PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654010}

Detektyw

True Detective
2014 -
8,4 163 tys. ocen
8,4 10 1 162859
7,8 58 krytyków
Detektyw
powrót do forum serialu Detektyw

http://www.youtube.com/watch?v=PORrGrQrFtk

marckoza

ciekawe...czy spełni oczekiwania większości :P

ocenił(a) serial na 10
marckoza

hmm ciekawe co to za typ który leży połnagi w jakimś łózku. a nad nim stoi też jakiś koleś. i czy faktycznie Rust trafi do Carcosy ;)??

ocenił(a) serial na 9
mati77

jakiec croscY?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
marckoza

Mam nadzieję że ten facet na stole to nie Rust... Nie mogą zrobić czegoś takiego tej postaci, a już na pewno nie w finale...

ocenił(a) serial na 10
TomKruz

http://i.imgur.com/qD7BL73.jpg

Nie wygląda na Rusta... brak tatuażu.

Teatu

ani na Martina, za maly brzuch :D

Freddie

Ani na córkę Martina- brak... Nevermind :P

ps
Dziwne, że taka teoria się jeszcze nie pojawiła, ostatnio mieszano ją do wszystkiego w tym serialu :D

ocenił(a) serial na 10
Freddie

Czy mi się wydaje, czy ten koleś na pierwszym planie ma urwaną rękę?

Elninioo

To zdjęcie jest tak posklejane, żebyś widział całą postać na jednym ujęciu, do tego potrzebna była komputerowa "amputacja" :)

ocenił(a) serial na 9
TomKruz

Widać, że koleś ma długie, blond włosy. Biorąc pod uwagę to i otoczenie obstawiam, że to jakaś retrospekcja z Reggim Ladoux

ocenił(a) serial na 9
marcin_kazik

Chociaż z drugiej strony nie ma tatuaży, wiec chyba jednak jestem w błędzie

ocenił(a) serial na 9
marckoza

Ten ze snajperką to chyba właściciel knajpy w której pracuje Rust, nie?

Pablo93

Tak, też mam takie wrażenie.

Pablo93

na to wyglada, sam stracil syna w latach 80 i pomaga detektywom.

ocenił(a) serial na 10
Pablo93

Taa... po za tym Gościu - Na - Stole (a w zasadzie na łóżku bez materaca 00:05 onego trailera) ma długie włosy, identycznie ułożone jak Gościu - Ze - Ze - Snajperką.

ERGO:

Ów Gościu stracił syna w latach 80 i pomaga detektywom. W ramach pomagania będzie próbował odstrzelić tych złych przy pomocy karabinu (tak na marginesie, to chyba nie snajperka, ale jakiś sztucer z celownikiem optycznym). Pomaganie skończy się tym, że wyląduje przykuty na łóżku z rozwalonym prawym kolanem, tam gdzie ci źli robią to co robią. W innych ujęciach trailera mamy detektywów ganiających z giwerami po jakimś paskudnym miejscu. O tym jak mało jest to przyjemne miejsce świadczy ołtarz (?) widoczny w 00:35 trailera

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Przecież w 00:35 trailera jest jego koniec i czarne tło :P

ocenił(a) serial na 10
Elninioo

Ano jest. A mnie chodziło o to coś z czaszką widoczne w 00:17. Sądząc po minie Rusta, będzie tam coś jeszcze. A generalnie to chodziło mi o to, że detektywi będą chcieli pomóc uwięzionemu Gościowi - Ze – Snajperką, wejdą do owego paskudnego miejsca, znajdą ołtarz i coś jeszcze.. czyli czarne tło, koniec sezonu i napis „to be continued”.

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Ten sezon będzie zamkniętą historią.

ocenił(a) serial na 10
Elninioo

Jezu słodki, wiem. Z tym napisem „to be continued” to nie pisałem na poważnie. Żart cienki, przyznaje.

A tak na poważnie. Trailer sugeruje iż finał będzie rozgrywał się faktycznie w miejscu gdzie kult ma swoją siedzibę, i tam zdarzy się COŚ... - zgodnie z logiką tego typu Opowieści, z których Detektyw tyleż obficie co i inteligentnie czerpie.

Kwestia zamknięcia historii – HBO jest dość wstrzemięźliwe jeśli chodzi o marketing serialu, pozostawiając Nam pole do popisu – interpretacji, domysłów, spekulacji, analizowania nie tylko samych odcinków, co już nawet trailerów odcinków oraz snucia teorii.
Internet donosi iż:
a. sezon 2 będzie
b. opowiadał zupełnie inną historię
c. już bez Matthew McConaughey

A co z Harrelsonem? I co oznacza „zupełnie inną historię”? Nie wyklucza według mnie tego, iż pewne wątki pozostaną jednak otwarte (np. udziału rodziny Harta w sekcie – na razie jest to sugerowane, co podchwycili twórcy teorii na temat serialu). Ale pewne się mylę.

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Przyznaje, że żartu nie załapałem:P ale to dlatego że dużo ludzi pisze o kontynuacji :P

Harrelson też nie będzie już grał, informacja od scenarzysty ;)

ocenił(a) serial na 10
Elninioo

A tego to nie wiedziałem. Czyli że co, że moja teoria na temat kontynuowania wątku Harta i jego rodziny nie ma racja bytu? Zaiste, żaden „true” ze mnie „detectiv”.

ocenił(a) serial na 10
pegaz_filmweb

Na to wygląda, zdaje się tez że sami aktorzy wypowiedzieli się, że nie ma szans na kolejny sezon z ich udziałem.

Moim zdaniem w kolejnych sezonach może być tylko jakieś nawiązanie do tego serialu. Na przykład:

dwóch detektywów gdzieś jedzie by przesłuchać świadka, postanawiają spytać o drogę w przydrożnej knajpie, gdzie za ladą spotykają nawalonego Rust`a. Który po 5 minutowym monologu o filozofii szukania drogi, mówi że muszą na pierwszym skrzyżowaniu skręcić w prawo :P

Od taki epizodzik :P

ocenił(a) serial na 10
Elninioo

Nie. Moim zdaniem Rust powie: "The road is a flat circle" i każe zawrócić

Pablo93

Chyba to rozgryzłem. Dziecko tego faceta- właściciela baru Rusta zostało porwane, a sprawa zatuszowana. Za zatuszowaniem mógł stać ten szeryf, do którego jak widać facet celuje :)

marckoza

Osz kurcze, trailerek odcinka zachęcający - możliwe, że po finale oczko pójdzie w górę u mnie w ogólnej ocenie serialu <albo i w dół xd>. Nie mogę się doczekać <3