PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162859
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

Do 5 minut rejestracji 10 minut myślenia nad nickiem i 10 nad zdjęciem profilowym skłoniła mnie pewna refleksja.

Tak przytrafiła mi się, sam się tego nie spodziewałem nie jest to refleksja typu tych mądrych ogarniętych refleksji uniwersyteckich ubierających się w markowe ciuchy i pachnącym Hugo Bossem. Jest to moja skroma refleksja przycupnięta w małym pokoju gdzieś na emigracji racząca się parówkami z ketchupem. Więc proszę sie zbyt wiele po niej nie spodziewać.

Bardzo strasznie żeby nie powiedzieć strachelnie czekałem na ten 2 sezon, po pierwszym naprawdę zżyłem się z bohaterami, mimo tych całych zabiegów retrospekcyjnych. Serial naprawdę wywoływał we mnie uczucia , inne uczucia niż dzisiejsze hity typu ... nie wiem Jurasic park ? Jedynym uczuciem jakie wywał takowy park była zgaga a i tak podejrzewam że miał wym udział amerykański koncern produkujący brązowy napój składający się głównie z cukru później z wody i chemii łączącej cały ten cukier,.
Kurde za bardzo mi schodzi na dygresjach, jak tak dalej pójdzie to zacznie to przypominać Nad niemnem.

Dobra tak więc, czy ktoś też tak miał że tak czekał i czekał na ten serial że po prostu z samego oczekiwnia powiedział sobie kurde świetne, intro miażdży ( btw całkiem mi wyleciało z głowy jak się nazywa intro na początku filmu? ) faktycznie miażdży, Farell jest Farellem jak na Farella przystało. Jednak po 3 odcinkach doszło do mnie że ten drugi sezon nie ma w sobie tego co miał pierwszy, że z rozpędu uważałem go za bardzo dobry i oglądam w sumie praktycznie tylko dla samego oglądania. Natomiast Ray Donovan któego również oglądam który może w opini wielu jest tylko marną podróbką Sopranos wywołuje u mnie bardzo głębokie emocje których nie jestem w stanie opisać i to chyba jest najpiękniejsze.

Zastanawiam się tylko ile razy popełniłem błąd przyjęcia z rozpędu tego co było dobre za dobre. I jeszcze suchar że chrupkiego za chrupkie....

ocenił(a) serial na 6
Nordwand

za miesiac moze pogodzisz sie z Jurasic World, i przyznasz ze w grundzie rzeczy jest spoko ;) ..... a tak serio no naturalne chyba i dużo ludzi tutaj probowało usprawiedliwiac pare odcinkow i do ostatniego bedzie .... aaa moze bedzie zupelnie odwrotnie jak w pierwszej serii gdzie 7 odcinkum bylo miazga a ostatni padaka , moze tutaj ten ostatni odcinek bedzie petardą ! who knows :)

POZDAWIAM

ocenił(a) serial na 9
lbras76

Ostatni odcinek ma trwac 90 min i z promo wynika ,ze bedzie dosc mocny ;)

ocenił(a) serial na 9
Nordwand

Ja po obejrzeniu Kompanii Braci, wyczytalem gdzies ze planuja zrobic Pacyfik. Czekalem grubo ponad 2 lata na cos chociaz w polowie dobrego... a reszty juz nie musze pisac:(, czekam dalej haha

ocenił(a) serial na 8
Nordwand

Tak,miałkie pozostanie miałkie. mimo oczekiwania na "wielkie". A po pierwszym sezonie i frazesie z zawieszoną w kosmos poprzeczką miało być "wielkie". A jakie jest każdy widzi. A jak nie widzi i dalej broni to ponoć to kwestie gustu są. Gustów nie rozumiem w tym przypadku.
Spaprany sezon- tak jak Ty oglądam z rozpędu, ale po prawdzie po 3 odcinku nie wiem do końca co oglądam , fabuła mi się rozwlekła i sens się gdzieś zapodział. Może dlatego że tak się w marazmie smutnego życia ubabrałam z bohaterami -tak przecież "głębokimi" i tragicznymi. O mamo Pizallo ,serio? O ile Rust miał sens o tyle tutaj przy Farellu , lasce i geju człowiek ma ochotę zawołać- a weźcie wy się k**** za szmaty z tymi waszymi demonami , strzelcie im po mordach- ale w końcu wstańcie , otrzepcie dupy i Żyjcie w końcu. Puk puk- Żyjcie!
Plusik za Raya Donovana. Ray jest nieszczęśliwy, ale jest tak pięknie nieszczęśliwy że się kibicuje i jemu i całej reszcie równie połamanych przez życie bohaterów. I ogląda się to lepiej niż przemarsz martwych za życia w Detektywie.

Nie wiem czy chce 3 sezon. A na pewno na niego nie czekam.