Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 166 tys. ocen
8,4 10 1 165927
8,0 56 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

ocenił(a) serial na 10

uwielbiam takie klimaty, jutro kolejny odcinek, wreszcie. mam chyba jakąś obsesję na punkcie
psychopatów wszelakiego rodzaju:)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 8
NikKI76

haha ;) nie martw się, jest wiele osób z taką samą manią! Polecam inne "psychopatyczne" seriale typu: Hannibal, Dexter, The Fall, AHS, Luther, czy Bates Motel - rewelacja!

ocenił(a) serial na 10
fuzjaa

oglądam, oglądam, na the fall czekam niecierpliwie, na hannibala też, na bates motel też:) nawet oglądam the following , i polecam Ci jeszcze Rectify - fajny klimat , i the bridge, tez czekam na kolejne sezony:)

ocenił(a) serial na 8
NikKI76

a jednak znalazło się coś, czego jeszcze nie ugryzłam! dziękuję Ci bardzo, chyba będę mieć "pracowity" wieczór ;)

ocenił(a) serial na 10
fuzjaa

bardzo proszę:) Rectify ma specyficzny klimat, bez dosłownych psychopatów, ale jest tajemnica, itp, wciąga, poczytaj o nim. a the bridge świetny. jak lubisz te klimaty, spodoba Ci się.
http://www.filmweb.pl/serial/Rectify-2013-683176
http://www.filmweb.pl/serial/The+Bridge%3A+Na+granicy-2013-666442

fuzjaa

co to jest AHS? American Horror Story?

ocenił(a) serial na 8
backu

Tak :)

fuzjaa

Oglądałem wszystkie prócz The Fall, o którym jakoś nie słyszałem. Ale po krótkim riserczu wiem, że Upadek na pewno sprawdzę. Dzięki.

Pan__Cogito

The Fall ogladałem, jest obrzydliwy, a wkoło syf brzydkiej jak wysypisko Irladnii Północnej. Gillian Anderson jako pani inspektor, podobnie jak Marty nic nie wniosła do śledztwa. Nie wiem po co robią 2 sezon, bo właściwie juz wiedza kto jest morderca, no chyba ze chodzi o sam poscig.

backu

W jakim sensie obrzydliwy? Oczywiście prosiłbym bez spoilerów. :)

Pan__Cogito

Przy Dexterze człwiek sie przyzwyczaił do mordowanych przez seryjnego mordercę pedofilów, morderców i innych tego typu, a tu mamy morderstwa niewinnych kobiet, i te morderstwa wygladaja obrzydliwie. Do tego czarny charakter nie grzeszy sprytem.

ocenił(a) serial na 10
Pan__Cogito

Pan Cogito, myślę że samemu najlepiej ocenić serial the fall, jeżeli się na niego nie natknąłeś , ilu ludzi tyle gustów:)

NikKI76

Oczywiście, z tym że wolę się wpierw dowiedzieć, czy ten czas nie będzie stracony. W końcu tyle do obejrzenia, a tak mało czasu. :)

ocenił(a) serial na 10
Pan__Cogito

no więc ja namawiam:) ale ja tak obsesyjnie oglądam tego typu seriale, filmy, że jestem wobec nich całkowicie bezkrytyczna:) w każdym serialu znajduję coś innego, nie mogę nic więcej napisać bez zdradzania fabuły, no jak się zdecydujesz, będę ciekawa Twojej opinii, pozdrawiam:)

NikKI76

backu nie zniechęcił mnie zbytnio, a rzekłbym, że wręcz przeciwnie. :) Pewnie obejrzę (chociażby tylko dla Gillian), a i 5 odcinków, to nie jest wcale dużo, żeby nie można było zaryzykować. :) Jeżeli jest wystawiony wyżej w jednym rzęcie z Dexterem, Lutherem czy Hannibalem, to zdziwię się, jeżeli mi nie przypadnie do gustu. Mam też na oku Top of the Lake.

ocenił(a) serial na 8
Pan__Cogito

Moim bardzo subiektywnym zdaniem: Top of the Lake jest niezłym miniserialem, który niekiedy przyjmuje postać satyry. Szybko wciąga, ale równie szybko się o nim zapomina. A co do The Fall - nie byłabym tak odważna, by porównywać go z Dexterem czy Hannibalem :) (to są perełki), ale też jest wart uwagi, dlatego trafił na listę.

fuzjaa

Dobrze, że to piszesz, bo już się nastawiłem na nie wiadomo co. :D Co do The Fall ofkors. No, ale sprawdzę to się wypowiem. Chociaż będzie to miało miejsce raczej po sesji.

Pan__Cogito

Naprawdę napisałem "rzęcie"? ;o