WTF? Nie wiem czego ludzie oczekują od dobrego serialu. Że morderstwo za słabe, że nie pokazali dobrze trupa, że gadają za dużo, że za mało akcji. Nosz k....a. Społeczeństwo się uwstecznia umysłowo i jara byle gównem, a nie potrafi docenić czegoś naprawdę dobrego.
Hah a czego można oczekiwać od obywateli kraju kwitnącej cebuli jak nie wiecznego malkotenctwa ?:D
Douger -> mylisz się kolego. Właśnie to malkontenci oburzyli się po dwie(!) osoby ośmieliły się napisać, w morzu peanów, o swoich negatywnych odczuciach odnośnie serialu. Rozumiem, że boli Cię, że nie zachwyca się serialem 100% widzów? Można pisać tylko pozytywne opinie, reszta niech nie ogląda i nie marudzi. LOL
Ale nie chodzi mi tylko o ten serial.Mówię ogólnie. Ale jak ktoś pisze, że "serial się jeszcze może rozkręci: no to pytam WTF? On już jest rozkręcony. Jeśli komuś nie podoba się w tym momencie, to nie liczyłbym, że spodoba mu się później. I to w sumie tyle.
Sądzisz że w ciąż w 99% odcinka będą sprawy prywatne detektywów, bez nawiązania do głównego motywu śledztwa?To w takim razie HBO zrobiło widzów w kakao, zapowiadając ten serial jako kryminał.
Sądzę, że jest to zrobione PO COŚ. Nie dla czczego gadania. A serial jak wskazuje tytuł jest o prawdziwym detektywie.
Sama nie jestem fanką typowego polskiego narzekactwa i czepiania się wszystkiego, ale na forum filmowym tak to już jest, że jedne produkcje nam przypadają do gustu, a do innych mamy swoje subiektywne zastrzeżenia i nie ma nic złego w tym, by je kulturalnie (!) wyrażać :)
Właśnie to jest w tym serialu najlepsze. Niby tylko gadanie i gadanie, a taki ciekawy.
Dialogi w serialu są na pewno ciekawie zagrane, problemem jest raczej to, że postać Cohle'a w 10 różnych scenach mówi ciągle to samo o tym, że ludziom wydaje się, że życie ma znaczenie.
Podejrzewam, że jak Rust zaczyna mówić to niektórzy się wyłączają, jego rozkminy przecież są najlepsze i nie mówi ciągle tego samego. Mówi o jednej "filozofii" ale o różnych jej aspektach, jak zwykle wszystko uogólnione.... Wychodzi na to, że nie warto wierzyć w "inteligentnego widza".