Po przeczytaniu news'ów dotyczących nowego sezonu "True Detective" nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć tą przygodę, niestety nie wiem jak w świetle tych informacji ocenić serial. Ponieważ pierwszy sezon jest genialny, a drugi zapowiada się strasznie słabo, więc pozostaje dylemat :(
Już oceniasz coś, czego nie widziałaś?
Mi też BARDZO podobał się 1. sezon a drugi to będzie już ZUPEŁNIE coś innego,
ale skoro twórcy pozostają ci sami to może jednak nie będzie tak źle!
Jacy tworcy? Sila tego serialu byly kreacje dwoch aktorow. Ich juz w drugim sezonie nie zobaczymy. Scenariusz nie byl majsterszykiem i gdyby nie odtworcy dwoch glownych rol, ten serial mogl byc po prostu kolejna przecietna produkcja.
Kobiety, które rozpracowują okultystów w czasach początku publicznego transportu- litości :P Już sam motyw dwóch kobiet jest jak dla mnie co najmniej śmieszny i trąci polityczną poprawnością, ale okultyści i transport publiczny- przecież to się nie mieści w głowie :P Mam nadzieję że to trolling...
To już mogliby zrobić spin- off o Ruscie w czasach bycia "narkomanem do wynajęcia"...
E tam, za scenarusz zabrał się Pizzollato. Nawet, jak opis drugiego sezonu brzmi groteskowo, to jestem zdania, że może wyjść coś ciekawego, tak jak było z 1wszym sezoneM, a kobiety nie muszą byc wcale złym pomysłem :D.
Tylko ciekawe co z czołówką ? Sam motyw zostawią, a po prostu zamienią bohaterów i ''tło'' miasta ?
Kobieta jako detektyw to naprawdę nie do końca zbadany jeszcze grunt, więc może wyjść coś ciekawego. Para detektywów w postaci mężczyzny i kobieta to bardzo ciekawe połączenie(tylko bez romansu, proszę). Przepraszam za ton mojej powyższej wypowiedzi- chodziło mi o to, że dwie kobiety prowadzące śledztwo, przenikające do kryminalnego podziemia i zadające się z najgorszymi szujami na świecie wyglądałyby niczym anioły wrzucone w piekło. Nie wiem nawet, czy możliwe jest połączenie w partnerstwo dwóch kobiet- detektywów.
Chyba nie ma za co przepraszać . Jeśli faktycznie kolejny sezon ma opowiadać o czasach dość odległych i detektywami mają być panie , to chyba jakiś żart. W sensie , że jeszcze kobiety nie mają praw wyborczych , a już są detektywami. No ale to chyba na razie spekulacje. Podwiązka i rewolwer ?
Według słów twórcy, którym jest Nic Pizzolatto. To jeszcze nic pewnego, może mówił od tak sobie, we światy :D