Niechcący obejrzałem zwiastun 11 odcinka, czyżby (w końcu)...
..........................
Czy to tylko moja wyobraźnia, czy scenarzyści mają zamiar uśmiercić dwie bądź co bądź
charakterystyczne dla serii postacie?
Przez nieco ponad dwie sekundy widać zwłoki Laguerty i Matthewsa (chyba, że to dość
zręczna manipulacja, bo nie widać przecież twarzy).
http://www.youtube.com/watch?v=MnbTQAOpujI
0.28 - 0.30
Niespecjalnie mnie to zdziwi czy zasmuci, ale chyba faktycznie mamy duże zmiany w Miami
Metro. Choć pewnie i tak to celowy zabieg, a zwiastun jak zwykle wprowadza w błąd.
A mnie martwi z goła coś innego. Scena, urywek sceny Dextera i Debry. Wygląda to tak jakby mieli się zaraz pocałować. Mam nadzieje, że scenarzyści nie odwalą nam takiego numery.
To było by dziwne (chociaż ostatnio są takie zapędy ze strony Deb). Mnie znowu martwi, że Deb może zginąć. Ta babka z tego co widziałem zrobi samobójczą akcję w miami metro.
Nie zginie. Na zwiastunie widać też (przynajmniej tak sądzę), że Dexterowi udało się 'odizolować' tę kobietę od reszty posterunku (0.33). Stawiam, że ta zakrwawiona dłoń należy do niej (inaczej Dex nie patrzyłby na to z takim spokojem).
Wszystko zapowiada się na to że na koniec sezonu zrobią z debry taką jak w książce - rozumiejącą i akceptującą swojego brata......
Dokładnie, wyglądało jakby mieli zaraz się pocałować LOL!
Osobiście liczę na jakiejś rozwinięcie akcji z Louisem - bo teraz mało jest o nim a może być ciekawą postacią.
/Oby Batista nie zginął, bo Quinn to (_,_) ....
Dajcie spokój, fuuuuu :P
A tak na serio to ok, scenarzyści mają poryte akcje z tymi bloodbathami, morderstwami i innymi rzeczami, ale Debra całująca się z Dexterem? Nie, nawet nie mogę o tym pisać... mam nadzieję, że to tylko wasza dziwna interpretacja :P
Właśnie, Batista ma przeżyć i już. A może to Quinn zginie, bo znów sobie przyśnie na kacu czy odwali jakąś akcję i to Debra będzie czuła się źle, że niejako doprowadziła do jego śmierci? Nie jesteśmy na 100% pewni kto tam po Miami Metro lata, może jemu się dostanie. Chociaż nie chciałabym, żeby scenarzyści kolejny raz musieli uciekać się do śmierci któregoś z bohaterów, to z drugiej strony nie mam nic przeciwko, bo chyba już od dawna nie mają pomysłu na Quinna.
znowu śmierci jednego z bohaterów. Chłopie co ty wygadujesz w tym serialu z ważnych postaci poadly raptem dwie.
To już jest nudne, że Dexter pokonuje kolejnego rywala i nikt nie ginie, jeśli już tak ma byc to chociaż niech ktoś zbliży się do prawdy o Dexie bo tak to nuda.
Lol, jakbyś nie patrzył to do chłopa mi daleko... Kłania się uważne czytanie postów?
Zresztą, to są tylko przypuszczenia a ciskasz się jakbym nie wiem co napisała. To raczej logiczne, że aby pociągnąć serial dalej i odświeżyć formułę będą musieli wykorzystać nawet te radykalne środki - powtarzam: skoro nie mają pomysłu na np. Quinna, to po cholerę go trzymać? Może nie od razu śmierć, ale naprawdę, serial w obecnym kształcie niewiele by stracił pozbywając się go.
nikt tu się nie ciska nie napisałem o twojej teorii tylko ty napisałaś, że znów się uciekają do śmierci bohatera. zgineło tylko 2 bohaterów więc mogli by wreszcie kogoś udupic bo każdy sezon kończy się zwycięstwem Dexa tak to mogą kręcić do 15 sezonu i ty będziesz zadowolona.
No dobra, może zginęło "tylko" dwóch bohaterów. Jednak wśród nich jest jeden detektyw i żona głównego bohatera. Pomijając oczywiście big badów i ważne postacie takie jak Brian. Nie sądzisz, że zwykłe zabicie bohatera to pójście na łatwiznę?
Ja po prostu wkurzyłem się, że po 5 sezonie nic nie poszło do przodu chcę , żeby się dowiedzieli o Dexie. Tymczasem ciągną ten serial jak fillery w anime nie dzieje się nic istotnego. Miałem nadzieję, że z sezonu na sezon wyjdzie prawda o Dexie lub zginą kluczowe postacie w życiu Dexa, tak jakoś za łatwo idzie naszemu bohaterowi. Nie zgadzam się, że to pójście na łatwiznę dlaczego mają umierać tylko bad boye to nie Strażnik Texasu.
Ok, ale zobacz. Zabicie połowy obsady na pewno w żaden sposób nie zwiększy jego walorów. Ciągle jestem zdania, że lepiej zabić (przyjmijmy) 2 osoby, ale zrobić to z pełną historią, dobrze osadzić w fabule i zrobić to tak, aby było szokiem. Bezmyślna siekanka w każdym sezonie będzie tylko odwracała uwagę od tego, co istotne.
Sugerujesz, że gdyby nie morderstwa to w serialu nie byłoby nic ciekawego? Odważne, nie powiem.
Do końca serialu zostały definitywnie jeszcze 2 sezony, już w obecnym ma być gorąco wokół Dexa. Nie jest więc prawdą, że nic się wokół niego nie dzieje...
http://www.hollywood.com/news/Dexter_to_Start_Conclusive_Story_Should_End_in_Sea son_8/10007715
Swoją drogą sama nazwa odcinka to niezły spoiler - czyżby coś wiązanego z reką którą ma Louis ?
http://dextergr.blogspot.com/2011/12/dexter-episode-611-talk-to-hand-sneak.html
...... LOL
Nawet na stop klatce nie można być pewnym że to Laguerta i Matthews. Załóżmy, że jednak to oni - dziwi mnie ułożenie ciał. Samobójstwo ?
Kobieta na upartego może przpominąc laguerte ale po lewo to imho mi za chiny nie przypomina Matthewsa.
Na Laguerte nie wygląda. Wygląda na szczupłą a Laguerta ma wielką dupę, że się tak wyrażę.
to NA MILIARD PROCENT nie oni. Ale trailer jest niesamowity, drugi raz w tym sezonie nie moge sie doczekaz przyszlego odcinka!!!
Obie leżące postacie żyją! Ten po prawej to Batista a ta po lewej to jakaś kobita ale nie dam głowy, że to Laguerta.
W trakcie tego spoilera Travis zwraca się do nich z wycelowaną bronią, że "czas wstawać" czy coś w tym stylu.
To teraz zatrzymajcie sobie w momencie jak Dexer wchodzi do płonącego pokoju a na łóżku leży jakaś postać - na moje oko to jest w 99% Batista
a to na pewno Dexter wchodzi do tego pokoju a nie Quinn? :) Ale rzeczywiście, ta leżąca postać to może być Batista :) Te scenki w trailerach tak szybko lecą że ciężko cokolwiek skumać, może jest gdzieś trailer w Full HD 1080p, byłoby widać wyraźniej :).
To na 100% jest Baptista ;) I nie jest to Dex, a na 99% Quinn (ma broń przecież, choćby stąd wiadomo).
Travis mówi 'your time is up', więc nie każe nikomu wstawać ;)
Ten po prawej nijak nie przypomina mi Batisty. Nie jego styl, nie te włosy... poza tym Angel raczej już nie nosi obrączki. Kobieta z lewej niby podobna do Laguerty, nawet ubiór w jej stylu, ale wydaje mi się, że niestety to nie ona.
Batista to już prędzej leży związany na łóżku w płonącym pokoju, do którego wpada Quinn.
Na oficjalnej stronie macie trailer w trochę lepszej jakości, obraz jest wyraźniejszy, a więc z tego co zobaczyłem pewne jest to:
- Quinn wchodzi do płonącego pokoju i na łóżku leży Batista (nie wiem tylko w jakim jest stanie ;))
- dwie leżące osoby - no cóż - nie wiem kto to jest. Podobnie uważam, że ubiór wskazywałby na Laguertę ale to akurat nie musi oznaczać, że to jest ona. Na youtube w niskiej rozdzielczosci wydawalo mi sie, ze ten lezacy na podlodze koles po prawej jest gruby i ze to moze byc Batista ale potem dowiedzialem sie, ze Batista lezy gdzie indziej na lozku :). Tak wiec przekonam sie w nastepny poniedzialek.
Mam ten spoiler razem z odcinkiem. Zatrzymałam obraz i mysle,ze to nie Batista leży z tą babką na ziemi ponieważ był on inaczej ubrany,nie mial koszuli w kratkę a w paski. Później widzimy go na łóżku w płonącym pokoju. Chyba nic mu nie jest bo ma otwarte oczy i jest tylko zakneblowany.
Te dwie postaci to na pewno nie jest Laguerta i Mathiews ;)
A ja mam pytanie do Darnath, który twierdzi, że widzi jak Dexter odizolowuje kobietę-kamikadze. W którym momencie? Bo nijak tam nic takiego nie widzę.
Około 33 sekundy na promo s6x11. Oczywiście to tylko spekulacje, a "izolacja" to skrót myślowy :)
Ktoś na anglojęzycznym forum dobrze napisał... Debra już raz była zaręczona z seryjnym mordercą, związanie się z BRATEM seryjnego mordercy, który jest również jej bratem i również seryjnym mordercą to byłoby ZA DUŻO.
Co nie zmienia faktu, że są PRZYRODNIM rodzeństwem i jakby się spikli to mnie by to nie oburzyło :)
"Spiknęli" się w realu, w sumie nic z tego nie wyszło, więc starczy tego dobrego :P
Tu może być tak samo, ale z tym wyjątkiem że jak go wkurzy to wyląduje w workach xd
Nieee, chyba nie jest aż takim zwyrolem, żeby swoją laskę zabijać ;) Raczej widzę to tak: Debra robi co chce i jest mega harpagonem, a potulny Dexio smaży steki i na wszystko się zgadza :D
Właśnie naszła mnie makabryczna myśl, jakby ją pociął to mógłby sobie zostawić jej rękę na później. Gdyż jak to się okazało w nowym odcinku dobra ręka zawsze może się przydać xd
Genialne ;D Jakby potrzymał w lodówce w odpowiednim zgięciu to uzyska dodatkowy efekt chłodzenia, w Cosmopolitan kiedyś czytałam, że ponoć działa :P
Jezu w cosmo piszą o odciętych rękach trzymanych w lodówce, chyba zacznę czytać :)
E tam, nie lepiej wypróbować od razu samemu? :P
A Cosmo polecam, jeśli chcesz poczuć smak warszaffki, przekonać się jak rozpalić swojego faceta (;P) i poczytać o problemach współczesnych "kobiet sukcesu", które nie wiedzą czy wybrać Louboutiny za 7 czy 10 tysięcy.
O to jednak nie dla mnie, myślałem że jest mroczniejszy jak Dexter i piszę np jak poderwać dziewczynę na tekst "zabili mi matkę " a później przelecieć ją na zapleczu sklepu.
"Nieee, chyba nie jest aż takim zwyrolem, żeby swoją laskę zabijać" --> zabił Leilę :P
przybrany - uznawany i traktowany jako własny; przyrodni - brat, siostra, rodzeństwo mające wspólną z kimś matkę a innego ojca :)