Serial dobry , ma swój klimacik , świetną muze akcje i animacje ale czegoś tam brakło.
Prypomina mi się animowany he man od netflixa , czyli robienie z głównego bohatera pipki a oddawanie pola drugoplanowej bohaterce , co jest standardem ostatnio . Niby Lejdi tam sie przzekonuje co do demonów to już w następnych odcinkach nauka poszła w las... Dante strasznie miałki. Pozatym fabularnie ok. Szósty odcinek bardzo klimatyczny :). Natomiast zakończenie trochę dziwne. Niby tam USA najezdza makkai zamieszkiwane przez miliony deonów i tam robią to co malarz z drugiej wojny swiatowej ale jeszcze parę odcnków wczesniej 1 demon mordował całe jednostki... Ale ogólnie polecam serial choć liczyłem na coś więcej. Muza i klimat bomba !
Jak dla mnie specjalnie nie rozwijali postaci Dantego, bo jego historia wybrzmi bardziej w drugim sezonie. Nie bardzo było jak się na nim skoncentrować, skoro nie chcieli poruszać w pierwszym sezonie niektorych watków bardziej niż dla pchania fabuły. Będzie miał się od czego odbić. Pojawi się wątek jego relacji z bratem, przybliżą nam dokładne okoliczności śmierci matki, poznamy historię Spardy i jego dzidzictwa, może pojawi się Trish. Przynajmniej na to liczę.