To co tu pokazali kompletnie nie klei się z tym co pokazali wcześniej - jeśli królik jest człowiekiem i zależy mu na mieszkańcach piekła, to dlaczego w odcinku wcześniej wyszło na jaw, że on tych mieszkańców sprowadza na Ziemię by ich więzić i eksperymentować na nich?
Kolejna sprawa - było mówione tyle razy, że piekło jest bardziej zaawansowane technologicznie, ale w tym odcinku kompletnie tego nie widać. Chłopak, który stał się królikiem, wynajdował rzeczy kompletnie z czapy, wliczając w to swój wygląd.
Po trzecie, skoro pani porucznik miała wcześniej do czynienia z uchodźcami z piekła, to jakim cudem nie zaskoczyło jej nic w głowie, że coś jest nie halo z narracją, że wszystkie demony są złe gdy chowała się w tym mieszkaniu demonów?
Było powiedziane w przedostatnim odcinku czemu to robił, że robił to dla celu "wyższego". Robi to samo co robią ludzie w tym uniwersum. Nie pamiętam nigdzie, żeby było wspomniane zaawansowanie technologiczne, z tego co kojarzę to zaawansowanie genetyczne bardziej, choć nawet jeśli gdzieś było technologiczne wspomniane, to mieliśmy jedynie perspektywę biednych, niższych demonów. Wygląd królika, to efekt poprzednich odcinków. Jest to pokazane i powiedziane. To czemu pani porucznik, nie miała myśli "że coś jest nie halo", to myślę, że kwestia głupiego zaufania. Nie raz się zdarza, że mimo dowodów próbuje się usprawiedliwiać osobę której się ufa. Polecam obejrzeć z większą uważnością, bo na wszelkie nieścisłości w tym komentarzu jest odpowiedź w animacji. (Odpowiedź na pierwsze pytanie: odcinek 7.
Na drugie pytanie: nie jest sprecyzowane więc odpowiem przede wszystkim odcinek 6.
Odpowiedź na 3 pytanie: Odcinek 8.
to odcinki które przede wszystkim odpowiadają)
O co chodzi z wyglądem? Krolik bo krolik z Alicji w krainie czarów, to jego ulubiona książka gdzie uciekał z ludzkiego świata, rurki i blizny to po masakrze która przeprowadziła grupa porucznik, gdy przeprowadzał demony. Jak dla mnie odcinek zajebisty, świetnie pokazuje jak łatwo generalizować, zabijać ze strachu i "bo ktoś mi powiedział że tak trzeba" a wykonujący masakrę się nie sprzeciwili choć widzieli że te demony to "cywile i dzieci" ale demony to demony więc wybić. Zło jest wszędzie tak jak i dobro