PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 164 tys. ocen
8,4 10 1 163856
8,0 52 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Nowy sezon...

ocenił(a) serial na 9

Po przeczytaniu news'ów dotyczących nowego sezonu "True Detective" nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć tą przygodę, niestety nie wiem jak w świetle tych informacji ocenić serial. Ponieważ pierwszy sezon jest genialny, a drugi zapowiada się strasznie słabo, więc pozostaje dylemat :(

ocenił(a) serial na 9
infa

Już oceniasz coś, czego nie widziałaś?
Mi też BARDZO podobał się 1. sezon a drugi to będzie już ZUPEŁNIE coś innego,
ale skoro twórcy pozostają ci sami to może jednak nie będzie tak źle!

ocenił(a) serial na 8
moooda1

Jacy tworcy? Sila tego serialu byly kreacje dwoch aktorow. Ich juz w drugim sezonie nie zobaczymy. Scenariusz nie byl majsterszykiem i gdyby nie odtworcy dwoch glownych rol, ten serial mogl byc po prostu kolejna przecietna produkcja.

infa

Kobiety, które rozpracowują okultystów w czasach początku publicznego transportu- litości :P Już sam motyw dwóch kobiet jest jak dla mnie co najmniej śmieszny i trąci polityczną poprawnością, ale okultyści i transport publiczny- przecież to się nie mieści w głowie :P Mam nadzieję że to trolling...

To już mogliby zrobić spin- off o Ruscie w czasach bycia "narkomanem do wynajęcia"...

ocenił(a) serial na 9
TomKruz

E tam, za scenarusz zabrał się Pizzollato. Nawet, jak opis drugiego sezonu brzmi groteskowo, to jestem zdania, że może wyjść coś ciekawego, tak jak było z 1wszym sezoneM, a kobiety nie muszą byc wcale złym pomysłem :D.

Tylko ciekawe co z czołówką ? Sam motyw zostawią, a po prostu zamienią bohaterów i ''tło'' miasta ?

xRollz

Kobieta jako detektyw to naprawdę nie do końca zbadany jeszcze grunt, więc może wyjść coś ciekawego. Para detektywów w postaci mężczyzny i kobieta to bardzo ciekawe połączenie(tylko bez romansu, proszę). Przepraszam za ton mojej powyższej wypowiedzi- chodziło mi o to, że dwie kobiety prowadzące śledztwo, przenikające do kryminalnego podziemia i zadające się z najgorszymi szujami na świecie wyglądałyby niczym anioły wrzucone w piekło. Nie wiem nawet, czy możliwe jest połączenie w partnerstwo dwóch kobiet- detektywów.

ocenił(a) serial na 8
TomKruz

Chyba nie ma za co przepraszać . Jeśli faktycznie kolejny sezon ma opowiadać o czasach dość odległych i detektywami mają być panie , to chyba jakiś żart. W sensie , że jeszcze kobiety nie mają praw wyborczych , a już są detektywami. No ale to chyba na razie spekulacje. Podwiązka i rewolwer ?

TomKruz

Naprawdę ma to tak wyglądać ?

emjey23

Według słów twórcy, którym jest Nic Pizzolatto. To jeszcze nic pewnego, może mówił od tak sobie, we światy :D

TomKruz

OBY ! Jeśli to będą dwie kobiety, będę mega zawiedziony. Nie żebym coś do nich miał... ale kompletni nie pasują do konwencji serialu. Babka - facet, taki duet spoko, TYLKO BEZ WĄTKU MIŁOSNEGO, bo się porzygam :D