PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Spolier! Tytuły dwóch ostatnich odcinków Dextera:

11 "Hop a Freighter"
12 "Through a Glass, Darkly"

Któs ma jakieś teorie jak się skończy Dexter, biorąc pod uwagę tytuły tych epizodów?

ocenił(a) serial na 10
milosz18

11 odcinek ma tytuł Hialeah and Fourth

The Special One

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Dexter_episodes#Season_5_.282010.29 tu jest inaczej napisane:)

ocenił(a) serial na 10
milosz18

http://www.filmweb.pl/serial/Dexter-2006-331618/discussion/LISTA+INFORMACJI+NA+T EMAT+5+SEZONU+%5BSPOILERY%5D,1401688?page=3

Prawie na samym dole . Zresztą nieważne . Pewnie się dowiemy dopiero jak odcinek będzie puszczany

The Special One

To prawda, tytuł jedenastego odcinka zmieniono z HIALEAH AND FOURTH na HOP A FREIGHTER.
Informacja jest podana na oficjalnej stronie stacji SHOWTIME.

ocenił(a) serial na 10
R3Mi

A no to przepraszam ;) mój błąd

The Special One

A ponieważ autor pyta, co się stanie w dwóch ostatnich odcinkach Sezonu (bo serial najprawdopodobniej zostanie przedłużony o jeszcze jeden, szósty, ostatni Sezon), oto, co udało mi się dotąd znaleźć:

S05E11 'HOP A FREIGHTER'
http://www.spoilertv.com/2010/11/dexter-episode-511-title-change-and.html
Dexter musi kontrolować zniszczenia, spekulacje Debry zaczynają nabierać kształtów, Quinn zostaje zaangażowany w zabójstwo.

S05E12 'THROUGH A GLASS, DARKLY'
http://www.spoilertv.com/2010/11/dexter-episode-512-through-glass-darkly.html
Dexter uświadamia sobie, że jest wiedziony w pułapkę, Debra pozwala, by jej prywatne uczucia wzięły górę nad jej instynktem, Quinn potrzebuje pomocy Dextera.

PS DO AUTORA WĄTKU: Dexter się NIE SKOŃCZY po 5-tym Sezonie.
Wypowiadał się na ten temat sam Michael C. Hall, zresztą ma szósty Sezon w kontrakcie.
Na 90% możemy się spodziewać konkluzji dopiero w przyszłym roku, kiedy wyemitują szósty, ostatni Sezon serialu.

milosz18

"Through A Glass, Darkly" to cytat z Biblii z 1 listu do Koryntian (13:12). Przepiszę tu kilka wersetów w polskim przekładzie:

"teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno,
wtedy zaś zobaczymy twarzą w twarz ,
teraz widze po czesci,
wtedy zaś poznam tak, jak i zostalem poznany"

robi wrażenie? Zakładam że Debra pozna prawdę. O ile tylko ona.. ;)

TheGreaterGood

Mały opis fabuły odcinków 8-12 (ze spoilertv.com)

S05E08 'Weź To!'
Dexter i Lumen (Julia Stiles) wykorzystują okazję, by namierzyć okropnego mordercę przebywając na seminariach samopomocy; wpadka z zabójstwami Santa Muerte stawia Debre w problemach, a Batiste w trudnej sytuacji. Sprawy między Quinn'em i Liddy'm napinają się, kiedy Liddy zaczyna popadać w chciwość i obsesję.

S05E09 'Wysyp Nastolatków'
Dexter i Lumen polują na nową ofiarę, ale rozprasza ich pojawienie się niespodziewanego gościa; W wyniku wpadki z zabójstwami Santa Muerte Debra zostaje przeniesiona do archiwum, gdzie nadal jest w stanie szukać dowodów w sprawie Dziewczyn w Beczkach.

S05E10 'Na Początku'
Dexter odkrywa w kimś możliwego sprzymierzeńca; wydział zabójstw znajduje dowody; Debra identyfikuje dwóch kolejnych podejrzanych.

S05E11 'Skok na Frachtowiec' (TYTUŁ POPRZEDNI BRZMIAŁ: Hialeah i Czwarta)
Dexter musi opanować zniszczenia; spekulacje Debry zaczynają nabierać kształtu; Quinn zostaje zaangażowany w zabójstwo.

S05E12 'Jakby w Zwierciadle, Niejasno'
Dexter uświadamia sobie, że jest prowadzony w pułapkę; Debra pozwala, by prywatne uczucia wzięły górę nad jej instynktami; Quinn potrzebuje pomocy Dextera.

Nie wiem dlaczego, ale zaczynam się obawiać, że jeśli to będzie ostatni Sezon, to skończy się ucieczką Dextera przed wymiarem prawa, a Deb mu w tym pomoże - byłoby to mega naciągane. Mam nadzieję, że wymyślą coś innego LUB będzie faktycznie jednak jeszcze ostatni Sezon 6.

ocenił(a) serial na 8
R3Mi

Nie ma szans, by 5ty był ostatnim. Żadnych szans. Chyba, że aktor grający Dextera umrze.

ocenił(a) serial na 10
R3Mi

Mi się wydaję że żadnej ucieczki nie będzie . Owszem Debra pozna prawdę z tego co widać no ale nie wydaje mi się żeby było ucieczki bo jedyną osobą która może go namierzyć to Quinn a ten zaczyna mieć problemy z Liddym i zgaduje że to co napisałeś o odcinku 12-tym że Quinn będzie potrzebować Dexa będzie właśnie przez Liddyego .

The Special One

Kto to jest Liddy? Bo ja dopiero 1 odc. 5 serii obejrzałem?

The Special One

Ja uważam, że Debra pracując w archiwum odkryje że Dexter nie jest jej rodzonym bratem i końcu będzie mogła mu obciągnąć, ale jak przyjedzie do niego nakryje Dexa jak robi minetę Lumen a Masuka przygląda się przez okno trzepie kapucyna, napięcie będzie tak silne że w końcu Masuce zrobi loda, ten będąc w 7mym niebie krzyknie z radości tak głośno że Dex i Lumen zorientują się że nie są sami i... zaproszą ich do wspólnej zabawy. Niestety zaniepokojony sąsiad wezwie policję myśląc że to włamanie. Na miejsce pierwsi przebędą Quinn i Batista. Quinn nie wytrzyma że Debra komu innemu obciąga strzeli sobie w łeb, Batista wyzna Dexowi że jest geyem i dobierze się mu do tyłka, natomiast Masuka nie przepuści i weźmie się za ciało Quinna puki jeszcze ciepłe, w końcu zawsze o tym skrycie marzył. W między czasie przybędzie SWAT więc Debra będzie miała co robić?

LeeHarveyOswald1986

Hehehhe dobre. Z tym Masuką to rzeczywiście przegięcie-koleś ma chcicę na wszystko co ma otwór, rzuca obleśne żarty a twórcy do tej pory nie skołowali mu jakiejś kochanicy. On chyba rzeczywiście skończy jako onanista.
Przez moment myślałem w 4 sezonie że będzie miał romans z Debrą pomimo faktu że ona wcześniej była dla niego bardzo złośliwa;P

ocenił(a) serial na 7
LeeHarveyOswald1986

Wszystko fanie, ale Debra doskonale wie, że Dexter nie jest jej rodzonym bratem.

seban28

Bo nie jest . O co chodzi? Wie że Harry -ich ojciec miał romans z biologiczną matką Dextera i że była narzeczoną jego brata- Briana czyli mordercy z chłodni z 1 serii. Nie wie tylko że Dexter też morduje:D

MilesQuaritch

a widzisz zapomniałem o tym, racja. natomiast napisałem tamto dlatego że te wszystkie spekulacje wydają mi się głupie i śmieszne i wątpię czy się spełnią ( no może te najbardziej ogólne), ale jak czytam te szczegółowe to śmiać mi się chce, scenarzyści swój rozum maja i co to za serial gdy wszystko da się przewidzieć. Tak jak w dobrym kryminale, oczywiście można się domyślać kto zabił, ale w dobrym kryminale to kto zabił jest sporym zaskoczeniem, więc takie analizowanie kto z kim co jak jest stratą czasu uważam. A co do serialu to naprawdę dobry , obecny sezon już 5 może brakuje mu świeżości pierwszego ale nie jest taki zły. I o 6 ty sezon też jestem spokojny.

LeeHarveyOswald1986

Ty a kto w końcu strzelał do Kennedy'ego?

R3Mi

Wątpię czy będzie tak że Debra mu pomoże. O ile w ogóle ktoś te szkiełka jego znajdzie;P Głupio by było gdyby skończył na krześle bo przecież zabijał innych killerów a nie niewinnych. Z tego co słyszałem 5 seria ma być ostatnią:(

ocenił(a) serial na 10
MilesQuaritch

Tu muszę Ci dać spoilera . Liddy to jest prywatny detektyw . Ale co i jak to sam dojdziesz bo nie bd Ci odbierał przyjemności z oglądania

The Special One

Dzięki;P