Spolier! Tytuły dwóch ostatnich odcinków Dextera:
11 "Hop a Freighter"
12 "Through a Glass, Darkly"
Któs ma jakieś teorie jak się skończy Dexter, biorąc pod uwagę tytuły tych epizodów?
http://www.filmweb.pl/serial/Dexter-2006-331618/discussion/LISTA+INFORMACJI+NA+T EMAT+5+SEZONU+%5BSPOILERY%5D,1401688?page=3
Prawie na samym dole . Zresztą nieważne . Pewnie się dowiemy dopiero jak odcinek będzie puszczany
To prawda, tytuł jedenastego odcinka zmieniono z HIALEAH AND FOURTH na HOP A FREIGHTER.
Informacja jest podana na oficjalnej stronie stacji SHOWTIME.
A ponieważ autor pyta, co się stanie w dwóch ostatnich odcinkach Sezonu (bo serial najprawdopodobniej zostanie przedłużony o jeszcze jeden, szósty, ostatni Sezon), oto, co udało mi się dotąd znaleźć:
S05E11 'HOP A FREIGHTER'
http://www.spoilertv.com/2010/11/dexter-episode-511-title-change-and.html
Dexter musi kontrolować zniszczenia, spekulacje Debry zaczynają nabierać kształtów, Quinn zostaje zaangażowany w zabójstwo.
S05E12 'THROUGH A GLASS, DARKLY'
http://www.spoilertv.com/2010/11/dexter-episode-512-through-glass-darkly.html
Dexter uświadamia sobie, że jest wiedziony w pułapkę, Debra pozwala, by jej prywatne uczucia wzięły górę nad jej instynktem, Quinn potrzebuje pomocy Dextera.
PS DO AUTORA WĄTKU: Dexter się NIE SKOŃCZY po 5-tym Sezonie.
Wypowiadał się na ten temat sam Michael C. Hall, zresztą ma szósty Sezon w kontrakcie.
Na 90% możemy się spodziewać konkluzji dopiero w przyszłym roku, kiedy wyemitują szósty, ostatni Sezon serialu.
"Through A Glass, Darkly" to cytat z Biblii z 1 listu do Koryntian (13:12). Przepiszę tu kilka wersetów w polskim przekładzie:
"teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno,
wtedy zaś zobaczymy twarzą w twarz ,
teraz widze po czesci,
wtedy zaś poznam tak, jak i zostalem poznany"
robi wrażenie? Zakładam że Debra pozna prawdę. O ile tylko ona.. ;)
Mały opis fabuły odcinków 8-12 (ze spoilertv.com)
S05E08 'Weź To!'
Dexter i Lumen (Julia Stiles) wykorzystują okazję, by namierzyć okropnego mordercę przebywając na seminariach samopomocy; wpadka z zabójstwami Santa Muerte stawia Debre w problemach, a Batiste w trudnej sytuacji. Sprawy między Quinn'em i Liddy'm napinają się, kiedy Liddy zaczyna popadać w chciwość i obsesję.
S05E09 'Wysyp Nastolatków'
Dexter i Lumen polują na nową ofiarę, ale rozprasza ich pojawienie się niespodziewanego gościa; W wyniku wpadki z zabójstwami Santa Muerte Debra zostaje przeniesiona do archiwum, gdzie nadal jest w stanie szukać dowodów w sprawie Dziewczyn w Beczkach.
S05E10 'Na Początku'
Dexter odkrywa w kimś możliwego sprzymierzeńca; wydział zabójstw znajduje dowody; Debra identyfikuje dwóch kolejnych podejrzanych.
S05E11 'Skok na Frachtowiec' (TYTUŁ POPRZEDNI BRZMIAŁ: Hialeah i Czwarta)
Dexter musi opanować zniszczenia; spekulacje Debry zaczynają nabierać kształtu; Quinn zostaje zaangażowany w zabójstwo.
S05E12 'Jakby w Zwierciadle, Niejasno'
Dexter uświadamia sobie, że jest prowadzony w pułapkę; Debra pozwala, by prywatne uczucia wzięły górę nad jej instynktami; Quinn potrzebuje pomocy Dextera.
Nie wiem dlaczego, ale zaczynam się obawiać, że jeśli to będzie ostatni Sezon, to skończy się ucieczką Dextera przed wymiarem prawa, a Deb mu w tym pomoże - byłoby to mega naciągane. Mam nadzieję, że wymyślą coś innego LUB będzie faktycznie jednak jeszcze ostatni Sezon 6.
Nie ma szans, by 5ty był ostatnim. Żadnych szans. Chyba, że aktor grający Dextera umrze.
Mi się wydaję że żadnej ucieczki nie będzie . Owszem Debra pozna prawdę z tego co widać no ale nie wydaje mi się żeby było ucieczki bo jedyną osobą która może go namierzyć to Quinn a ten zaczyna mieć problemy z Liddym i zgaduje że to co napisałeś o odcinku 12-tym że Quinn będzie potrzebować Dexa będzie właśnie przez Liddyego .
Ja uważam, że Debra pracując w archiwum odkryje że Dexter nie jest jej rodzonym bratem i końcu będzie mogła mu obciągnąć, ale jak przyjedzie do niego nakryje Dexa jak robi minetę Lumen a Masuka przygląda się przez okno trzepie kapucyna, napięcie będzie tak silne że w końcu Masuce zrobi loda, ten będąc w 7mym niebie krzyknie z radości tak głośno że Dex i Lumen zorientują się że nie są sami i... zaproszą ich do wspólnej zabawy. Niestety zaniepokojony sąsiad wezwie policję myśląc że to włamanie. Na miejsce pierwsi przebędą Quinn i Batista. Quinn nie wytrzyma że Debra komu innemu obciąga strzeli sobie w łeb, Batista wyzna Dexowi że jest geyem i dobierze się mu do tyłka, natomiast Masuka nie przepuści i weźmie się za ciało Quinna puki jeszcze ciepłe, w końcu zawsze o tym skrycie marzył. W między czasie przybędzie SWAT więc Debra będzie miała co robić?
Hehehhe dobre. Z tym Masuką to rzeczywiście przegięcie-koleś ma chcicę na wszystko co ma otwór, rzuca obleśne żarty a twórcy do tej pory nie skołowali mu jakiejś kochanicy. On chyba rzeczywiście skończy jako onanista.
Przez moment myślałem w 4 sezonie że będzie miał romans z Debrą pomimo faktu że ona wcześniej była dla niego bardzo złośliwa;P
Wszystko fanie, ale Debra doskonale wie, że Dexter nie jest jej rodzonym bratem.
Bo nie jest . O co chodzi? Wie że Harry -ich ojciec miał romans z biologiczną matką Dextera i że była narzeczoną jego brata- Briana czyli mordercy z chłodni z 1 serii. Nie wie tylko że Dexter też morduje:D
a widzisz zapomniałem o tym, racja. natomiast napisałem tamto dlatego że te wszystkie spekulacje wydają mi się głupie i śmieszne i wątpię czy się spełnią ( no może te najbardziej ogólne), ale jak czytam te szczegółowe to śmiać mi się chce, scenarzyści swój rozum maja i co to za serial gdy wszystko da się przewidzieć. Tak jak w dobrym kryminale, oczywiście można się domyślać kto zabił, ale w dobrym kryminale to kto zabił jest sporym zaskoczeniem, więc takie analizowanie kto z kim co jak jest stratą czasu uważam. A co do serialu to naprawdę dobry , obecny sezon już 5 może brakuje mu świeżości pierwszego ale nie jest taki zły. I o 6 ty sezon też jestem spokojny.
Wątpię czy będzie tak że Debra mu pomoże. O ile w ogóle ktoś te szkiełka jego znajdzie;P Głupio by było gdyby skończył na krześle bo przecież zabijał innych killerów a nie niewinnych. Z tego co słyszałem 5 seria ma być ostatnią:(
Tu muszę Ci dać spoilera . Liddy to jest prywatny detektyw . Ale co i jak to sam dojdziesz bo nie bd Ci odbierał przyjemności z oglądania