeżeli jesteś fanem extremalnej podróży.

ocenił(a) serial na 10

a co mają do tego krokodylki?

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Wiesz kim są "krokodylki"?
Ty naprawdę niewiele wiesz (metafory, słowa potoczne itp.).

ocenił(a) serial na 10

wiem ale oni raczej prawka nie mogą zabrac

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Raczej mogą.

ocenił(a) serial na 10

Inspekcja Transportu Drogowego moze zabrac prawko za prędkość?
nikt Ci prawda nie zabierze za prędkość
w najgorszym wypadku dostaniesz 500pln i 10pkt karnych i wiekszej kary juz niema wszystko jedno czy przekroczysz o 50 czy w zabudowanym bedziesz 150 lecial

użytkownik usunięty
norbiskonio18

A są przecież "kierowcy' z 'przeszłością"(posiadający x mandatów i y pkt. karnych prawda?). Jeżeli dla Ciebie bez różnicy jest pędzić w t.z. z 50 lub 150 to ja się pytam kto Tobie wydał prawo jazdy?!!!

ocenił(a) serial na 10

a co ty w zabudowanym jedziesz 50????????????????????

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Nawet nie 50, a Ty NIE!!!???

ocenił(a) serial na 10

Co tam, droga. Korn !!!! :D

ocenił(a) serial na 10
blackhairband

bez jaj ale jakbym ja jechał 50km/h to mnie chyba by zatrzymali i niewiem co zrobili
np w mojej okolicy prędkość taka przelotowa to 70-90km/h i tylko do 55-60 zwalniają przed fotoradarem 50km/h i gaz w podłoge
zresztą mnie tez wnerwiają tacy kierowcy co jadą 50 i są zadowoleni

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Chodzi o zasady i bezpieczeństwo w terenie zabudowanym w którym OBOWIĄZUJE JAZDO DO 50!!!km/h nie powinno się poruszać szybciej tylko kompletny debil jedzie szybciej.
Mam więc pytanie po co są przepisy r. d. skoro ich nie przestrzegasz?

ocenił(a) serial na 10

to ja sie pytam o to tez? na zachodzie jakos sie przestrzega my mieszkamy w Polsce wiec sam wiesz jak jest jadąc 50 stwarzam wieksze niebezpieczenstwo niz jadą 100
jak pisalem wszyscy bez wyjątku lecą 70-90km/h są i tacy co jadą ponad 100 no i na motorach na pewno ponad 150 zobaczą fotoradar zwalniają do 55-60 i znów but w podloge
sam jestem za powolną i rozważną jazdą ale jadąc 50 stwarzam duze niebezpieczenstwo bo inni za mną wyprzedzają mnie jak sie tylko da nawet w lusterka nie patrzą
Co ciekawe po co dają ograniczenia do 50 jak nikt nie jedzie wolniej niz 70km/h?

użytkownik usunięty
norbiskonio18

"jadąc 50 stwarzam wieksze niebezpieczenstwo niz jadą 100" znasz zasady fizyki? przecież to co napisałeś to kompletna bzdura jak mniejsze zagrożenie może generować samochód z większą prędkością uwzględniając masę pojazdu i jego ładunku?
To że inni nie przestrzegają przepisów nie oznacza że kolejne osoby mają ich nie przestrzegać.

ocenił(a) serial na 10

jadąc 50 wszyscy sie z tylu denerwują i wyprzedzają jak sie tylko da i są wypadki
a jadąc 80 jedziesz jak inni i jest ok i nikt sie nie denerwuje

użytkownik usunięty
norbiskonio18

Szkoda mi Ciebie...

ocenił(a) serial na 10

czemu?