to są domysły, ale prawdopodobne jest, że Elisa Montgomery to już dorosła poszukiwana dziewczynka pod zmienionym nazwiskiem.
Mogła być zamieszana w zabicie brata (może w następnych odcinkach wyjdzie jakaś jego ciemna strona osobowości)
Jak macie swoje teorie, bądż zaprzeczenia ww piszcie śmiało
moja teoria bedzie taka ze zakonczenie bedzie takie ktorego sie nei spodziewami a tworcy specialnie podsuwaja nam falszywe tropy
Popieram. Po 5 odcinku zaczyna się klarowac, że od momentu zaginięcia pilnuje sprawy. Tylko jakie są tego powody?
Sekta? W odcinku pierwszym był sygnał, że dzieciaki ze szkoły miały rower tego chlopaka co zginął. Pytanie dlaczego on zginął a ją porwano (?)
Nie tylko pilnuje sprawy, ale cały czas stara się wyciągać coś nowego. Widać też, że ma w sobie elementy osobowości socjopatycznej, bo np. potrafi dobrze manipulować mężem.
Na Wikipedii amerykańskiej podali, że ich córka zmarła. Musiałem chyba nieważnie oglądać, co się jej stało?
Jezu, pewnie, że to nie fakt, bo nie zostalo to bezpośrednio podane. Ale widać, że jesteś zaskoczony, bo nie skumałeś
Pilnuje? Przedstawia mu pomysly dotyczace sprawy, jak np na kolacji podpowiadała mu, ze byc moze chlopiec zginal w wypadku. Jest po prostu ciekawska i wku***ająca :) Osoba zamieszana pisałaby książkę na ten temat? No, nie wiem...
Moja jest taka że odpowiedz jest w fabryce, słynny wyjazd do Afryki na safari i utrata dziecka no i oczywiście Amelia utaj ma swoją historię. Pytanie czy Detektyw przeczytał książkę bo obawiam się że nie a tam jest sporo rozwiązań.
Wg mnie amelia moze byc tym prawdziwym detektywem..
Cala zagadka pewnie jest zwiazana z matką Lucy, panem od kurczaczków i policjantem ktory to kryje.
Detektyw mowil , ze nie przeczytał ksiazki do konca. Tylko nie wiadomo kiedy zaczał . Bo dziwne ,ze w latach 90 nie skumał temu tekstu"dzieci musza sie smiac"
Mamy motyw z walscicielem fabryki kurczakow Hoytem, bogaty facet ktory moglby to wszystko ukartowac, zgadzaja sie watki z drogim autem widzianym w dniu zaginiecia dzieciakow, motyw z dziwnym murzynem z bielmem (mozliwe ze jakis wynajety najemnik do brudnej roboty). Matku Julii slynela z romansow na boku, rodzice Toma Purcella watpili czy Julia byla jego corka. Lucy pracujac w fabryce mogla miec romans z Hoytem, owocem tego byla Julia. Hoyt zleca porwanie swojej corki i przetrzymuje ja przez wiele lat az w koncu mlodej dziewczynie udaje sie uciec.
Ta teoria jest mozliwa ale mozliwe tez ze to tylko podpucha.
Inne teorie ?
-Julie zostala porwana przez jakis gang pedofilski. Motyw rozowych pokojow o ktorych mloda Julie opowiadala innym dzieciakom na gigancie. Jakos udalo sie jej zwiac i teraz sie ukrywa.
-Wujek dzieciakow, brat Lucy byl jakos zaangazowany w porwanie, fakt ze zniknal po 80 roku, odnalezenie jego zwlok w 90-tych jest dosc dziwaczne. Poza tym ten motyw dziury w scianie do podgladania co robi w pokoju Julie jest niepokojacy. Moze Julie to owoc kazirodczego zwiazku brata z siostra ?
-Zaangazowany w porwanie MUSI byc ktos z policji, wskazuje to na prawdopodbne podstawienie dowodow na miejscu sieki Indianina i pozniejsze zaginienia kluczowych dowodow.
Amelia to dla mnie po prostu irytujaca pisarka ktory zweszyla temat do napisania poczytnej ksiazki chociaz moze sie myle...
Zgadzam się z twoją teorią, że Lucy miała romans z panem od kurczaków (drogie auto na to wskazuje), Julie była jego córką, porwał ją wypral jej mózg, brat chciał ją pewnie obronić przed porwaniem i oberwał w głowę. Myślę, że w policji osoby, które są zamieszane to ten gościu szycha na samej górze, on śledźtwo utrudnia od początku- podaje wszystko do telewizji, nie daje nakazów przeszukania etc. pewnie jest opłacany przez pana kurczaka xd.
-myślę, że wujek dzieciaków to fałszywy trop, który oni podchwycili i tego gościa zabili przypadkowo próbując coś z niego wyciągnąć. Ale możliwe, że też był zamieszany.
- nie wiem czy to było powiedziane ale czy ten "wywiad" w 2015 to nie jest żaden wywiad do telewizji tylko ten jego syn (który też jest policjantem) próbuje rozwiązać tę sprawę i wyciągnąć z ojca informacje pod przykrywką tego wywiadu? I czy ten syn i reporterka są razem? Trochę przewijałam te wątki współczesne i się pogubiłam...
-też myślę, że Amelia nie ma związku, myślę że detektyw powiąże wszystko gdy przeczyta wreszcie jej książkę.
jestem założycielem tego wątku i niestety, po ostatnim odcinku 3 sezon oceniam jako najsłabszy.
naprawdę, takie zakończenie?
przez tyle, tyle lat nie wpadli na tropy ukazane w ostatnim odcinku?
to już detektywi z Septagonu chyba by to szybciej posklejali.
Zawiedziony.