Czy tylko ja zauważyłem, że w tych pierwszych 4 odcinkach wszystko trzyma się kupy i jest tak
dokładnie przemyślane jak nigdzie indziej? Jest to rzadkość wśród jakichkolwiek seriali, zawsze
było coś co zwracało moją uwagę, w szczególności błędy logiczne, teksty czy sama gra aktorska,
nawet w małych ilościach decydowały o mojej ocenie. Tutaj wszystko gra jak należy, teksty
skłaniają widza do głębszych przemyśleń i czasem warto do nich wrócić, o grze aktorskiej nie
wspomnę- zarówno Harrelson, jak i McConaughey(!) nie mają sobie równych, błędów nie
zauważyłem, wszystko to uzupełnia świetny montaż( dalej nie mogę zapomnieć o akcji w
slumsach...) i muzyka, a to dopiero 4 odcinki ! Wszystko obejrzane w jedną noc i nic tylko czekać
na kolejną część układanki : ) Na tą chwilę daję 8 bo jest za wcześnie na wyższa ocenę, ale
jestem pewien, że będzie ona wzrastała wraz z każdym odcinkiem.
Ufolodzy to wynajęci agenci mający za zadanie sianie dezinformacji. Kosmici, o ile istnieją, od dawna nie byli w pobliżu naszej planety.
Chętnie posłucham czegoś na temat kosmitów. Nie przestawaj, a my tymczasem pogadamy o TD.
"Niektórzy nawet nie dopuszczają myśli że jesteśmy małpami wywodzącymi się od tego samego gatunku" - może Ty jesteś małpą i dopuszczasz do siebie taką myśl, ja na pewną małpą nie jestem, a na dodatek jestem praktykującą katoliczką, czym zapewne dla osób myślących podobnie do Ciebie trafiam na szczyt tzw. ciemnogrodu. whatever.
jeżeli należysz do zwolenników teorii ewolucji, to najpierw się z nią zapoznaj. małpa to nie człowiek, a człowiek to nie małpa. w myśl teorii Darwina oba gatunki miały wspólnego przodka, a następnie poszły "każdy w swoją stronę". gdyby człowiek, jako taki wywodził się bezpośrednio od małpy to człekokształtne byłyby gatunkiem przejściowym i musiałyby wyginąć zastąpione wyższą formą ich rozwoju - człowiekiem.
tyle w temacie "małp".
niekoniecznie "debilem", ale człowiekiem, który boi się myśleć jest na pewno :)
monologi Rusty'ego są niesamowite i prowokują pracę mózgu na najwyższych obrotach, dosłownie rozwalają intelektualnie. to najbardziej inteligentna postać i na dodatek jest świetnym psychologiem - wystarczy spojrzeć na to, jak prowadzi przesłuchania. "w tym szaleństwie jest metoda" chciałoby się rzec.
cała postać jest rewelacyjna. fenomen gry aktorskiej po prostu :)
Począwszy od wspaniałej muzyki (już piosenka wstępna jest przyciągająca) po niesamowite zdjęcia, montaż i aktortwo, konczac na niezwykle ciekawej historii i sposobie realizacji scenariusza-zdecydowanie POLECAĆ TEN SERIAL