hmm ciekawe co to za typ który leży połnagi w jakimś łózku. a nad nim stoi też jakiś koleś. i czy faktycznie Rust trafi do Carcosy ;)??
Mam nadzieję że ten facet na stole to nie Rust... Nie mogą zrobić czegoś takiego tej postaci, a już na pewno nie w finale...
Ani na córkę Martina- brak... Nevermind :P
ps
Dziwne, że taka teoria się jeszcze nie pojawiła, ostatnio mieszano ją do wszystkiego w tym serialu :D
To zdjęcie jest tak posklejane, żebyś widział całą postać na jednym ujęciu, do tego potrzebna była komputerowa "amputacja" :)
Widać, że koleś ma długie, blond włosy. Biorąc pod uwagę to i otoczenie obstawiam, że to jakaś retrospekcja z Reggim Ladoux
Taa... po za tym Gościu - Na - Stole (a w zasadzie na łóżku bez materaca 00:05 onego trailera) ma długie włosy, identycznie ułożone jak Gościu - Ze - Ze - Snajperką.
ERGO:
Ów Gościu stracił syna w latach 80 i pomaga detektywom. W ramach pomagania będzie próbował odstrzelić tych złych przy pomocy karabinu (tak na marginesie, to chyba nie snajperka, ale jakiś sztucer z celownikiem optycznym). Pomaganie skończy się tym, że wyląduje przykuty na łóżku z rozwalonym prawym kolanem, tam gdzie ci źli robią to co robią. W innych ujęciach trailera mamy detektywów ganiających z giwerami po jakimś paskudnym miejscu. O tym jak mało jest to przyjemne miejsce świadczy ołtarz (?) widoczny w 00:35 trailera
Ano jest. A mnie chodziło o to coś z czaszką widoczne w 00:17. Sądząc po minie Rusta, będzie tam coś jeszcze. A generalnie to chodziło mi o to, że detektywi będą chcieli pomóc uwięzionemu Gościowi - Ze – Snajperką, wejdą do owego paskudnego miejsca, znajdą ołtarz i coś jeszcze.. czyli czarne tło, koniec sezonu i napis „to be continued”.
Jezu słodki, wiem. Z tym napisem „to be continued” to nie pisałem na poważnie. Żart cienki, przyznaje.
A tak na poważnie. Trailer sugeruje iż finał będzie rozgrywał się faktycznie w miejscu gdzie kult ma swoją siedzibę, i tam zdarzy się COŚ... - zgodnie z logiką tego typu Opowieści, z których Detektyw tyleż obficie co i inteligentnie czerpie.
Kwestia zamknięcia historii – HBO jest dość wstrzemięźliwe jeśli chodzi o marketing serialu, pozostawiając Nam pole do popisu – interpretacji, domysłów, spekulacji, analizowania nie tylko samych odcinków, co już nawet trailerów odcinków oraz snucia teorii.
Internet donosi iż:
a. sezon 2 będzie
b. opowiadał zupełnie inną historię
c. już bez Matthew McConaughey
A co z Harrelsonem? I co oznacza „zupełnie inną historię”? Nie wyklucza według mnie tego, iż pewne wątki pozostaną jednak otwarte (np. udziału rodziny Harta w sekcie – na razie jest to sugerowane, co podchwycili twórcy teorii na temat serialu). Ale pewne się mylę.
Przyznaje, że żartu nie załapałem:P ale to dlatego że dużo ludzi pisze o kontynuacji :P
Harrelson też nie będzie już grał, informacja od scenarzysty ;)
A tego to nie wiedziałem. Czyli że co, że moja teoria na temat kontynuowania wątku Harta i jego rodziny nie ma racja bytu? Zaiste, żaden „true” ze mnie „detectiv”.
Na to wygląda, zdaje się tez że sami aktorzy wypowiedzieli się, że nie ma szans na kolejny sezon z ich udziałem.
Moim zdaniem w kolejnych sezonach może być tylko jakieś nawiązanie do tego serialu. Na przykład:
dwóch detektywów gdzieś jedzie by przesłuchać świadka, postanawiają spytać o drogę w przydrożnej knajpie, gdzie za ladą spotykają nawalonego Rust`a. Który po 5 minutowym monologu o filozofii szukania drogi, mówi że muszą na pierwszym skrzyżowaniu skręcić w prawo :P
Od taki epizodzik :P
Chyba to rozgryzłem. Dziecko tego faceta- właściciela baru Rusta zostało porwane, a sprawa zatuszowana. Za zatuszowaniem mógł stać ten szeryf, do którego jak widać facet celuje :)