W takim razie podobał Ci sie tylko pierwszy sezon?? Drugi przeciez nie ma nic wspólnego z ksiązka! No oczywiscie poza głownym bohaterem:p
Trzeci nie jest taki zły. Co prawda mi tez podobał sie mniej niz poprzednie 2 sezony ale trzeba zauwazyc, ze scenarzysci pokazuja nam przemiane Dexa - nasz ulubieniec staje sie jakby bardziej "ludzki" .
Zaczyna w koncu ooczuwac jakies emocje.Autorzy troche "grzebia" w jego psychice i moze sie to wydawac nudne. Ja osobiscie "wytrwałem" do konca i nie załuję:)
Z niecierplowoscia czekam na 4 sezon:)
A nie łaska troche poszukac w starszych tematach?? Zresztą nie trzeba daleko szukac - wystarczy spojrzec 5 tematow nizej - na głownej stronie. Ile razy mozna wałkowac to samo. Troche inicjatywy!!!
OMG :/ to bedzie 4??? po co ???
....
dopoki scenariusz byl na podstawie ksiazki bylo cudnie.. :) ale po 2ch obejrzanych odcinkach 3serii ja dziekuje..
3 sezon oceniam dopiero po obejrzeniu go w całości i wcale tak źle, na tle I i II sezonu, nie wygląda.
Minusy III sezonu:
brak wielu akcji zaskoczenia, przewidywalność, zbytnia inteligencja postaci (Debry), zbytni happy end...
Co jednak to wszystko stawia wysoką poprzeczkę nad IV sezonem.
Dla mnie najlepszym był II sezon (oglądałem z napisami), by potem obejrzeć go drugi raz w tv. ;] Jest po prostu świetny i najlepszy.
dodałabym jeszcze konwersacje Dextera z Harrym.
Zgodzę się również z tym, ze do 2 sezon był najlepszy. pierwszy trzymał w niesamowitym napięciu, ale niewiele z niego pamiętam - 'pochłaniałam' go odcinkami. natomiast dwójka lekko zwolniła, ale miała to COŚ.
Po 3 serii gorzej byc juz nie może, wiec jesli nie zakonczyli po 2 sezonie, co powinni byli zrobic, to niech chociaz poratuja serie b. dobrym 4 sezonem. Tak czy inaczej warto bedzie obejrzeć ze wzgledu na C. Halla, ktory trzyma poziom jak nalezy.
Showtime wyemituje 4 sezon w maju ... cierpliwosci
Osobiscie twierdze ze dexter wypruty z ludzkich uczuc, zachowan byl najlepszy i te ciagle sposoby maskowania swojej natury :D cos pieknego ... najbardziej mnie bawil i ciekawil temat z sexem :D to pierwszy facet jakiego widzialem ktory mial wstret do seksu z fajnymi babkami i przy tym nie byl gejem :D Poprostu moj ulubiory "porypaniec"
W dizsiejszym swiecie gdzie konserwuje sie dzieci jak korniszony nie jest niczym nadzwyczajnym zaszlachtowac kogos z zimna krwia tym bardizej jak temu komus to sie zywnie nalerzy. Ale wiekszoci facetom w glowach sie nie mieci jak przystojny facet moze sobie odmawiac ziemskich uciech obcowania z plcia doskonalsza ;)
a ja czytałam na jakimś poratlu wypowiedź Halla podczas rozmowy z jakimś facetem z BBC, że w maju mają się ROZPOCZĄĆ zdjęcia do czwartego sezonu, a nie że będzie on już emitowany. puszczany na antenie Showtime ma być na jesieni, czyli w bliżej nieokreślonym terminie za kilka miesięcy.